Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

CHP’Lİ YAHŞİ, “EĞİTİMİN DİNSELLEŞTİRİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ!”

SİYASET 14.06.2023 - 22:02, Güncelleme: 14.06.2023 - 22:02
 

CHP’Lİ YAHŞİ, “EĞİTİMİN DİNSELLEŞTİRİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ!”

CHP Balıkesir İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Pınar Yahşi, eğitimin üzerinde dini baskısının artırıldığına dair bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Başkan Yahşi, yaptığı açıklamada proje kapsamında okullara imam, müezzin, vaiz gibi din hizmetlilerinin atanmasına tepki gösterdi.
İzmir ve Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İzmir ve Eskişehir İl Müftülüğü arasında imzalanan ‘’Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi İş Birliği Protokolü’’ kapsamında; 842 ilkokul, ortaokul ve liseye "Manevi Danışmanlık" hizmeti adı altında imam, müezzin, vaiz, din hizmetleri uzmanı ve Kur-an kursu öğreticisi görevlendirildi. Yapılan görevlendirmeler üzerine bir basın açıklaması yapan CHP Balıkesir İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Pınar Yahşi, “Ancak eğitim uzmanları ve eğitim sendikaları tarafından, pedagojik formasyonu olmayan imam, müezzin, vaiz, din hizmetleri uzmanı ve Kur-an kursu öğreticisi vb. Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin eğitim öğretime müdahale etmelerinin, çocuk psikolojisi üzerinde derin tahribata sebep olacağı uyarısını yapmıştır” dedi.         “MİLLİ EĞİTİM’DE BU KADAR SIKINTI VARKEN, NEDEN?”     İlgili derslerin Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde pedagojik formasyon eğitimi almış Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Öğretmenleri ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeleri tarafından verilmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Yahşi, “Söz konusu atamaların laik, bilimsel, çağdaş bir eğitime koyacağı hiçbir katkısının olmadığı açıktır. Buradan Milli Eğitim Bakanlığı’na soruyoruz;  Milli Eğitim’de bu kadar sıkıntı varken, bu sorunları çözmek, öğretmenlerimizin şartlarını iyileştirmek, atanamayan öğretmenlerimizle boş geçen dersleri doldurmak yerine, neden tepki çeken, bilimsel başarıya katkı koymayan, hatta yeni tartışma ve sorunlara yol açacak olan bu uygulamada ısrar ediyorsunuz? Eğitimin dinselleştirilmesi, çocuklarımızın üstündeki dini baskının arttırılmasına izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.            “MİLLİ EĞİTİM BAKANINI SORUMLULUĞA DAVET EDİYORUZ!”   Daha önce okullarda manevi danışmanlık adı altında yapılan uygulamalar sonucunda Akdeniz Üniversitesi’nde intihar vakalarının yaşandığını hatırlatan CHP’li Yahşi, “Bizler hem bir veli hem de bir anne olarak çocuklarımızı bu kadrolara teslim etmeyeceğiz. Bu korkutan, ayrıştıran ve dayatılan uygulamanın, geri çekilmesi için tüm kadınlarla birlikte mücadele vereceğiz. Çocuklarımız en değerli varlığımız, onları sonuçlarının ne olacağı belli olmayan bir uygulamaya ve eğitimsiz, ehil olmayan kadrolara asla teslim etmeyeceğiz. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i sorumluluğa davet ediyoruz” sözleriyle açıklamasını noktaladı.                
CHP Balıkesir İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Pınar Yahşi, eğitimin üzerinde dini baskısının artırıldığına dair bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Başkan Yahşi, yaptığı açıklamada proje kapsamında okullara imam, müezzin, vaiz gibi din hizmetlilerinin atanmasına tepki gösterdi.

İzmir ve Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İzmir ve Eskişehir İl Müftülüğü arasında imzalanan ‘’Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi İş Birliği Protokolü’’ kapsamında; 842 ilkokul, ortaokul ve liseye "Manevi Danışmanlık" hizmeti adı altında imam, müezzin, vaiz, din hizmetleri uzmanı ve Kur-an kursu öğreticisi görevlendirildi. Yapılan görevlendirmeler üzerine bir basın açıklaması yapan CHP Balıkesir İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Pınar Yahşi, “Ancak eğitim uzmanları ve eğitim sendikaları tarafından, pedagojik formasyonu olmayan imam, müezzin, vaiz, din hizmetleri uzmanı ve Kur-an kursu öğreticisi vb. Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin eğitim öğretime müdahale etmelerinin, çocuk psikolojisi üzerinde derin tahribata sebep olacağı uyarısını yapmıştır” dedi.

       

“MİLLİ EĞİTİM’DE BU KADAR SIKINTI VARKEN, NEDEN?”    

İlgili derslerin Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde pedagojik formasyon eğitimi almış Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Öğretmenleri ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeleri tarafından verilmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Yahşi, “Söz konusu atamaların laik, bilimsel, çağdaş bir eğitime koyacağı hiçbir katkısının olmadığı açıktır. Buradan Milli Eğitim Bakanlığı’na soruyoruz;  Milli Eğitim’de bu kadar sıkıntı varken, bu sorunları çözmek, öğretmenlerimizin şartlarını iyileştirmek, atanamayan öğretmenlerimizle boş geçen dersleri doldurmak yerine, neden tepki çeken, bilimsel başarıya katkı koymayan, hatta yeni tartışma ve sorunlara yol açacak olan bu uygulamada ısrar ediyorsunuz? Eğitimin dinselleştirilmesi, çocuklarımızın üstündeki dini baskının arttırılmasına izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.   

       

“MİLLİ EĞİTİM BAKANINI SORUMLULUĞA DAVET EDİYORUZ!”  

Daha önce okullarda manevi danışmanlık adı altında yapılan uygulamalar sonucunda Akdeniz Üniversitesi’nde intihar vakalarının yaşandığını hatırlatan CHP’li Yahşi, “Bizler hem bir veli hem de bir anne olarak çocuklarımızı bu kadrolara teslim etmeyeceğiz. Bu korkutan, ayrıştıran ve dayatılan uygulamanın, geri çekilmesi için tüm kadınlarla birlikte mücadele vereceğiz. Çocuklarımız en değerli varlığımız, onları sonuçlarının ne olacağı belli olmayan bir uygulamaya ve eğitimsiz, ehil olmayan kadrolara asla teslim etmeyeceğiz. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’i sorumluluğa davet ediyoruz” sözleriyle açıklamasını noktaladı.        

       

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.