Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

CEVDET YILMAZ: '' İŞSİZLİK ORANI SON 11 YILIN EN DÜŞÜĞÜ''

EKONOMİ (DHA) - Demirören Haber Ajansı | 15.12.2023 - 21:04, Güncelleme: 15.12.2023 - 21:08
 

CEVDET YILMAZ: '' İŞSİZLİK ORANI SON 11 YILIN EN DÜŞÜĞÜ''

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz İstanbul'da konuştu. “Kalkınmanın özü insandır” vurgusu yapan Yılmaz, Türkiye’de istihdamın arttığını; işsizliğin azaldığını söyledi. Gençlere yönelik yapılan çalışmalara da dikkat çekti.
“Bu yılın ilk 9 ayında Türkiye ekonomisi yüzde 4.7 büyüme kaydetti. Yıl sonunda inşallah 4.4 gibi bir rakamlar kapatmayı öngörüyoruz.” Türkiye ekonomisinin büyüdüğüne dikkat çekti, işsizlik oranlarının gerilediğini söyledi. “Ocak-eylül döneminde Türkiye’nin istihdamı 504 bin kişi artmış ve işsizlik oranımız 0.9 puan azalarak 9.1'e gerilemişti. Ekim ayında TÜİK’in yayınladığı işsizlik oranına göre yüzde 8.5 düzeyinde son 11 yılın en düşük işsizlik oranı.” Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından düzenlenen 2. İstanbul İnsan Kaynakları Forumu'nda konuştu. Yılmaz, gençlerin istihdamı için yapılan çalışmalara dikkat çekti. “İstihdam talepleriyle gençlerimizin kariyerleri buluşturmaya yönelik kariyer kapısı hizmetini devreye aldık. Diğer taraftan tüm üniversitelerde faaliyete geçen kariyer merkezleri gençlerimizle reel sektör arasında bir köprü vazifesi görmektedir.” Cevdet Yılmaz, beceri ve yetkinliklerin önemini de vurguladı. “Gençler mezun olmadan önce kariyer farkındalığı edinebileceği beceri ve yetkinlik kazanabileceği ulusal staj programı kamu ve özel sektörü kapsayacak şekilde hayata geçirilmiştir.”
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz İstanbul'da konuştu. “Kalkınmanın özü insandır” vurgusu yapan Yılmaz, Türkiye’de istihdamın arttığını; işsizliğin azaldığını söyledi. Gençlere yönelik yapılan çalışmalara da dikkat çekti.

“Bu yılın ilk 9 ayında Türkiye ekonomisi yüzde 4.7 büyüme kaydetti. Yıl sonunda inşallah 4.4 gibi bir rakamlar kapatmayı öngörüyoruz.”

Türkiye ekonomisinin büyüdüğüne dikkat çekti, işsizlik oranlarının gerilediğini söyledi. “Ocak-eylül döneminde Türkiye’nin istihdamı 504 bin kişi artmış ve işsizlik oranımız 0.9 puan azalarak 9.1'e gerilemişti. Ekim ayında TÜİK’in yayınladığı işsizlik oranına göre yüzde 8.5 düzeyinde son 11 yılın en düşük işsizlik oranı.”
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından düzenlenen 2. İstanbul İnsan Kaynakları Forumu'nda konuştu. Yılmaz, gençlerin istihdamı için yapılan çalışmalara dikkat çekti. “İstihdam talepleriyle gençlerimizin kariyerleri buluşturmaya yönelik kariyer kapısı hizmetini devreye aldık. Diğer taraftan tüm üniversitelerde faaliyete geçen kariyer merkezleri gençlerimizle reel sektör arasında bir köprü vazifesi görmektedir.”

Cevdet Yılmaz, beceri ve yetkinliklerin önemini de vurguladı. “Gençler mezun olmadan önce kariyer farkındalığı edinebileceği beceri ve yetkinlik kazanabileceği ulusal staj programı kamu ve özel sektörü kapsayacak şekilde hayata geçirilmiştir.”

İstanbul HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.