Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Bana bi’şey olmaz diyenler ‘’ BİR ŞEY OLUYOR! ‘’

EĞİTİM 14.12.2023 - 17:39, Güncelleme: 14.12.2023 - 18:40
 

Bana bi’şey olmaz diyenler ‘’ BİR ŞEY OLUYOR! ‘’

Bana bi’şey olmaz diyenler ‘’ BİR ŞEY OLUYOR! ‘’
Bana bi’şey olmaz diyenler ‘’ BİR ŞEY OLUYOR! ‘’    Bandırma Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Erol GÜLLE ile ilgili yapmış olduğumuz haberler etkili olmuş.  İnceleme-soruşturma süreci Valilik makamınca görevlendirilen  il milli eğitim müfettişlerince,  hem de Bandırma Kaymakamlığınca görevlendirilen muhakkikler tarafından yürütülmekte olduğu öğrenildi. Bütün inceleme süreci yakın takibimizde. Çıkacak sonucu sizden çok ben merakla bekliyorum. Bakalım raporda neler yazacak veya yazmayacak.  Bir çok konu başlığı iddiası olmakla birlikte; Rehberlik araştırma merkezinde çalışanlara mobing iddiası, geçmişe dönük ek ders ücret ödemeleri, kurumda yapılan yolluk ve yevmiyeli geçiçi görevlendirmelerin inceleme-soruşturma kapsamında olduğu bilgisine ulaşıldı. Tabi müfettişler araştırma yaptıkça daha farklı şeyler ile karşılaşır mı onu bilemeyiz. Müfettişler işinin ehli kişilerdir, görmedim, duymadım, bilmiyorum yapmaz diye düşünüyoruz.  Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli olup ödemelerde imzası bulunan, onay veren kişilerin de soruşturmanın seyrine göre inceleme kapsamına müfettişlerce alınabileceği bilgisine ulaşıldı. İzin yada rapor almak mı…izin de biter, rapor süreside biter… ‘’Bana bi’şey olmaz’’ diyen kamu görevlilerine hatırlatmakta fayda görüyoruz: suç işlemeyen kamu görevlisine elbette bir şey olmaz da, suç işleyen kamu görevlisi ne kadar üst görevde olursa olsun adalete hesap verir… Yasalar kanunlar tüm herkes için eşit istinasız uygulanmak zorundadır. Aksi durumda kişiye özel uygulamaların, uygulanmayan cezaların izahatı eğitim müfettişinin yetkisinde değerlendirmeye tabi oluyor.  Daha önce de kurumda tutulan tutanakta, müdür odasındaki kamera ile gündeme gelen kurumla ilgili Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan’ın gelişmeleri izlemesi ve müdahalede bulunmaması ile ilgili iddianın nedeni merak konusu olarak hala gündemde. Mutlu hocam; Soruşturmalar kapsamında gerekli işlemlerin yerine getirilmesi konusunda gerekli hassasiyeti göstereceğinizden şüphemiz yok.  Hocam iyilik her zaman yapılmaz bazen insanın ayağına dolanabiliyor.
Bana bi’şey olmaz diyenler ‘’ BİR ŞEY OLUYOR! ‘’

Bana bi’şey olmaz diyenler ‘’ BİR ŞEY OLUYOR! ‘’

   Bandırma Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Erol GÜLLE ile ilgili yapmış olduğumuz haberler etkili olmuş.  İnceleme-soruşturma süreci Valilik makamınca görevlendirilen  il milli eğitim müfettişlerince,  hem de Bandırma Kaymakamlığınca görevlendirilen muhakkikler tarafından yürütülmekte olduğu öğrenildi. Bütün inceleme süreci yakın takibimizde. Çıkacak sonucu sizden çok ben merakla bekliyorum. Bakalım raporda neler yazacak veya yazmayacak. 

Bir çok konu başlığı iddiası olmakla birlikte; Rehberlik araştırma merkezinde çalışanlara mobing iddiası, geçmişe dönük ek ders ücret ödemeleri, kurumda yapılan yolluk ve yevmiyeli geçiçi görevlendirmelerin inceleme-soruşturma kapsamında olduğu bilgisine ulaşıldı. Tabi müfettişler araştırma yaptıkça daha farklı şeyler ile karşılaşır mı onu bilemeyiz. Müfettişler işinin ehli kişilerdir, görmedim, duymadım, bilmiyorum yapmaz diye düşünüyoruz. 

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli olup ödemelerde imzası bulunan, onay veren kişilerin de soruşturmanın seyrine göre inceleme kapsamına müfettişlerce alınabileceği bilgisine ulaşıldı. İzin yada rapor almak mı…izin de biter, rapor süreside biter…


‘’Bana bi’şey olmaz’’ diyen kamu görevlilerine hatırlatmakta fayda görüyoruz: suç işlemeyen kamu görevlisine elbette bir şey olmaz da, suç işleyen kamu görevlisi ne kadar üst görevde olursa olsun adalete hesap verir…

Yasalar kanunlar tüm herkes için eşit istinasız uygulanmak zorundadır. Aksi durumda kişiye özel uygulamaların, uygulanmayan cezaların izahatı eğitim müfettişinin yetkisinde değerlendirmeye tabi oluyor. 

Daha önce de kurumda tutulan tutanakta, müdür odasındaki kamera ile gündeme gelen kurumla ilgili Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan’ın gelişmeleri izlemesi ve müdahalede bulunmaması ile ilgili iddianın nedeni merak konusu olarak hala gündemde. Mutlu hocam; Soruşturmalar kapsamında gerekli işlemlerin yerine getirilmesi konusunda gerekli hassasiyeti göstereceğinizden şüphemiz yok. 
Hocam iyilik her zaman yapılmaz bazen insanın ayağına dolanabiliyor.

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.