Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Balıkesir İş Dünyasından Çarpıcı Uyarı: Tehlikede Olan Bina Hala Kullanılıyor!

GÜNDEM 24.08.2023 - 21:17, Güncelleme: 24.08.2023 - 21:17
 

Balıkesir İş Dünyasından Çarpıcı Uyarı: Tehlikede Olan Bina Hala Kullanılıyor!

Balıkesir İşadamları ve Müteahhitleri Derneği (BAİMDER) Başkanı Bülent Haluk Türkbeyi, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binasının ciddi bir deprem riski taşıdığını belirterek, hala kullanılan bu binayı sert bir dille eleştirdi.
Türkbeyi, yaptığı basın açıklamasında, yaklaşık yedi - sekiz ay önce yıkılması gerektiği kararının alındığı binanın hala ayakta durduğuna dikkat çekti. Binada çalışan 151 kişinin güvenliği için acilen harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı.   ''Balıkesir Gençlik Spor değil, Çiftlik Spor Müdürlüğü!''   Türkbeyi, "Balıkesir Gençlik Spor değil, Çiftlik Spor Müdürlüğü" şeklindeki ifadesiyle de binanın vahim durumuna dikkat çekti. Yapılan basın açıklamasında, bina için neredeyse yarım yıl önce alınan yıkılma kararına rağmen hala bir adım atılmamış olmasının kabul edilemez olduğuna vurgu yapıldı.   Açıklamada, vatandaşların de facto denetçiler olduğu ve deprem gibi risklere karşı duyarlılık göstermenin kritik bir önem taşıdığı vurgulandı. Türkbeyi, söz konusu binanın halen kullanıldığı ve içeride çalışan kişilerin güvenliğinin riske atıldığı gerçeğine dikkat çekerek, yetkililerin bu tehlikeli duruma çözüm bulmamasının vahim sonuçlar doğurabileceğini belirtti.   Türkbeyi ayrıca, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün mevcut kaynaklarıyla dahi yeni bir yer bulabilecekken neden taşınmadığına dair eleştirilerde bulundu. Toplumsal örnek olması gereken bu tür kurumların, güvenlik ve sağlık gibi temel değerlere öncelik vermesi gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca, yerel yönetimlerin imar konularında usulsüzlükler yaşandığına ve bu durumun ciddi sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti.   Son olarak, Türkbeyi, bu hassas konunun dile getirilmesinin amacının, üst düzey yetkililerin bu tehlikeli duruma müdahale etmesini sağlamak ve risk altındaki binaların acilen boşaltılmasını temin etmek olduğunu vurguladı. Türkbeyi'nin bu basın açıklaması, kamuoyunun bu kritik mesele hakkında bilgilendirilmesini amaçlayan ve yetkililerin gereken adımları atmaya çağıran önemli bir hamle olarak öne çıkıyor.
Balıkesir İşadamları ve Müteahhitleri Derneği (BAİMDER) Başkanı Bülent Haluk Türkbeyi, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü binasının ciddi bir deprem riski taşıdığını belirterek, hala kullanılan bu binayı sert bir dille eleştirdi.

Türkbeyi, yaptığı basın açıklamasında, yaklaşık yedi - sekiz ay önce yıkılması gerektiği kararının alındığı binanın hala ayakta durduğuna dikkat çekti. Binada çalışan 151 kişinin güvenliği için acilen harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı.

 

''Balıkesir Gençlik Spor değil, Çiftlik Spor Müdürlüğü!''

 

Türkbeyi, "Balıkesir Gençlik Spor değil, Çiftlik Spor Müdürlüğü" şeklindeki ifadesiyle de binanın vahim durumuna dikkat çekti. Yapılan basın açıklamasında, bina için neredeyse yarım yıl önce alınan yıkılma kararına rağmen hala bir adım atılmamış olmasının kabul edilemez olduğuna vurgu yapıldı.

 

Açıklamada, vatandaşların de facto denetçiler olduğu ve deprem gibi risklere karşı duyarlılık göstermenin kritik bir önem taşıdığı vurgulandı. Türkbeyi, söz konusu binanın halen kullanıldığı ve içeride çalışan kişilerin güvenliğinin riske atıldığı gerçeğine dikkat çekerek, yetkililerin bu tehlikeli duruma çözüm bulmamasının vahim sonuçlar doğurabileceğini belirtti.

 

Türkbeyi ayrıca, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün mevcut kaynaklarıyla dahi yeni bir yer bulabilecekken neden taşınmadığına dair eleştirilerde bulundu. Toplumsal örnek olması gereken bu tür kurumların, güvenlik ve sağlık gibi temel değerlere öncelik vermesi gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca, yerel yönetimlerin imar konularında usulsüzlükler yaşandığına ve bu durumun ciddi sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti.

 

Son olarak, Türkbeyi, bu hassas konunun dile getirilmesinin amacının, üst düzey yetkililerin bu tehlikeli duruma müdahale etmesini sağlamak ve risk altındaki binaların acilen boşaltılmasını temin etmek olduğunu vurguladı. Türkbeyi'nin bu basın açıklaması, kamuoyunun bu kritik mesele hakkında bilgilendirilmesini amaçlayan ve yetkililerin gereken adımları atmaya çağıran önemli bir hamle olarak öne çıkıyor.

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.