Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Balıkesir Büyükşehir’in hedefi, iklime dirençli Balıkesir

YAŞAM 05.05.2023 - 15:38, Güncelleme: 05.05.2023 - 15:38
 

Balıkesir Büyükşehir’in hedefi, iklime dirençli Balıkesir

İklim değişikliğiyle mücadele ve sıfır atık projelerinde Türkiye’ye ilham olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, “İklime Dirençli Balıkesir Çalıştayı” düzenledi.
Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca yürütülen iklim değişikliğiyle mücadele çalışmalarında azaltım ve uyum faaliyetlerine yönelik strateji ve eylemlerin belirlenmesi yönelik görüş ve önerilerin alındığı “İklime Dirençli Balıkesir Çalıştayı” düzenlendi. Büyükşehir ev sahipliğinde gerçekleştirilen Çalıştaya, şehir genelindeki kamu kurumları, ilçe belediyeleri, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere birçok paydaş katıldı. Dirençli bir şehir inşa ediyoruz Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Volkan Karateke, Büyükşehir Belediyesi olarak 2030 atık azaltım, 2050 net sıfır emisyon ve Sürdürülebilir Kalkınma hedeflerini sürdürülebilir, temiz, güvenli, akıllı ve dirençli bir şehir inşa etmek için çalıştıklarını söyledi. ‘Çöp dağlarını ağaçlandırıyoruz’ İklim değişikliğiyle mücadele çalışmalarında; 2019 yılında sadece yüzde 3 olan çöp sahaları rehabilitasyon ve ıslah oranını yüzde 100’e ulaştırdıklarını söyleyen Volkan Karateke, “3 milyon metreküp atığın bulunduğu binlerce metrekarelik alanı ıslah ederek, vahşi depolama problemini ortadan kaldırdık. Çöp dağlarının tamamını ağaçlandırarak yeniden doğayla buluşturuyoruz” dedi. Büyükşehir’den 9 atık aktarma istasyonu 2019’da 5 olan atık aktarma istasyonu sayısını 14’e; 3 yıl önce yüzde 60 olan düzenli depolama oranını da yüzde 100’e ulaştırdıklarını kaydeden Karateke, çöp gazından her gün 50 bin hanenin elektrik enerjisi ihtiyacını karşıladıklarını belirtti. Karateke bu sayede her yıl 1,5 milyon ton karbon salımını engellediklerini belirtti. Sıfır atık projeleri Büyükşehir’in Sıfır Atık Projeleri hakkında da bilgiler veren Volkan Karateke, Ekinlik Adası’nı Türkiye’nin ilk atıksız adası haline getirdiklerini, tüm ilçelerde pilot sıfır atık caddeleri oluşturduklarını, tarım alanlarında atık oluşumunu engellemek, bu konuda farkındalık oluşturmak için Tarlada Sıfır Atık Projesi başlattıklarını söyledi. Karateke, “Hava Kalitesinin İyileştirilmesi Projesi” dahilinde ise doğalgaza ulaşamayan konutların dönüşümünü gerçekleştirdiklerini söyledi. İklim değişikliğinin Balıkesir’e etkileri görüşüldü İklim değişikliğinin Balıkesir’e etkilerinin ve risklerinin münazara edildiği Çalıştay’da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Gökhan Öktem ve BASKİ Genel Müdürü İzzet Günal ve projenin takım lideri Kaynak, Çevre ve İklim Derneği (REC)’den Rıfat Ünal Sayman birer konuşma yaptı.
İklim değişikliğiyle mücadele ve sıfır atık projelerinde Türkiye’ye ilham olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, “İklime Dirençli Balıkesir Çalıştayı” düzenledi.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca yürütülen iklim değişikliğiyle mücadele çalışmalarında azaltım ve uyum faaliyetlerine yönelik strateji ve eylemlerin belirlenmesi yönelik görüş ve önerilerin alındığı “İklime Dirençli Balıkesir Çalıştayı” düzenlendi. Büyükşehir ev sahipliğinde gerçekleştirilen Çalıştaya, şehir genelindeki kamu kurumları, ilçe belediyeleri, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere birçok paydaş katıldı.
Dirençli bir şehir inşa ediyoruz
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Volkan Karateke, Büyükşehir Belediyesi olarak 2030 atık azaltım, 2050 net sıfır emisyon ve Sürdürülebilir Kalkınma hedeflerini sürdürülebilir, temiz, güvenli, akıllı ve dirençli bir şehir inşa etmek için çalıştıklarını söyledi.
‘Çöp dağlarını ağaçlandırıyoruz’
İklim değişikliğiyle mücadele çalışmalarında; 2019 yılında sadece yüzde 3 olan çöp sahaları rehabilitasyon ve ıslah oranını yüzde 100’e ulaştırdıklarını söyleyen Volkan Karateke, “3 milyon metreküp atığın bulunduğu binlerce metrekarelik alanı ıslah ederek, vahşi depolama problemini ortadan kaldırdık. Çöp dağlarının tamamını ağaçlandırarak yeniden doğayla buluşturuyoruz” dedi.
Büyükşehir’den 9 atık aktarma istasyonu
2019’da 5 olan atık aktarma istasyonu sayısını 14’e; 3 yıl önce yüzde 60 olan düzenli depolama oranını da yüzde 100’e ulaştırdıklarını kaydeden Karateke, çöp gazından her gün 50 bin hanenin elektrik enerjisi ihtiyacını karşıladıklarını belirtti. Karateke bu sayede her yıl 1,5 milyon ton karbon salımını engellediklerini belirtti.
Sıfır atık projeleri
Büyükşehir’in Sıfır Atık Projeleri hakkında da bilgiler veren Volkan Karateke, Ekinlik Adası’nı Türkiye’nin ilk atıksız adası haline getirdiklerini, tüm ilçelerde pilot sıfır atık caddeleri oluşturduklarını, tarım alanlarında atık oluşumunu engellemek, bu konuda farkındalık oluşturmak için Tarlada Sıfır Atık Projesi başlattıklarını söyledi. Karateke, “Hava Kalitesinin İyileştirilmesi Projesi” dahilinde ise doğalgaza ulaşamayan konutların dönüşümünü gerçekleştirdiklerini söyledi.
İklim değişikliğinin Balıkesir’e etkileri görüşüldü
İklim değişikliğinin Balıkesir’e etkilerinin ve risklerinin münazara edildiği Çalıştay’da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Gökhan Öktem ve BASKİ Genel Müdürü İzzet Günal ve projenin takım lideri Kaynak, Çevre ve İklim Derneği (REC)’den Rıfat Ünal Sayman birer konuşma yaptı.

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.