Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

ADD’DEN EĞİTİME BÜYÜK KATKI! PATLAK: KIZ ÖĞRENCİLERE YURT İMKANI!

GÜNDEM 14.06.2023 - 21:58, Güncelleme: 14.06.2023 - 21:58
 

ADD’DEN EĞİTİME BÜYÜK KATKI! PATLAK: KIZ ÖĞRENCİLERE YURT İMKANI!

Atatürkçü Düşünce Derneği Balıkesir Şube Başkanı Mahinur Burmalı, derneğin kız öğrencilere özel yaptırdığı yurt binasının son durumu hakkında bilgi verdi. Başkan Burmalı, binanın yeni eğitim dönemine yetiştirilmeye çalışıldığını belirterek; “Kız öğrencilerimiz hepimiz için çok önemli. Açıkta kalmasınlar, üniversitelerini bitirsinler, okusunlar ve Atatürk’ün izinde gitsinler istiyoruz. İnşallah yakın zamanda binayı hizmete açacağız” dedi.
Atatürkçü Düşünce Derneği Balıkesir Şube Başkanı Mahinur Burmalı, dernek çatısı altında faaliyet gösterecek kız öğrenci yurdunun inşaatı hakkında son bilgileri paylaştı. İnşaatın büyük ölçüde tamamlandığını ve iç döşeme işlemlerinin kaldığını ifade eden Başkan Burmalı, “Maalesef Balıkesir’de ve Türkiye genelinde yurt fiyatları çok ama çok yükseldi. Yurtta kalabilmek, eğitimi devam ettirebilmek bile lüks hale geldi. Bu yüzden üniversiteyi kazandığı şehirden geri dönenler, okulunu iptal edenler oluyor. Biz bu geri dönmeler yaşanmasın, kızlarımız eğitimine devam edebilsin diye yapıyoruz bu binayı. En büyük gayretimiz, amacımız bu binayı yeni eğitim döneminin başına kadar tamamlayabilmek ve ilk öğrencilerimizi yurdumuzda ağırlayabilmek” diye konuştu.      "KIZ ÖĞRENCİLERİMİZ HEPİMİZ İÇİN ÇOK KIYMETLİ” Kız öğrencilerin zorluklarla eğitimlerine devam ettiklerini ifade eden Başkan Burmalı, “Yurtta kalacak öğrencilerimizin durumlarına göre ya çok cüzi bir miktar karşılık isteyeceğiz, eğer hiç durumu yoksa ayarlayacağımız sponsorlarımız sayesinde hiçbir karşılık beklemeden yurtta kalmasını sağlayacağız. Tamamen öğrencimizin maddi durumuna yönelik olacak. Amacımız başını güvenle sokabileceği, eğitimini güzelce devam ettireceği yuva sağlamak. Açıkta kalmasınlar, üniversitelerini bitirsinler, okusunlar ve Atatürk’ün izinde gitsinler istiyoruz. İnşallah yakın zamanda binayı hizmete açacağız. Kız öğrencilerimiz hepimiz için çok kıymetli. Toplumdan ayrıştırılmaya, evde tutulmaya çalışılıyor kız öğrencilerimiz. Binbir zorlukla okumaya çalışıyorlar, maddi ve manevi zorluk yaşıyorlar. Okumasın, evde kalsın diyenlere inat onların eğitim almasını, meslek sahibi olmalarını sonuna kadar savunacağız” açıklamasını yaptı.     HAYIRSEVERLERE ÇAĞRIDA BULUNDU Binanın son işlemlerinin bitirilebilmesi için hayırseverlere çağrıda bulunan Mahinur Burmalı, şu sözlerle açıklamasına son verdi; “Taban alanı 300 metre kare olan bina 5 kattan oluşuyor. Yaklaşık 60 kız öğrencimizi ağırlayabileceğiz. Duruma göre kontenjan 90’a kadar çıkabiliyor. 2015’te temeli atıldı. O yıldan bugüne kadar dernek üyelerimizin ve hayırseverlerimizin katkılarıyla geldik. Halkımızdan bağış yapanlar oluyor, şirketlerden bağışçılarımız var. Onların destekleriyle artık binanın açılışı için çoğu gitti azı kaldı. Kalan en önemli iş elektrik tesisatının sağlanması, doğalgaz tesisatının kurulması, bina içine enerji hattının sokulması. İçine eşyaları da sağladıktan sonra tamamen açılışa hazır hale gelecek. Elimizdeki imkanlara bağlı olarak Eylülde açılışını planlıyoruz, ama bu saydığımız şeyler için yaklaşık 600-700 bin TL’ye ihtiyacımız var. Bunu temin edebilirsek açılış çok yakında.” MUSTAFA SÜLÜN
Atatürkçü Düşünce Derneği Balıkesir Şube Başkanı Mahinur Burmalı, derneğin kız öğrencilere özel yaptırdığı yurt binasının son durumu hakkında bilgi verdi. Başkan Burmalı, binanın yeni eğitim dönemine yetiştirilmeye çalışıldığını belirterek; “Kız öğrencilerimiz hepimiz için çok önemli. Açıkta kalmasınlar, üniversitelerini bitirsinler, okusunlar ve Atatürk’ün izinde gitsinler istiyoruz. İnşallah yakın zamanda binayı hizmete açacağız” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Balıkesir Şube Başkanı Mahinur Burmalı, dernek çatısı altında faaliyet gösterecek kız öğrenci yurdunun inşaatı hakkında son bilgileri paylaştı. İnşaatın büyük ölçüde tamamlandığını ve iç döşeme işlemlerinin kaldığını ifade eden Başkan Burmalı, “Maalesef Balıkesir’de ve Türkiye genelinde yurt fiyatları çok ama çok yükseldi. Yurtta kalabilmek, eğitimi devam ettirebilmek bile lüks hale geldi. Bu yüzden üniversiteyi kazandığı şehirden geri dönenler, okulunu iptal edenler oluyor. Biz bu geri dönmeler yaşanmasın, kızlarımız eğitimine devam edebilsin diye yapıyoruz bu binayı. En büyük gayretimiz, amacımız bu binayı yeni eğitim döneminin başına kadar tamamlayabilmek ve ilk öğrencilerimizi yurdumuzda ağırlayabilmek” diye konuştu. 

 

 

"KIZ ÖĞRENCİLERİMİZ HEPİMİZ İÇİN ÇOK KIYMETLİ”

Kız öğrencilerin zorluklarla eğitimlerine devam ettiklerini ifade eden Başkan Burmalı, “Yurtta kalacak öğrencilerimizin durumlarına göre ya çok cüzi bir miktar karşılık isteyeceğiz, eğer hiç durumu yoksa ayarlayacağımız sponsorlarımız sayesinde hiçbir karşılık beklemeden yurtta kalmasını sağlayacağız. Tamamen öğrencimizin maddi durumuna yönelik olacak. Amacımız başını güvenle sokabileceği, eğitimini güzelce devam ettireceği yuva sağlamak. Açıkta kalmasınlar, üniversitelerini bitirsinler, okusunlar ve Atatürk’ün izinde gitsinler istiyoruz. İnşallah yakın zamanda binayı hizmete açacağız. Kız öğrencilerimiz hepimiz için çok kıymetli. Toplumdan ayrıştırılmaya, evde tutulmaya çalışılıyor kız öğrencilerimiz. Binbir zorlukla okumaya çalışıyorlar, maddi ve manevi zorluk yaşıyorlar. Okumasın, evde kalsın diyenlere inat onların eğitim almasını, meslek sahibi olmalarını sonuna kadar savunacağız” açıklamasını yaptı.

 

 

HAYIRSEVERLERE ÇAĞRIDA BULUNDU

Binanın son işlemlerinin bitirilebilmesi için hayırseverlere çağrıda bulunan Mahinur Burmalı, şu sözlerle açıklamasına son verdi; “Taban alanı 300 metre kare olan bina 5 kattan oluşuyor. Yaklaşık 60 kız öğrencimizi ağırlayabileceğiz. Duruma göre kontenjan 90’a kadar çıkabiliyor. 2015’te temeli atıldı. O yıldan bugüne kadar dernek üyelerimizin ve hayırseverlerimizin katkılarıyla geldik. Halkımızdan bağış yapanlar oluyor, şirketlerden bağışçılarımız var. Onların destekleriyle artık binanın açılışı için çoğu gitti azı kaldı. Kalan en önemli iş elektrik tesisatının sağlanması, doğalgaz tesisatının kurulması, bina içine enerji hattının sokulması. İçine eşyaları da sağladıktan sonra tamamen açılışa hazır hale gelecek. Elimizdeki imkanlara bağlı olarak Eylülde açılışını planlıyoruz, ama bu saydığımız şeyler için yaklaşık 600-700 bin TL’ye ihtiyacımız var. Bunu temin edebilirsek açılış çok yakında.” MUSTAFA SÜLÜN

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.