Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

SAYIN REKTÖRÜMÜZÜN İŞİ ZOR … Hangi kadroyu kime vereceğini bilememek kadar zor bir iş yok. Gelen talepleri, telefonları, referansları, randevuları düşününce inanın çok zor.

GÜNDEM 01.02.2024 - 18:30, Güncelleme: 01.02.2024 - 20:18
 

SAYIN REKTÖRÜMÜZÜN İŞİ ZOR … Hangi kadroyu kime vereceğini bilememek kadar zor bir iş yok. Gelen talepleri, telefonları, referansları, randevuları düşününce inanın çok zor.

SAYIN REKTÖRÜMÜZÜN İŞİ ZOR … Hangi kadroyu kime vereceğini bilememek kadar zor bir iş yok. Gelen talepleri, telefonları, referansları, randevuları düşününce inanın çok zor.
  Sayın rektörümüz Prof. Dr. Yücel  Oğurlu'nun Balıkesir’de bir yerel Tv’ de yaptığı konuşmasında, üniversitenin bilimsel kriterlerde ilerlemesi gerektiğine  vurgular yapmıştı. Bu vurgular çok açık, net, güzeldi beğenerek izledik ve ümitlendik. Sayın rektörümüz, konuşmasında, üniversite kampüsünün çok büyük olmasına karşın akademik çalışmalarının niteliği ve bilimsel kalitesinin düşük ve az olmasından ve yıllardır hak ettikleri halde kadrosu verilmeyen akademisyenlerden bahsediyordu.  Bundan dolayı yayın kalitesinin arttırılması gerektiğini ve bunu da, teşvik ettiklerini belirtiyordu. Bu bağlamda eski rektör sayın  Kuş’un yaptığı hataları da görmüştü. Sayın Kuş döneminde yapılan kadro ilanları ve atamalar ortada idi ve daha önce liyakatsız atamalar ve kriterlere uymadan verilen profesörlük kadrolarından bahsetmiştik. Sayın rektörümüz bu anlamda bu Tv programında bunun devam etmeyeceği hususunda da içimizi rahatlatmıştı.   İLANLAR KADRO BEKLEYENLERE Mİ YOKSA BAŞKA KAYNAKLARA MI? Ancak sayın rektörümüzün göreve geldiğinden beri (bir yıl) yoğun bir şekilde aldığımız duyumlardan edindiğimiz bilgiler şu anda da yapılan  kadro ilanlarının kadro bekleyenler hususunda olup olmadığına dair şüphe uyandırır niteliktedir. Umuyoruz bunlar sadece dedikodu olsun. Sayın rektörümüz bu konuşmasında 200 kişinin üzerinde akademisyenin hak ettiği halde kadrolarının verilmediğinden bahsetmişti. Bize gelen haberlere göre bu ilanlarda bu  kadrolar veriliyor ama ……..?  Kimlere ? Kadrolar kimlere veriliyor?   RANDEVU KONUSU ÇOK HASSAS. AKADEMİSYEN REKTÖRÜNE ULAŞABİLMELİ. Aldığımız duyumlara göre, kadro bekleyenlerin bir çoğu hala beklemektedir ve bu konuda görüşmek isteyenlere de randevu verilmediğine yöneliktir. Yazılı olarak ise genellikle herkese aynı cevabı kopyala/yapıştır şeklinde gönderdikleri ve yönetim bazında bu konuda sorumluluk alınmadığı yönündedir.   Bu konuda çok fazla bilgi kirliliği var ve bundan dolayı direk olarak sayın rektörümüze sormak istiyoruz. Kadro dağılımları konusunda,  kadro verilmeyen uzun süredir bekleyenler arasında olup,  görüşmek isteyenlere, randevu verilmemesi doğru mudur?  Bu konuda bir ayrımcılık söz konusu mudur? Soruşturma geçirenlere kadro verilmeyecek duyumu bunlar arasında mıdır? Soruşturma geçirip suçsuz olduğu ispatlananlar bunlar arasında mıdır? Çünkü soruşturma geçiren birçok kişiye kadrosu verilmiş. Soruşturma geçirip,  görevde olup, kadro verilmeyeneler neden beklemektedir? Doçentliğini 2018 yılında almış ve profesörlük asgari bekleme süresi dolar dolmaz ve asgari kriterleri sağlayan kişilere kadro verildiğine dair iddialar doğru mudur? 2010-2018 arası hak ettiği halde kadro bekleyen kaç kişi var? Ve bu kişilere açıklama yapılmayarak ve kadro verilmeyerek mağdur edildiği doğru mudur? Eski rektör İlter Kuş’un un yaptığı hataları devam ettirmeyeceğinizi,  gereğini vicdan, adalet,  hukuk çerçevesinde yapacağınıza inanıyoruz.  Bekleyip göreceğiz…   Haber: Mustafa GÖKÇE
SAYIN REKTÖRÜMÜZÜN İŞİ ZOR … Hangi kadroyu kime vereceğini bilememek kadar zor bir iş yok. Gelen talepleri, telefonları, referansları, randevuları düşününce inanın çok zor.

 

Sayın rektörümüz Prof. Dr. Yücel  Oğurlu'nun Balıkesir’de bir yerel Tv’ de yaptığı konuşmasında, üniversitenin bilimsel kriterlerde ilerlemesi gerektiğine  vurgular yapmıştı. Bu vurgular çok açık, net, güzeldi beğenerek izledik ve ümitlendik.

Sayın rektörümüz, konuşmasında, üniversite kampüsünün çok büyük olmasına karşın akademik çalışmalarının niteliği ve bilimsel kalitesinin düşük ve az olmasından ve yıllardır hak ettikleri halde kadrosu verilmeyen akademisyenlerden bahsediyordu.  Bundan dolayı yayın kalitesinin arttırılması gerektiğini ve bunu da, teşvik ettiklerini belirtiyordu. Bu bağlamda eski rektör sayın  Kuş’un yaptığı hataları da görmüştü. Sayın Kuş döneminde yapılan kadro ilanları ve atamalar ortada idi ve daha önce liyakatsız atamalar ve kriterlere uymadan verilen profesörlük kadrolarından bahsetmiştik. Sayın rektörümüz bu anlamda bu Tv programında bunun devam etmeyeceği hususunda da içimizi rahatlatmıştı.

 

İLANLAR KADRO BEKLEYENLERE Mİ YOKSA BAŞKA KAYNAKLARA MI?

Ancak sayın rektörümüzün göreve geldiğinden beri (bir yıl) yoğun bir şekilde aldığımız duyumlardan edindiğimiz bilgiler şu anda da yapılan  kadro ilanlarının kadro bekleyenler hususunda olup olmadığına dair şüphe uyandırır niteliktedir. Umuyoruz bunlar sadece dedikodu olsun. Sayın rektörümüz bu konuşmasında 200 kişinin üzerinde akademisyenin hak ettiği halde kadrolarının verilmediğinden bahsetmişti. Bize gelen haberlere göre bu ilanlarda bu  kadrolar veriliyor ama ……..?  Kimlere ? Kadrolar kimlere veriliyor?

 

RANDEVU KONUSU ÇOK HASSAS. AKADEMİSYEN REKTÖRÜNE ULAŞABİLMELİ.

Aldığımız duyumlara göre, kadro bekleyenlerin bir çoğu hala beklemektedir ve bu konuda görüşmek isteyenlere de randevu verilmediğine yöneliktir. Yazılı olarak ise genellikle herkese aynı cevabı kopyala/yapıştır şeklinde gönderdikleri ve yönetim bazında bu konuda sorumluluk alınmadığı yönündedir.  

Bu konuda çok fazla bilgi kirliliği var ve bundan dolayı direk olarak sayın rektörümüze sormak istiyoruz.

Kadro dağılımları konusunda,  kadro verilmeyen uzun süredir bekleyenler arasında olup,  görüşmek isteyenlere, randevu verilmemesi doğru mudur?  Bu konuda bir ayrımcılık söz konusu mudur?

Soruşturma geçirenlere kadro verilmeyecek duyumu bunlar arasında mıdır?

Soruşturma geçirip suçsuz olduğu ispatlananlar bunlar arasında mıdır? Çünkü soruşturma geçiren birçok kişiye kadrosu verilmiş. Soruşturma geçirip,  görevde olup, kadro verilmeyeneler neden beklemektedir?

Doçentliğini 2018 yılında almış ve profesörlük asgari bekleme süresi dolar dolmaz ve asgari kriterleri sağlayan kişilere kadro verildiğine dair iddialar doğru mudur?

2010-2018 arası hak ettiği halde kadro bekleyen kaç kişi var? Ve bu kişilere açıklama yapılmayarak ve kadro verilmeyerek mağdur edildiği doğru mudur?

Eski rektör İlter Kuş’un un yaptığı hataları devam ettirmeyeceğinizi,  gereğini vicdan, adalet,  hukuk çerçevesinde yapacağınıza inanıyoruz. 

Bekleyip göreceğiz…

 

Haber: Mustafa GÖKÇE

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.