Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Toplantısı

EĞİTİM 06.06.2024 - 16:20, Güncelleme: 06.06.2024 - 16:20
 

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Toplantısı

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Toplantısı
Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Toplantısı İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı; ilçe şube müdürleri, RAM müdürleri ve ilgili yöneticilerin katılımıyla gerçekleştirilen "Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Sene Sonu İl Yürütme Komisyonu Toplantısı" na katıldı. Balıkesir Öğretmenevinde yapılan toplantıda; 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri kapsamında aile, öğrenci, öğretmen, yöneticilere yönelik gerçekleştirilen çalışmalar, Psikososyal koruma, önleme ve krize müdahale hizmetleri, TBM ile OBM Eğitimleri ve Kadına Yönelik Şiddet Eylem Planı çerçevesinde yapılan çalışmalar, Tedbir kararlarına yönelik uygulamalar değerlendirildi. 2024-2025 eğitim öğretim yılında düzenlenmesi gereken rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerine yönelik hizmet içi eğitim ihtiyaçları, rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri yerel hedefler, yerel hedefler dâhilinde eğitim içeriklerinin hazırlanmasına yönelik çalışma komisyonları ve komisyonların çalışma şekillerinin üzerinde durulan toplantıda; sağlıklı bir toplum ve sağlıklı bir neslin yetiştirilebilmesi için rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin, eğitimin tüm kademelerinde yer alan öğrenci, veli ve öğretmenlere ulaştırılması gerektiği vurgulandı. İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı şu ifadeleri kullandı: “Her öğrencimizin farklı ihtiyaçları ve potansiyelleri vardır; bu nedenle rehberlik hizmetlerinde, kişisel ve akademik hedeflere ulaşma sürecinde bireysel farklılıkları göz önünde bulunduruyoruz. Rehberlik hizmetleri sayesinde öğrencilerimiz, yaşam boyu devam edecek olan öğrenme ve gelişim süreçlerinde daha bilinçli ve donanımlı hale geliyor. Veliler ve öğretmenlerimizin de bu sürece dâhil edilmesi ile bu hizmetler sayesinde toplumun genel refah düzeyi artarak daha sağlıklı nesiller yetişmesi yönünde sağlam adımlar atılıyor.”
Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Toplantısı

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Toplantısı

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı; ilçe şube müdürleri, RAM müdürleri ve ilgili yöneticilerin katılımıyla gerçekleştirilen "Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Sene Sonu İl Yürütme Komisyonu Toplantısı" na katıldı.

Balıkesir Öğretmenevinde yapılan toplantıda; 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri kapsamında aile, öğrenci, öğretmen, yöneticilere yönelik gerçekleştirilen çalışmalar, Psikososyal koruma, önleme ve krize müdahale hizmetleri, TBM ile OBM Eğitimleri ve Kadına Yönelik Şiddet Eylem Planı çerçevesinde yapılan çalışmalar, Tedbir kararlarına yönelik uygulamalar değerlendirildi.

2024-2025 eğitim öğretim yılında düzenlenmesi gereken rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerine yönelik hizmet içi eğitim ihtiyaçları, rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri yerel hedefler, yerel hedefler dâhilinde eğitim içeriklerinin hazırlanmasına yönelik çalışma komisyonları ve komisyonların çalışma şekillerinin üzerinde durulan toplantıda; sağlıklı bir toplum ve sağlıklı bir neslin yetiştirilebilmesi için rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin, eğitimin tüm kademelerinde yer alan öğrenci, veli ve öğretmenlere ulaştırılması gerektiği vurgulandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı şu ifadeleri kullandı: “Her öğrencimizin farklı ihtiyaçları ve potansiyelleri vardır; bu nedenle rehberlik hizmetlerinde, kişisel ve akademik hedeflere ulaşma sürecinde bireysel farklılıkları göz önünde bulunduruyoruz. Rehberlik hizmetleri sayesinde öğrencilerimiz, yaşam boyu devam edecek olan öğrenme ve gelişim süreçlerinde daha bilinçli ve donanımlı hale geliyor. Veliler ve öğretmenlerimizin de bu sürece dâhil edilmesi ile bu hizmetler sayesinde toplumun genel refah düzeyi artarak daha sağlıklı nesiller yetişmesi yönünde sağlam adımlar atılıyor.”

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.