Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Orman personeline İHA eğitimi

YAŞAM 02.02.2023 - 14:14, Güncelleme: 02.02.2023 - 14:14
 

Orman personeline İHA eğitimi

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü Teknik Personeline İHA-1 Ticari İnsansız Hava Aracı (Drone) eğitimi verildi.
Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü Teknik Personeline İHA-1 Ticari İnsansız Hava Aracı (Drone) eğitimi verildi. Bursa Teknik Üniversitesi Orman Fakültesinde görevli Prof. Dr. Ali İhsan Kadıoğulları ve Prof. Dr. Turan Sönmez tarafından düzenlenen İHA (Drone) eğitimine, Bölge Müdürlüğü İzin ve İrtifak Şube Müdürlüğü teknik personeli ile Bölge Müdürlüğü İşletme Müdürlüklerinde görevli teknik personel katıldı. İHA (Drone) eğitiminde İHA ile fotoğraf çekimi, çekilen fotoğraflardan ortofoto oluşturulması, ortofotoların arcgis programına aktarılması, arcgis programında oluşturulan sayısal verilerle maden izin sahalarının kontrolü ve ağaçlandırma faaliyetlerinde teras ölçümünün nasıl yapılacağı, uygulamalı olarak anlatıldı. Eğitimde söz alan Bölge Müdürü Kemal Kayıran; Gelişen teknoloji ile birlikte İnsansız Hava Araçlarının birçok sektörde olduğu gibi ormancılık faaliyetlerinde de aktif olarak kullanıldığını, İHA’ların daha etkin olarak kullanılmasının zorunlu olduğunu ve bu tarz eğitimlerin gerekliliğini dile getirdi.
Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü Teknik Personeline İHA-1 Ticari İnsansız Hava Aracı (Drone) eğitimi verildi.

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü Teknik Personeline İHA-1 Ticari İnsansız Hava Aracı (Drone) eğitimi verildi.


Bursa Teknik Üniversitesi Orman Fakültesinde görevli Prof. Dr. Ali İhsan Kadıoğulları ve Prof. Dr. Turan Sönmez tarafından düzenlenen İHA (Drone) eğitimine, Bölge Müdürlüğü İzin ve İrtifak Şube Müdürlüğü teknik personeli ile Bölge Müdürlüğü İşletme Müdürlüklerinde görevli teknik personel katıldı.
İHA (Drone) eğitiminde İHA ile fotoğraf çekimi, çekilen fotoğraflardan ortofoto oluşturulması, ortofotoların arcgis programına aktarılması, arcgis programında oluşturulan sayısal verilerle maden izin sahalarının kontrolü ve ağaçlandırma faaliyetlerinde teras ölçümünün nasıl yapılacağı, uygulamalı olarak anlatıldı.
Eğitimde söz alan Bölge Müdürü Kemal Kayıran; Gelişen teknoloji ile birlikte İnsansız Hava Araçlarının birçok sektörde olduğu gibi ormancılık faaliyetlerinde de aktif olarak kullanıldığını, İHA’ların daha etkin olarak kullanılmasının zorunlu olduğunu ve bu tarz eğitimlerin gerekliliğini dile getirdi.

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.