Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

ÖLÜME DAVETİYE

EĞİTİM 16.03.2023 - 19:05, Güncelleme: 16.03.2023 - 19:05
 

ÖLÜME DAVETİYE

ÖLÜME DAVETİYE
Düşüncesi bile insanı ürkütmeye yetiyor. 2016 yılında verilmiş olan “KULLANIMA UYGUN DEĞİLDİR, CAN GÜVENLİĞİ YOKTUR” raporu olmasına rağmen hala eğitim devam ediyor. Okulu tahliye etmek için depremi mi beklemek gerekiyor… ÖLÜME DAVETİYE Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Kampüsü içerisinde yer alan ve Milli Eğitime Bağlı olan Anaokulu için 2016 yılında “KULLANIMA UYGUN DEĞİLDİR, CAN GÜVENLİĞİ YOKTUR” raporu verilmiş olmasına rağmen hala eğitime devam ediliyor. Yani bir nevi ölüme davetiye.     Verilen rapora rağmen bu binanın kullanımına kim göz yumuyor? Çocukları ölüm davetiyesi olan bu okula kim mecbur bırakıyor? Milli Eğitimde görevini suistimal eden, tedbir almayan varsa kim?   Ailelerin rapora ulaşma imkanı olmaz, ama Milli Eğitimden bu işlere bakanlar bilir ve tedbir alır, neden görevi kötüye kullanma suçu işliyorlar? Amaç ne?   Çocuklarımız gözümün nuru, onların beslenmesi, giyimi, kuşamı için aileler her şeyi yapıyor. Aynı şekilde eğitimleri içinde her şeyi yapıyorlar. En kaliteli okullarda, en iyi hocalarda eğitim almalarını istiyorlar. Tabi burada eğitim verilecek okulun fiziki durumu da önemli. Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Kampüsü içerisinde yer alan ve Milli Eğitime Bağlı olan Anaokulu için 2016 yılında “KULLANIMA UYGUN DEĞİLDİR, CAN GÜVENLİĞİ YOKTUR” raporu verilmiş olmasına rağmen hala eğitime devam ediliyor. 2016 yılından bu güne 7 yıldır ihmal edilen  okulda tedbir almak için herhalde deprem olması bekleniyor. Çünkü 7 yıldır hiçbir tedbir almamış olan bir İl Milli Eğitim Müdürlüğü var. Bu işin sorumlusu her kim ise ortaya çıkarılsın. Bu işin altına imza atanlar için gereği yapılmalı. İl Milli Eğitim Müdürü Ali TATLI hocam sizde bazı konularda artık harekete mi geçseniz. Bütün işler sizin talimatınıza bakıyor. Toplantıda fırça atmakla olmuyor. İhaleyi ben yapmıyorum demekle bu işler çözülmüyor. Bu ilin İl Milli Eğitim Müdürü sizsiniz. Sayın Valimiz Hasan ŞILDAK beye seslenmek istiyoruz. Sayın valim; siz deprem bölgesinde uzun süre kaldınız, binaları ve insanların durumunu gördünüz. Balıkesir’de bu anaokulu örneğinde olduğu gibi sıkıntılı binalar ile ilgili gerekli tedbirlerin alınması için lütfen talimat verin. Yarın gündüz vakti deprem olsa çocuklar altında kalsa bu işin sorumlusu kim olacak. Deprem ben şu saatte sizi rahatsız edeceğim demiyor, gecesi yok, gündüzü yok. Eğitim sırasında deprem olursa ne olacak. Bu haberimizden sonra Nef İçindeki Anaokuluna giden çocukların aileleri size neden burasını boşaltmadınız, çocuklarımızı göndermek istemiyoruz derse ne cevap verilecek. Acil tedbir alalım. Gerekirse yeni test yapılsın, yıkımsa yıkım, güçlendirme ise güçlendirme acilen yapılmalı. Çocuklarımızı ölümün kucağına atmayalım. Milli Eğitimin resmi araçı olarak kiralık JEEP ile gezen makam sahiplerindense resmi araç olarak normal araç ile işini yapan makam sahipleri daha evla gibi duruyor. JEEP ile inşaatlar daha rahat gezilir ama burada amaç önemli. Binek araçlarda o inşaatlara gider merak etmeyin.
ÖLÜME DAVETİYE

Düşüncesi bile insanı ürkütmeye yetiyor. 2016 yılında verilmiş olan “KULLANIMA UYGUN DEĞİLDİR, CAN GÜVENLİĞİ YOKTUR” raporu olmasına rağmen hala eğitim devam ediyor. Okulu tahliye etmek için depremi mi beklemek gerekiyor…

ÖLÜME DAVETİYE

Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Kampüsü içerisinde yer alan ve Milli Eğitime Bağlı olan Anaokulu için 2016 yılında “KULLANIMA UYGUN DEĞİLDİR, CAN GÜVENLİĞİ YOKTUR” raporu verilmiş olmasına rağmen hala eğitime devam ediliyor. Yani bir nevi ölüme davetiye.  

 

Verilen rapora rağmen bu binanın kullanımına kim göz yumuyor?

Çocukları ölüm davetiyesi olan bu okula kim mecbur bırakıyor?

Milli Eğitimde görevini suistimal eden, tedbir almayan varsa kim?  

Ailelerin rapora ulaşma imkanı olmaz, ama Milli Eğitimden bu işlere bakanlar bilir ve tedbir alır, neden görevi kötüye kullanma suçu işliyorlar? Amaç ne?

 

Çocuklarımız gözümün nuru, onların beslenmesi, giyimi, kuşamı için aileler her şeyi yapıyor. Aynı şekilde eğitimleri içinde her şeyi yapıyorlar. En kaliteli okullarda, en iyi hocalarda eğitim almalarını istiyorlar. Tabi burada eğitim verilecek okulun fiziki durumu da önemli.

Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Kampüsü içerisinde yer alan ve Milli Eğitime Bağlı olan Anaokulu için 2016 yılında “KULLANIMA UYGUN DEĞİLDİR, CAN GÜVENLİĞİ YOKTUR” raporu verilmiş olmasına rağmen hala eğitime devam ediliyor. 2016 yılından bu güne 7 yıldır ihmal edilen  okulda tedbir almak için herhalde deprem olması bekleniyor. Çünkü 7 yıldır hiçbir tedbir almamış olan bir İl Milli Eğitim Müdürlüğü var. Bu işin sorumlusu her kim ise ortaya çıkarılsın. Bu işin altına imza atanlar için gereği yapılmalı. İl Milli Eğitim Müdürü Ali TATLI hocam sizde bazı konularda artık harekete mi geçseniz. Bütün işler sizin talimatınıza bakıyor. Toplantıda fırça atmakla olmuyor. İhaleyi ben yapmıyorum demekle bu işler çözülmüyor. Bu ilin İl Milli Eğitim Müdürü sizsiniz.

Sayın Valimiz Hasan ŞILDAK beye seslenmek istiyoruz. Sayın valim; siz deprem bölgesinde uzun süre kaldınız, binaları ve insanların durumunu gördünüz. Balıkesir’de bu anaokulu örneğinde olduğu gibi sıkıntılı binalar ile ilgili gerekli tedbirlerin alınması için lütfen talimat verin. Yarın gündüz vakti deprem olsa çocuklar altında kalsa bu işin sorumlusu kim olacak. Deprem ben şu saatte sizi rahatsız edeceğim demiyor, gecesi yok, gündüzü yok. Eğitim sırasında deprem olursa ne olacak.

Bu haberimizden sonra Nef İçindeki Anaokuluna giden çocukların aileleri size neden burasını boşaltmadınız, çocuklarımızı göndermek istemiyoruz derse ne cevap verilecek.

Acil tedbir alalım. Gerekirse yeni test yapılsın, yıkımsa yıkım, güçlendirme ise güçlendirme acilen yapılmalı. Çocuklarımızı ölümün kucağına atmayalım.

Milli Eğitimin resmi araçı olarak kiralık JEEP ile gezen makam sahiplerindense resmi araç olarak normal araç ile işini yapan makam sahipleri daha evla gibi duruyor. JEEP ile inşaatlar daha rahat gezilir ama burada amaç önemli. Binek araçlarda o inşaatlara gider merak etmeyin.

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.