Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

NARGİLE VE SİGARA SERBEST Mİ?

DÜNYA 05.09.2023 - 20:00, Güncelleme: 05.09.2023 - 20:00
 

NARGİLE VE SİGARA SERBEST Mİ?

NARGİLE VE SİGARA SERBEST Mİ?
4207 sayılı tütün mamullerinin zararlarının önlenmesine dair kanunda değişiklik yapan 5727 sayılı kanun 2008 tarihinde TBMM kabul edildi. Bu kanunla beraber kapalı mekanlarda tütün ürünlerinin tüketilmesi yasaklandı. Yaşamış olduğumuz pandemi nedeni ile bu kanun tama olarak uygulanmıştı. Pandemi dünyada tam olarak bitti mi bitmedi mi bilmiyoruz. Ama günümüzde bir çok mekanda sigara kullanımı sanki serbest kalmış gibi duruyor. Şu an nargile içimi bakanlıkça kesinlikle yasak diye biliniyor ama tüm nargile salonlarında nargile içiliyor. Bu konunun açıklığa kavuşması gerekiyor. Nargile serbest mi yasak mı? Serbest ise mekanlar daha rahat hizmet vermeli ve hatta yeni yatırımlar yapmalı. Ama yasaksa da ona göre duruş göstermeli. Aynı durum sigara içinde geçerli. Serbest ise bütün mekanlara duyuru yapılması gerekir. Ama hala yasak devam ediyorsa da bu ifade edilmeli. Bazı mekanlarda içiliyor ama bazı mekan sahipleri yasak diye içirmiyor. Bir karmaşa var. Bunun çözülmesi mekan sahipleri için önemli. Bu tarz mekanların korkmadan para kazanması gerekiyor. Ama sigaracı korkuları hala var. Bu durum acilen netleştirilmeli.
NARGİLE VE SİGARA SERBEST Mİ?

4207 sayılı tütün mamullerinin zararlarının önlenmesine dair kanunda değişiklik yapan 5727 sayılı kanun 2008 tarihinde TBMM kabul edildi. Bu kanunla beraber kapalı mekanlarda tütün ürünlerinin tüketilmesi yasaklandı.

Yaşamış olduğumuz pandemi nedeni ile bu kanun tama olarak uygulanmıştı. Pandemi dünyada tam olarak bitti mi bitmedi mi bilmiyoruz.

Ama günümüzde bir çok mekanda sigara kullanımı sanki serbest kalmış gibi duruyor. Şu an nargile içimi bakanlıkça kesinlikle yasak diye biliniyor ama tüm nargile salonlarında nargile içiliyor. Bu konunun açıklığa kavuşması gerekiyor. Nargile serbest mi yasak mı? Serbest ise mekanlar daha rahat hizmet vermeli ve hatta yeni yatırımlar yapmalı. Ama yasaksa da ona göre duruş göstermeli.

Aynı durum sigara içinde geçerli. Serbest ise bütün mekanlara duyuru yapılması gerekir. Ama hala yasak devam ediyorsa da bu ifade edilmeli. Bazı mekanlarda içiliyor ama bazı mekan sahipleri yasak diye içirmiyor. Bir karmaşa var. Bunun çözülmesi mekan sahipleri için önemli. Bu tarz mekanların korkmadan para kazanması gerekiyor. Ama sigaracı korkuları hala var. Bu durum acilen netleştirilmeli.

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.