Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

İYİ PARTİ’ YE DAVET

SİYASET 24.11.2022 - 18:03, Güncelleme: 24.11.2022 - 18:03
 

İYİ PARTİ’ YE DAVET

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İYİ Parti’ye kendilerinin yanına davet etti. Sözde bazı muhalif gazeteciler, bu davet üzerine, altılı masanın en zayıf halkasının İYİ Parti’nin olduğunu ilan ediverdiler.
Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İYİ Parti’ye kendilerinin yanına davet etti.  Sözde bazı muhalif gazeteciler, bu davet üzerine, altılı masanın en zayıf halkasının İYİ Parti’nin olduğunu ilan ediverdiler. Oysa  ki Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan altılı masa daha kurulmadan, 2 yıl önce de İYİ Parti’yi milli ve yerli ilan ederek davet etmişti. 1960’dan bu yana, bu ülke kendini bir vesayetten başka bir vesayete savurdu. Bu durum siyasetin acizliğinden kaynaklanan bir durumdu. 1980’de başlayan askeri vesayet, 2005’e kadar devam etti. 17-25 Aralığa kadar bu ülkede, fetö vesayeti vardı. 17-25 Aralık’tan 15 Temmuz’a kadar fetö'yle mücadele vesayeti, 15 Temmuz’dan sonra olağanüstü hal vesayeti, olağanüstü halden sonra da, Cumhurbaşkanlığı vesayeti başladı. Türkiye’nin yasaklarla, yolsuzluklarla ve yoksullukla mücadelesi mottosuyla gelen bir iktidarın, ülkeyi vesayetten vesayete savurdu. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçildiğinde, ülkenin her konumda uçacağını iddia ettiler. Gelinen süreçte ülke ekonomide, eğitimde, sağlıkta, tarımda ve dış politikada çöktü. İnsanlarımız fakirleşti. Zorunlu ihtiyaçlarını dahi  karşılayamayacak duruma geldiler. Çiftçilerimiz çalışırken zarar etmeye başladı. Esnafımız siftah yapmadan mekanlarını kapatır duruma düştü. İşçimiz ve emeklimiz açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edildi. Cumhurbaşkanlığı denilen bu otoriter rejimin, ülkemize her konuda çökerttiği artık aşikar.  Koalisyon nedir? İttifak nedir? İttifak, seçim de işbirliğine denir. Yani bir seçim kararı alınır seçim bitinceye kadar ki sürece ittifak denir. Koalisyon Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 301’i bulmak için partilerin bir araya gelerek, oluşturduğu birlikteliğine  denir. Bugün AKP ve MHP’nin birlikteliğine Cumhurbaşkanlığı koalisyonu diyoruz. Altılı masa ise ne bir ittifak ne de bir koalisyondur. Cumhurbaşkanlığı denen bu ucube sistemin milletimize ve ülkemize yaşattığı bu yıkımı durdurmak için 6 partinin bir araya gelerek, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek için, yaklaşık 100 maddeden oluşan Anayasa değişikliğinin çalışmasını sağlayan bir birlikteliktir. Bu çalışma da 28 Kasım'da kamuoyuyla paylaşılacaktır. Altılı masadaki bazı partiler  milletvekilliği seçiminde ittifak kurabilirler. CHP nin ve İYİ  Parti’nin listelerinden seçime katılabilirler. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk turda ayrı aday çıkarıp 2. turda birbirlerine destekleyebilir veya ilk turda tek aday çıkarabilirler. Altılı masa Cumhurbaşkanlığı diye tabir edilen yönetim şeklinin Türkiye’de ekonomik, sosyolojik, hukuki ve demokratik yıpranma ve yıkımına ilişkin eleştirmekten öte, bu durumu düzeltmek ve bir çözüm geliştirmek için çaba sarf etmektedir. Bu bağlamda altılı masa ne bir ittifak ne de bir koalisyondur. Masada bulunan 6 partinin de kendi dünya görüşlerine göre, parti programları vardır. Altılı masada bulunan partiler, kendi programlarını ve dünya görüşleri nedeniyle, diğer partileri eleştirme hakları olmamalı.
Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İYİ Parti’ye kendilerinin yanına davet etti. Sözde bazı muhalif gazeteciler, bu davet üzerine, altılı masanın en zayıf halkasının İYİ Parti’nin olduğunu ilan ediverdiler.

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İYİ Parti’ye kendilerinin yanına davet etti.  Sözde bazı muhalif gazeteciler, bu davet üzerine, altılı masanın en zayıf halkasının İYİ Parti’nin olduğunu ilan ediverdiler.

Oysa  ki Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan altılı masa daha kurulmadan, 2 yıl önce de İYİ Parti’yi milli ve yerli ilan ederek davet etmişti. 1960’dan bu yana, bu ülke kendini bir vesayetten başka bir vesayete savurdu. Bu durum siyasetin acizliğinden kaynaklanan bir durumdu. 1980’de başlayan askeri vesayet, 2005’e kadar devam etti. 17-25 Aralığa kadar bu ülkede, fetö vesayeti vardı. 17-25 Aralık’tan 15 Temmuz’a kadar fetö'yle mücadele vesayeti, 15 Temmuz’dan sonra olağanüstü hal vesayeti, olağanüstü halden sonra da, Cumhurbaşkanlığı vesayeti başladı. Türkiye’nin yasaklarla, yolsuzluklarla ve yoksullukla mücadelesi mottosuyla gelen bir iktidarın, ülkeyi vesayetten vesayete savurdu. Cumhurbaşkanlığı sistemine geçildiğinde, ülkenin her konumda uçacağını iddia ettiler. Gelinen süreçte ülke ekonomide, eğitimde, sağlıkta, tarımda ve dış politikada çöktü. İnsanlarımız fakirleşti. Zorunlu ihtiyaçlarını dahi  karşılayamayacak duruma geldiler. Çiftçilerimiz çalışırken zarar etmeye başladı. Esnafımız siftah yapmadan mekanlarını kapatır duruma düştü. İşçimiz ve emeklimiz açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edildi. Cumhurbaşkanlığı denilen bu otoriter rejimin, ülkemize her konuda çökerttiği artık aşikar. 

Koalisyon nedir? İttifak nedir? İttifak, seçim de işbirliğine denir. Yani bir seçim kararı alınır seçim bitinceye kadar ki sürece ittifak denir. Koalisyon Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 301’i bulmak için partilerin bir araya gelerek, oluşturduğu birlikteliğine  denir. Bugün AKP ve MHP’nin birlikteliğine Cumhurbaşkanlığı koalisyonu diyoruz. Altılı masa ise ne bir ittifak ne de bir koalisyondur. Cumhurbaşkanlığı denen bu ucube sistemin milletimize ve ülkemize yaşattığı bu yıkımı durdurmak için 6 partinin bir araya gelerek, güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçmek için, yaklaşık 100 maddeden oluşan Anayasa değişikliğinin çalışmasını sağlayan bir birlikteliktir. Bu çalışma da 28 Kasım'da kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Altılı masadaki bazı partiler  milletvekilliği seçiminde ittifak kurabilirler. CHP nin ve İYİ  Parti’nin listelerinden seçime katılabilirler. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk turda ayrı aday çıkarıp 2. turda birbirlerine destekleyebilir veya ilk turda tek aday çıkarabilirler. Altılı masa Cumhurbaşkanlığı diye tabir edilen yönetim şeklinin Türkiye’de ekonomik, sosyolojik, hukuki ve demokratik yıpranma ve yıkımına ilişkin eleştirmekten öte, bu durumu düzeltmek ve bir çözüm geliştirmek için çaba sarf etmektedir. Bu bağlamda altılı masa ne bir ittifak ne de bir koalisyondur. Masada bulunan 6 partinin de kendi dünya görüşlerine göre, parti programları vardır. Altılı masada bulunan partiler, kendi programlarını ve dünya görüşleri nedeniyle, diğer partileri eleştirme hakları olmamalı.

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.