Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

CHP’li Şahin, “Balıkesirliler Suyu İndirimli Kullanmayı Hak Ediyor!”

SİYASET 17.11.2022 - 14:03, Güncelleme: 17.11.2022 - 14:03
 

CHP’li Şahin, “Balıkesirliler Suyu İndirimli Kullanmayı Hak Ediyor!”

CHP’li Şahin, “Balıkesirliler Suyu İndirimli Kullanmayı Hak Ediyor!”
CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, geçtiğimiz günlerde Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Kurulu’nda CHP ve İYİ Partili Meclis üyelerinin Balıkesir’de suya yüzde elli indirim yapılmasına dair verdikleri önergenin iktidar mensubu meclis üyeleri tarafından gündeme dahi alınmamasına tepki gösterdi. Şahin, “Balıkesirli hemşehrilerimiz de suyu ucuza kullanmayı hak ediyor. Su gibi hayati bir madde üzerinden siyasi bir tartışma yaratılarak, hemşehrilerimizin gerekli hizmeti almasının engellenmesini doğru bulmuyoruz. Maliyet ve hizmetin sürdürülebilirliği noktasında bir denge kurularak hemşehrilerimizin ucuz suya ulaşmalarının sağlanması ve bu tür konuların siyasi zeminden uzaklaştırılması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı. Muhalefet Partileri Salonu Neden Terk Etti? 10 Kasım 2022 tarihinde Balıkesir Havran’da Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında yapılacak BASKİ Genel Kurulu öncesi, AKP sözcüsünün günün anlam ve öneminden uzak, 10 Kasım’ın ruhuna aykırı yaptığı konuşma ardından muhalefet partilerinin salonu terk ettiğini söyleyen Şahin, “10 Kasım’da Cumhuriyet ve Atatürk’ün manevi şahsiyetine karşı konuşmalar yapılması ardından muhalefet partilerinin üyelerinin meclisi terk etmesiyle, çoğunluk sağlanamadığı için BASKİ Genel Kurulu da yapılamıyor. Tam bu anda AKP’li yöneticiler maalesef bu anlamsız ifadeleri perdelemek için “biz suya yüzde elli indirim yapacaktık ancak CHP’liler ve İYİ Partililer toplantıyı terk ettiler” algısına başlıyorlar. Bu olaydan bir gün sonra yapılacak BASKİ Genel Kurulu’nda CHP’li ve İYİ Parti meclis üyeleri suya yüzde elli indirimi içeren önergeyi veriyorlar ancak önerge gündeme dahi alınmıyor. Temiz suyun insan hakkı olduğunu göz önüne aldığımızda bu temel ihtiyaç üzerinden siyaset yapılmasını uygun bulmuyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesinde geçtiğimiz aylarda su üzerinden yapılan siyasi tartışmalar gibi Balıkesirimizde yaşanan bu olay da kamuoyu vicdanını derinden yaralamıştır. Yine 10 Kasım’da Cumhuriyetimize ve Atatürk’e yönelik provokatif söylemlerin kullanılmasının da uygun bulmuyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk hepimizin minnet borçlu olduğu ülkemizi kuran, bizlere bugün dahi önderlik eden bir liderdir. Ölüm yıldönümünde tüm siyasi partilerin hassasiyetlerine hitap eden konuşmaların yapılması en doğru yol olacaktır. Sonuç olarak, Balıkesir’in şuan da suyu en pahalı kullanan il olması dahi bu sorunun uzlaşı zemininde çözülmesini gerektirmektedir. Balıkesir’in AKP’li yöneticilerini bu hatadan dönmeye davet ediyorum.” ifadelerini kullandı. 
CHP’li Şahin, “Balıkesirliler Suyu İndirimli Kullanmayı Hak Ediyor!”

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, geçtiğimiz günlerde Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Kurulu’nda CHP ve İYİ Partili Meclis üyelerinin Balıkesir’de suya yüzde elli indirim yapılmasına dair verdikleri önergenin iktidar mensubu meclis üyeleri tarafından gündeme dahi alınmamasına tepki gösterdi. Şahin, “Balıkesirli hemşehrilerimiz de suyu ucuza kullanmayı hak ediyor. Su gibi hayati bir madde üzerinden siyasi bir tartışma yaratılarak, hemşehrilerimizin gerekli hizmeti almasının engellenmesini doğru bulmuyoruz. Maliyet ve hizmetin sürdürülebilirliği noktasında bir denge kurularak hemşehrilerimizin ucuz suya ulaşmalarının sağlanması ve bu tür konuların siyasi zeminden uzaklaştırılması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

Muhalefet Partileri Salonu Neden Terk Etti?

10 Kasım 2022 tarihinde Balıkesir Havran’da Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında yapılacak BASKİ Genel Kurulu öncesi, AKP sözcüsünün günün anlam ve öneminden uzak, 10 Kasım’ın ruhuna aykırı yaptığı konuşma ardından muhalefet partilerinin salonu terk ettiğini söyleyen Şahin, “10 Kasım’da Cumhuriyet ve Atatürk’ün manevi şahsiyetine karşı konuşmalar yapılması ardından muhalefet partilerinin üyelerinin meclisi terk etmesiyle, çoğunluk sağlanamadığı için BASKİ Genel Kurulu da yapılamıyor. Tam bu anda AKP’li yöneticiler maalesef bu anlamsız ifadeleri perdelemek için “biz suya yüzde elli indirim yapacaktık ancak CHP’liler ve İYİ Partililer toplantıyı terk ettiler” algısına başlıyorlar. Bu olaydan bir gün sonra yapılacak BASKİ Genel Kurulu’nda CHP’li ve İYİ Parti meclis üyeleri suya yüzde elli indirimi içeren önergeyi veriyorlar ancak önerge gündeme dahi alınmıyor. Temiz suyun insan hakkı olduğunu göz önüne aldığımızda bu temel ihtiyaç üzerinden siyaset yapılmasını uygun bulmuyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesinde geçtiğimiz aylarda su üzerinden yapılan siyasi tartışmalar gibi Balıkesirimizde yaşanan bu olay da kamuoyu vicdanını derinden yaralamıştır. Yine 10 Kasım’da Cumhuriyetimize ve Atatürk’e yönelik provokatif söylemlerin kullanılmasının da uygun bulmuyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk hepimizin minnet borçlu olduğu ülkemizi kuran, bizlere bugün dahi önderlik eden bir liderdir. Ölüm yıldönümünde tüm siyasi partilerin hassasiyetlerine hitap eden konuşmaların yapılması en doğru yol olacaktır. Sonuç olarak, Balıkesir’in şuan da suyu en pahalı kullanan il olması dahi bu sorunun uzlaşı zemininde çözülmesini gerektirmektedir. Balıkesir’in AKP’li yöneticilerini bu hatadan dönmeye davet ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.