Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

CHP’Lİ AYTEKİN; Milletvekillerine cevap vermiyorlar, millet adına denetim yapan kurumu umursamıyorlar

SİYASET 06.10.2022 - 18:42, Güncelleme: 06.10.2022 - 18:42
 

CHP’Lİ AYTEKİN; Milletvekillerine cevap vermiyorlar, millet adına denetim yapan kurumu umursamıyorlar

CHP’Lİ AYTEKİN; Milletvekillerine cevap vermiyorlar, millet adına denetim yapan kurumu umursamıyorlar
Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, yayınlanan Sayıştay Raporları üzerine değerlendirmelerde bulundu. Devlet kurumlarının ciddiyetsiz bir şekilde davrandığını ve Sayıştay’dan bilgi kaçırdığını ifade eden Aytekin “Sadece genel bütçe kapsamındaki kuruluşlarda Sayıştay geçmiş yıllarda toplamda 194 hata tespit etmiş. Bunu düzeltin demiş. Kurumlar bu tespitlerden 58’ini kısmen düzeltmiş. 136’sını ise hiç düzeltmemiş. Türkiye Büyük Millet Meclisi adına denetim yapan, en eski devlet kurumu Sayıştay’ın iktidar tarafından ciddiye alınmaması sorumsuzluktan, rezaletten başka bir şey değildir. “ifadelerine yer verdi. CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’in açıklamasında; “Sayıştay, Türkiye Büyük Millet Meclisi adına kamu kurumlarını denetleme görevini yerine getiren, 1862’ten beri de var olan en köklü kurumlardan birisi. Yani ciddiyeti tarihinden gelen, gücü millete dayanan kurum. Özellikle son 5 yılda, kamu kurumlarındaki raporları ile Ekim ayı itibarıyla ülke gündemine giren de bir kurum. AKP’liler, CHP’li belediyeleri denetlemek için kâh İçişleri bakanlığının kâh Sayıştay denetçilerini sıklıkla kullanır. Ama iş kendilerini denetlemeye geldiğinde ise kurumun ne söylediklerini umursamazlar. Bunun son örneği Sayıştay’ın 2021 denetim raporları. Elbette konuşulacak çok konu, her bir kurum için yapılacak çok fazla değerlendirme var. Ama raporlara genel olarak baktığımızda, Sayıştay’ın ciddiye alınmadığı, ‘nasılsa kurumu yönetenler bizim bürokratlar’ dediklerini net olarak görüyoruz. 2020 incelemelerinde sadece genel bütçe kapsamındaki kuruluşlarda Sayıştay tarafından 194 hata tespit edilmiş. Sayıştay bunu düzeltin demiş, raporuna yazmış. Aradan bir yıl geçmiş, denetçi kuruma gitmiş, toplamda tespit edilen 194 hatanın 136’sı hiç düzeltilmeden aynen devam etmiş. 58’ini ise kısmen düzeltmiş. Özetle kurum, Sayıştay’ı ciddiye almamış. Bu çürümenin ispatıdır. Sayıştay TBMM adına denetim yapan üst kuruluştur. Milletin vekillerinin önergelerine cevap vermeyenler, millet adına denetim yapan kurumu da umursamıyor.” dedi.    
CHP’Lİ AYTEKİN; Milletvekillerine cevap vermiyorlar, millet adına denetim yapan kurumu umursamıyorlar

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, yayınlanan Sayıştay Raporları üzerine değerlendirmelerde bulundu. Devlet kurumlarının ciddiyetsiz bir şekilde davrandığını ve Sayıştay’dan bilgi kaçırdığını ifade eden Aytekin “Sadece genel bütçe kapsamındaki kuruluşlarda Sayıştay geçmiş yıllarda toplamda 194 hata tespit etmiş. Bunu düzeltin demiş. Kurumlar bu tespitlerden 58’ini kısmen düzeltmiş. 136’sını ise hiç düzeltmemiş. Türkiye Büyük Millet Meclisi adına denetim yapan, en eski devlet kurumu Sayıştay’ın iktidar tarafından ciddiye alınmaması sorumsuzluktan, rezaletten başka bir şey değildir. “ifadelerine yer verdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’in açıklamasında; “Sayıştay, Türkiye Büyük Millet Meclisi adına kamu kurumlarını denetleme görevini yerine getiren, 1862’ten beri de var olan en köklü kurumlardan birisi. Yani ciddiyeti tarihinden gelen, gücü millete dayanan kurum. Özellikle son 5 yılda, kamu kurumlarındaki raporları ile Ekim ayı itibarıyla ülke gündemine giren de bir kurum. AKP’liler, CHP’li belediyeleri denetlemek için kâh İçişleri bakanlığının kâh Sayıştay denetçilerini sıklıkla kullanır. Ama iş kendilerini denetlemeye geldiğinde ise kurumun ne söylediklerini umursamazlar. Bunun son örneği Sayıştay’ın 2021 denetim raporları. Elbette konuşulacak çok konu, her bir kurum için yapılacak çok fazla değerlendirme var. Ama raporlara genel olarak baktığımızda, Sayıştay’ın ciddiye alınmadığı, ‘nasılsa kurumu yönetenler bizim bürokratlar’ dediklerini net olarak görüyoruz.

2020 incelemelerinde sadece genel bütçe kapsamındaki kuruluşlarda Sayıştay tarafından 194 hata tespit edilmiş. Sayıştay bunu düzeltin demiş, raporuna yazmış. Aradan bir yıl geçmiş, denetçi kuruma gitmiş, toplamda tespit edilen 194 hatanın 136’sı hiç düzeltilmeden aynen devam etmiş. 58’ini ise kısmen düzeltmiş. Özetle kurum, Sayıştay’ı ciddiye almamış. Bu çürümenin ispatıdır. Sayıştay TBMM adına denetim yapan üst kuruluştur. Milletin vekillerinin önergelerine cevap vermeyenler, millet adına denetim yapan kurumu da umursamıyor.” dedi.

 

 

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.