Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

CHP VE AK PARTİ ARASINDA AMERİKA KRİZİ!

SİYASET 18.08.2022 - 15:17, Güncelleme: 03.09.2022 - 15:52
 

CHP VE AK PARTİ ARASINDA AMERİKA KRİZİ!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan Amerika seyahatini masraflarının karşılanması gündemi CHP ve Cumhur ittifakını karşı karşıya getirdi. CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı AKP milletvekilleri ve il başkanının da dahil olduğu Amerika seyahatinin bedelinin belediye tarafından karşılanmasına karşı çıktı. Ancak, gündem maddesi AKP ve MHP üyeleri tarafından kabul edildi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Amerika seyahati için gidecek kafilenin masrafları karşılamak için meclis gündemine getirdiği madde CHP ve Cumhur İttifakını karşı karşıya getirdi.  Meclisin birinci gündem maddesinde yer alan Amerika Birleşik Devletinde düzenlenen programlara katılmak üzere AKP İl Başkanı ve AKP milletvekillerin de içinde olduğu heyetin masraflarının belediye bütçesinden karşılanmasını içeriyordu. CHP’li meclis üyeleri uygulamanın yanlış olduğunu söyleyerek karşı çıktılar. Ancak, ısrarlı itirazlara rağmen gündemden çıkarılmadı. AKP ve MHP’li Meclis üyelerinin oyları ile gündem maddesi kabul edilerek masrafların karşılanması kararı alındı.  Toplantıda CHP ve AKP üyeleri arasında tartışma çıktı. Tartışmada AKP’li üyelerden CHP’ye suçlama ve tehditkâr konuşmalar geldi. Cumhur ittifakının suçluluk psikoloji ile karşı saldırıya geçtiğini belirten Başkan Serkan Sarı, “AKP’liler yaptıklarının hatalı olduğunu biliyorlar. Vatandaşa Amerika seyahatinin hesabını veremeyeceklerini biliyorlar. Bundan dolayı karşı suçlama ve saldırıya geçtiler. Meclis toplantısında Grup Başkan Vekilimiz Ali Kemal Deveciler yönelik tehditkar söylemleri ve Milletvekilimiz Ensar Aytekin’e yönelik haksız eleştirileri, Yücel Yılmaz’ın hukuk tanımaz bir tavırla yanlışını örtbas etme çabası ile kullandığı bu üslubunu kınıyorum.” dedi. Vatandaşın zorlu ekonomik günlerden geçtiğinin altını çizen Sarı, “Millet olarak ekonomik zorluklardan geçiyoruz. Ancak AKP zihniyeti milletin parasıyla yurtdışı seyahatleri düzenliyor. Vatandaşın parasını vatandaştan izin almadan kendi yandaşlarına peşkeş çekiyor. Halkımızın AKP iktidarının kötü yönetiminin sonucunda yaşadığı ekonomik kriz ortamında kaynaklarımızı belli bir zümre için harcanmasını yanlış buluyor ve Red ediyoruz. Halkımızın kaynaklarının adil ve adaletli bir şekilde harcanması için bu konunun takipçisi olacağız.” açıklamasında bulundu. Sayın Serkan SARI’nın açıklamalarına ek olarak bizde soru sormak istiyoruz; Gidecek ekip kaç kişi ve kimler var?(30 kişilik ekip diye konuşuluyor). Amerika’ya uçak ileti en azından 50.000TL, otel fiyatları 3 gece diye düşünseniz 20.000 TL civarı olacaktır, yemesi, içmesi, transferi  felan, yaklaşık 10.000 TL olacaktır. Yani bir kişinin maliyeti 80.000 TL gibi gözüküyor. Fazlasını bilemeyiz. 30 kişi gidecekse toplam masraf kalemi 2.400.000 TL civarı bir rakam ortaya çıkıyor. Bunu milletin cebinden harcamak vicdanınızı rahatsız etmiyor mu?  Yetimin hakkını boşa harcamak değil mi? Kamu kaynaklarını gereksiz harcamak değil mi? Bu rakama Balıkesir’de daha güzel işler yapılamaz mı? Gidecek olan kendi cebinden ödese olmaz mı? Bakalım o zaman kimler gidebilecek? Bedava olunca talibi çok olacaktır?
Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan Amerika seyahatini masraflarının karşılanması gündemi CHP ve Cumhur ittifakını karşı karşıya getirdi. CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı AKP milletvekilleri ve il başkanının da dahil olduğu Amerika seyahatinin bedelinin belediye tarafından karşılanmasına karşı çıktı. Ancak, gündem maddesi AKP ve MHP üyeleri tarafından kabul edildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Amerika seyahati için gidecek kafilenin masrafları karşılamak için meclis gündemine getirdiği madde CHP ve Cumhur İttifakını karşı karşıya getirdi.  Meclisin birinci gündem maddesinde yer alan Amerika Birleşik Devletinde düzenlenen programlara katılmak üzere AKP İl Başkanı ve AKP milletvekillerin de içinde olduğu heyetin masraflarının belediye bütçesinden karşılanmasını içeriyordu. CHP’li meclis üyeleri uygulamanın yanlış olduğunu söyleyerek karşı çıktılar. Ancak, ısrarlı itirazlara rağmen gündemden çıkarılmadı. AKP ve MHP’li Meclis üyelerinin oyları ile gündem maddesi kabul edilerek masrafların karşılanması kararı alındı. 

Toplantıda CHP ve AKP üyeleri arasında tartışma çıktı. Tartışmada AKP’li üyelerden CHP’ye suçlama ve tehditkâr konuşmalar geldi. Cumhur ittifakının suçluluk psikoloji ile karşı saldırıya geçtiğini belirten Başkan Serkan Sarı, “AKP’liler yaptıklarının hatalı olduğunu biliyorlar. Vatandaşa Amerika seyahatinin hesabını veremeyeceklerini biliyorlar. Bundan dolayı karşı suçlama ve saldırıya geçtiler. Meclis toplantısında Grup Başkan Vekilimiz Ali Kemal Deveciler yönelik tehditkar söylemleri ve Milletvekilimiz Ensar Aytekin’e yönelik haksız eleştirileri, Yücel Yılmaz’ın hukuk tanımaz bir tavırla yanlışını örtbas etme çabası ile kullandığı bu üslubunu kınıyorum.” dedi.
Vatandaşın zorlu ekonomik günlerden geçtiğinin altını çizen Sarı, “Millet olarak ekonomik zorluklardan geçiyoruz. Ancak AKP zihniyeti milletin parasıyla yurtdışı seyahatleri düzenliyor. Vatandaşın parasını vatandaştan izin almadan kendi yandaşlarına peşkeş çekiyor. Halkımızın AKP iktidarının kötü yönetiminin sonucunda yaşadığı ekonomik kriz ortamında kaynaklarımızı belli bir zümre için harcanmasını yanlış buluyor ve Red ediyoruz. Halkımızın kaynaklarının adil ve adaletli bir şekilde harcanması için bu konunun takipçisi olacağız.” açıklamasında bulundu.
Sayın Serkan SARI’nın açıklamalarına ek olarak bizde soru sormak istiyoruz;
Gidecek ekip kaç kişi ve kimler var?(30 kişilik ekip diye konuşuluyor).
Amerika’ya uçak ileti en azından 50.000TL, otel fiyatları 3 gece diye düşünseniz 20.000 TL civarı olacaktır, yemesi, içmesi, transferi  felan, yaklaşık 10.000 TL olacaktır. Yani bir kişinin maliyeti 80.000 TL gibi gözüküyor. Fazlasını bilemeyiz. 30 kişi gidecekse toplam masraf kalemi 2.400.000 TL civarı bir rakam ortaya çıkıyor. Bunu milletin cebinden harcamak vicdanınızı rahatsız etmiyor mu? 
Yetimin hakkını boşa harcamak değil mi?
Kamu kaynaklarını gereksiz harcamak değil mi?
Bu rakama Balıkesir’de daha güzel işler yapılamaz mı?
Gidecek olan kendi cebinden ödese olmaz mı? Bakalım o zaman kimler gidebilecek? Bedava olunca talibi çok olacaktır?

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.