Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Ormanlarımızı ve tarım arazilerimizi koruyalım

DÜNYA 26.06.2022 - 19:40, Güncelleme: 03.09.2022 - 15:52
 

Ormanlarımızı ve tarım arazilerimizi koruyalım

Milli varlığımız olan ormanlarımızı ve tarım arazilerimizi koruyalım
Balıkesir Valiliği artan yangınlar ile ilgili açıklama yayınladı. Valilikten yapılan açıklamada;  “İlimizin farklı noktalarında son günlerde tarla ve bahçelerde çok sayıda yangın meydana gelmektedir. Anız yakmak, temizlik yapmak amacıyla maalesef pek çok yerde arazilerde yangın çıkmaktadır. Değerli Vatandaşlarımız, İlimizin büyük bir alanı ormanlarla kaplıdır. Yangın riskinin çok yüksek olduğu yaz aylarında ormanlarımızı korumak için ilgili tüm kurumlarımız teyakkuz halinde bulunmaktadır. Böyle bir dönemde, kesinlikle ateşten uzak durulması gerektiği halde bilerek anız yakmak, tarlada, bahçede yangına sebep olmak son derece yanlış bir davranıştır ve suçtur. Bu şekilde bir davranış, ateşin sıçrayabileceği ormanlar, tarım arazileri ve yerleşim yerleri için büyük bir tehdittir. Açıklanan bu nedenlerle, bütün vatandaşlarımızdan yangın oluşturabilecek her tür duruma karşı duyarlı olmalarını bekliyoruz. Tarla, bahçe ve diğer arazilerde ateş yakılması, anız yakılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında işlem yapılmakta, ceza uygulanmaktadır. Lütfen yaz aylarında ormanlarımıza zarar verebilecek bütün faaliyetlerden uzak duralım, kurallara uymayanları uyaralım. Buna rağmen ısrar edenleri 112’ye bildirelim. Milli varlığımız olan ormanlarımızı ve tarım arazilerimizi koruyalım” denildi.
Milli varlığımız olan ormanlarımızı ve tarım arazilerimizi koruyalım

Balıkesir Valiliği artan yangınlar ile ilgili açıklama yayınladı. Valilikten yapılan açıklamada;  “İlimizin farklı noktalarında son günlerde tarla ve bahçelerde çok sayıda yangın meydana gelmektedir. Anız yakmak, temizlik yapmak amacıyla maalesef pek çok yerde arazilerde yangın çıkmaktadır. Değerli Vatandaşlarımız, İlimizin büyük bir alanı ormanlarla kaplıdır. Yangın riskinin çok yüksek olduğu yaz aylarında ormanlarımızı korumak için ilgili tüm kurumlarımız teyakkuz halinde bulunmaktadır. Böyle bir dönemde, kesinlikle ateşten uzak durulması gerektiği halde bilerek anız yakmak, tarlada, bahçede yangına sebep olmak son derece yanlış bir davranıştır ve suçtur. Bu şekilde bir davranış, ateşin sıçrayabileceği ormanlar, tarım arazileri ve yerleşim yerleri için büyük bir tehdittir.

Açıklanan bu nedenlerle, bütün vatandaşlarımızdan yangın oluşturabilecek her tür duruma karşı duyarlı olmalarını bekliyoruz. Tarla, bahçe ve diğer arazilerde ateş yakılması, anız yakılması yasaktır. Bu yasağa uymayanlar hakkında işlem yapılmakta, ceza uygulanmaktadır.

Lütfen yaz aylarında ormanlarımıza zarar verebilecek bütün faaliyetlerden uzak duralım, kurallara uymayanları uyaralım. Buna rağmen ısrar edenleri 112’ye bildirelim. Milli varlığımız olan ormanlarımızı ve tarım arazilerimizi koruyalım” denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.