TEK BAŞINA
TEK BAŞINA
“DEDİKODULAR İLE KAYBEDECEK VAKTİM YOK”
Ahmet Akın, “Ben, iliklerine kadar Kuvayımilliye ruhunu hem kendimde hem de kentimde yaşatmak istiyorum. Amaçlarımdan bir tanesi de budur. İnsanları kırıp üzmek iyi bir şey değil. Son kez bir kez daha net bir şekilde söyleyeyim: Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin mensubuyum arkadaşlar. Ancak büyük ‘Balıkesir Ailem’ ile ilgilenmek de benim görevim. Onun için de çalışmak istiyorum. Nokta.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, hakkında ortaya atılan “parti değişikliği” iddialarıyla ilgili son noktayı koydu. Başkan Akın, “Mensubu olduğum parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir” ifadelerini kullanarak algı odaklarına karşı net cevap verdi. Başkan Akın’ın son süreçte ve en zor zamanlarında parti kurulları tarafından yalnız bırakılması ise tepki çekti.
TEK BAŞINA KARARLI MÜCADELE
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın; 31 Mart seçimlerinden bu tarafa bir yandan geçmiş dönemin borç yüküyle uğraşırken, bir yandan da Balıkesir’e hizmet üretmek için hem ekip kurmaya hem de proje üretmeye gayret gösteriyor. Ama Başkan Akın’ı bu zorlu süreçte yoran yegane şey ise ortaya atılan mesnetsiz iddialara da tek başına cevap vermeye çalışıyor olması. Koltuğa oturduğu günden bugüne defalarca zorlu süreçlerden geçen Akın, bu süreçleri siyasi tecrübesi ve siyasi hamleleriyle siyasi olarak yönetmeye çalışıyor.
Başkan Akın’ın bütün her şey ile tek başına mücadele etmesi hem parti tabanında hem de kamuoyunda takdir toplasa da, gerek parti kurulları gerekse diğer belediye başkanları tarafından “YALNIZ BIRAKILMASI” büyük tepki topluyor. Başkan Akın konuyla ilgili olarak son yapılan il kongresinde yaptığı konuşmada bu haklı sitemini dile getirse de o günden bugüne değişen bir şey olmadı.
Şehre hizmet için yola çıkan Akın, mücadelesine tek başına ve kararlı bir şekilde devam ediyor.
AKIN TARTIŞMALARA SON NOKTAYI KOYDU
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, parti değişikliği iddialarının gerçeği yansıtmadığını ve defalarca konuyla ilgili açıklama yapmasına rağmen bu konunun sık sık gündeme gelmesine anlam veremediğini belirterek “Ben, Cumhuriyet Halk Partisi’nin mensubuyum. Ancak büyük ‘Balıkesir Ailem’ ile ilgilenmek de benim görevim. Bunun için çalışmak istiyorum. Nokta. İnanın hiçbirimizin bu dedikodulara ayıracak vakti yok. Milletimiz bizden hizmet bekliyor ve milletimize hizmet etmek için bu koltuklarda oturuyoruz. Benim birilerine cevap vermeye çalışarak kaybedecek vaktim yok.” dedi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2026 Yılı Ocak Ayı Olağan Toplantısı 1. Birleşimi toplantısında Akın, AK Parti’ye geçeceğine ilişkin iddialara son noktayı koydu. Kamuoyunda AK Parti’ye geçeceğine yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyleyen Akın, seçildiği partide görevine devam ettiğini ve tek düşüncesinin Balıkesir’e hizmet etmek olduğunu söyledi. Gerçeği yansıtmayan bu iddiaları öne sürenleri Allah’a havale ettiğini belirten Akın, “Benim umrede olmamı bu siyasi tartışmalara vesile edip bunlarla birleştirenlere çok kırgınım. Bu ayıptır, günahtır. Cenabı Allah bu tür insanları ıslah eylesin.” dedi.
“BALIKESİR'İM İÇİN ÇALIŞIYORUM”
Balıkesir’de kimseyi incitmeden çalıştığını söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, memleketine hizmet etmek için yürekten çalışan biri olduğunu söyledi. “Değerli yol arkadaşlarım” diyerek söze başlayan Akın, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Balıkesir Büyükşehir Meclisi’ndeki herkes, Balıkesir’imize hizmet etme yolunda benim yol arkadaşımdır. Genel siyasette ayrıştığımız noktalar olabilir. Ama söz konusu Balıkesir ise hepimiz yol arkadaşıyız. Aynı amacı taşıyoruz. Bir tartışmaya nokta koymak istiyorum. Balıkesir’imizin çok geniş bir coğrafyası var. Çok geniş bir alanda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Halkımızın da acil ve öncelikli ihtiyaçları var. Açık ve net söylüyorum. Benim birilerine cevap vermeye çalışarak kaybedecek vaktim yok. Hemşehrilerim 31 Mart 2024’te seçilmiş tüm değerli arkadaşlarıma 1825 günlük kredi verdi. Ben her günümü Balıkesir’in acil sorunlarını masaya yatırıp çözmek ve ihtiyaçlarını gidermek için çalışıyorum. Ve böyle yapmaya da devam edeceğim. Genel siyasi tartışmalara da vaktim yok. Olmayan gündemleri konuşmaya hiç vaktim yok.”
“PARTİM CUMHURİYET HALK PARTİSİ’DİR”
Balıkesir’in gelişmesi ve büyümesi için desteklerinden dolayı tüm siyasi parti temsilcilerine teşekkür eden Akın, “Ben hangi hemşehrim gelirse gelsin, sokağa çıktığım zaman kim ulaşırsa ulaşsın hiç kimseye ‘Hangi partiye oy verdin?’ diye sormadım. Tek bir soru sordum: ‘Size nasıl yardımcı olabilirim?’ Şunun da altını çizmem lazım. Bunun da farklı noktalara çekilmesini anlamamakla birlikte defalarca söylememe rağmen tekrar söylüyorum: Mensubu olduğum parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Şunu söylemem lazım. Balıkesir’de yaşayan herkes benim ailem. Ben, ‘Balıkesir benim Ailem’ demeye yeni başlamadım. 14 yıl önce bunu söyledim. Çünkü burada yaşayan herkesi ailem olarak görüyorum. Aile her şeydir. Bu kadar net ifade ediyorum. Bunu sürekli tekrarlamanın da hiçbir anlamı yok. Sizlerden de rica ediyorum. Bu tartışmaları bitirelim. İşimize, gücümüze ve Balıkesir’imize odaklanalım.” şeklinde konuştu.
“ALLAH ISLAH ETSİN”
Umre ziyaretindeyken gerçeği yansıtmayan iddialara yönelik kutsal topraklardan tweet atmak zorunda kalmasının kendisini çok yaraladığını ifade eden Akın, “Ben ne için buradayım ve ne yapmak zorunda kalıyorum diye düşündüm. ÜZÜLDÜM. Bu hak mı arkadaşlar? İnanın değil. Burada yapılan büyük bir ayıp var. Bu ayıp bana değil. Özellikle parti ayrımı yapmadan söylüyorum. Dinimize hakarettir. İslam bir kişiye ya da bir zümreye de ait değildir. Benim umrede olmamı bu siyasi tartışmalara vesile edip bunlarla birleştirenlere çok kırgınım. Bu ayıptır, günahtır. Cenabı Allah bu tür insanları ıslah eylesin. ‘Başkan umreye gidiyorsa kesin burada bir iş var!’ diyorlar. Bunları da duyduk. Ben ilk defa gitmiyorum. İddiayı ortaya atan da ben değilim. İddianın gündeme gelmesini sağlayacak hiçbir şey de yapmadım. Ben kendimden eminim, bundan eminim. Milletvekili Ahmet Akın’ı nasıl tanıdıysanız değişen bir şey yok. Yine aynıyım.” diye konuştu.
“DEVLET TERBİYESİNİN GEREĞİDİR”
Yönetim anlayışında asla ayrımcılığa ve ötekileştirmeye yer olmadığının altını çizen Akın, “Bakanlarımız geliyor karşılıyorum. Saygıda kusur etmiyorum. Cumhurbaşkanımız geliyor. Karşılıyorum. Saygıda kusur etmiyorum. İlimize geldiğinde Cumhurbaşkanı’nı karşılamak en başta devlet terbiyesinin gereğidir. Siyasi partileri ziyaret etmek, onlarla istişare etmek çok güzel bir şey. Ben AK Parti grubundaki çok değerli arkadaşlarımla görüşüyorum. MHP’deki arkadaşlarımla görüşüyorum, genel merkezlerine gidiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi zaten partim. Oraya da her Ankara ziyaretimde gidiyorum. Ben şunu açık ve net söyleyeyim: Ben kendi adıma hizmette partizanlığı reddediyorum. Hizmette partizanlık mı olur? Onun için burada Balıkesir’imizin sorunlarını çözmek, daha yaşanabilir, hayal ettiğimiz Balıkesir’i ortaya koymak için ziyaretlerime devam edeceğim.” şeklinde konuştu.
“DEĞİŞİM YOK HİZMET VAR”
Defalarca açıklama yapmasına rağmen aynı konunun sık sık gündeme gelmesini eleştiren Akın, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İnanın kimseyi de kırmak istemem. Ben Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı’yım. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilirken halkımızın her kesiminden destek aldım. Ben, Kuvayımilliyeciyim. İnanın ilk günden itibaren Türkiye’ye bir model oluşturup inşallah her yerde aynı şekilde olacak ki insanların artık bu ayrıştırılmadan kopup herkes kendi memleketinde hizmete odaklansın. Bu arada biz Balıkesir’de bunu yapıyoruz. Bunun da altını çizmek istiyorum. Herkese de teşekkür ediyorum. Balıkesir Kuvayımilliye’nin baş şehri. Balıkesir’in başkanına da bu yakışır diye düşünüyorum. Bir birlikteliği sağlamak, bununla ilgili ilerlemek hayatta tattığım en büyük onur. En büyük mutluluk. Onun da altını çizmek istiyorum.”
“DEDİKODULAR İLE KAYBEDECEK VAKTİM YOK”
Akın, “Ben, iliklerine kadar Kuvayımilliye ruhunu hem kendimde hem de kentimde yaşatmak istiyorum. Amaçlarımdan bir tanesi de budur. İnsanları kırıp üzmek iyi bir şey değil. Son kez bir kez daha net bir şekilde söyleyeyim: Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin mensubuyum arkadaşlar. Ancak büyük ‘Balıkesir Ailem’ ile ilgilenmek de benim görevim. Onun için de çalışmak istiyorum. Nokta. İnanın hiçbirimizin bu dedikodulara ayıracak vakti yok. Milletimiz, bizden hizmet bekliyor ve milletimize hizmet etmek için bu koltuklarda oturuyoruz. Ben tüm değerli arkadaşlarıma öncelikle teşekkür ediyorum. Milletimizin bize emanetine, hizmetine odaklanalım ve bütün bunları bir kenara bırakalım. Şimdi işimize dönelim istiyorum.”
Bütün bu süreçte CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili olan Ensar AYTEKİN’in hiç açıklama yapmaması, destek mesajı vermemesi dikkat çekti. İster istemez akıllara acaba Ahmet AKIN ile sorunları mı var dedirtiyor…
CHP Balıkesir İl Başkanı Ender KÖYBAŞI zaman zaman konulara dahil olup açıklamalar yapıyor. Ama Ahmet başkan konusunda da son dakikaya kadar açıklama yapmaması acaba onunda Ahmet AKIN başkan acaba geçecek mi diye korkusu mu vardı? Dedirtiyor…
Sonuç olarak Balıkesir halkı Büyükşehir Belediye başkanı olarak Ahmet AKINI seçti ve önünde belli bir süre daha var. Ve “Şehre hizmet için yola çıkan Akın, mücadelesine tek başına ve kararlı bir şekilde devam ediyor.”
Haber: Mustafa GÖKÇE


