AYDEMİR'DEN YAHŞİ'YE SERT TEPKİ
AYDEMİR'DEN YAHŞİ'YE SERT TEPKİ
AK PARTİ BALIKESİR İL BAŞKANI MEHMET AYDEMİR: “ZİHNİYET DEĞİŞMEDİKÇE TABELA DEĞİŞTİRMEK YENİLİK GETİRMEZ: KADIN KADININ YOLDAŞIDIR, ÖTEKİLEŞTİRİCİSİ DEĞİL!”
Balıkesir’de CHP İl Kadın Kolları Başkanlığı yaptıktan sonra "Yeni Parti" saflarına katılan Karesi Belediye Meclis Üyesi Ayşe Pınar Yahşi’nin, bir kadın akademisyen üzerinden dini değerlerimize ve toplumun vicdanına yönelik sarf ettiği ayrıştırıcı ifadeleri üzüntü ve şiddetle kınıyorum.
Yahşi’nin sergilediği bu tutum açıkça göstermektedir ki; parti değiştirmek, rozet yenilemek ya da tabelaya "yeni" ibaresi eklemek zihniyeti değiştirmeye yetmiyor. CHP’den Yeni Parti’ye geçmekle siyasi bir yenilik sağlandığı zannedilmiş olabilir; fakat kafa aynı kafa, zihniyet aynı zihniyet, elitist ve üstenci tarz aynı tarzdır. İşin en acı ve trajikomik tarafı ise şudur: Bu zihniyetin sahibi olan şahıs, aynı zamanda Karesi Belediye Meclis Üyesi ve Aile, Kadın, Engelliler Komisyonu üyesidir.
KADINI DIŞLAMAK, AYRIŞTIRMAK HUY OLMUŞ!
Aileyi, kadını ve toplumun tüm kesimlerini kucaklaması, onların haklarını ve itibarını koruması gereken bir komisyon üyesi; kendi uzmanlık alanında bir kadına inancı ve giyim kuşamı üzerinden fütursuzca saldırabiliyor.
TEMSİL MAKAMINA SIĞMIYOR, SİYASİ ÜSLUBA HİÇ YAKIŞMIYOR!
Temsil ettiği komisyonun adında "Kadın" ve "Aile" kelimeleri geçerken, bir kadının yaşam tarzına ve dini değerlerine bu derece sığ bir kibirle hücum etmek tam anlamıyla bir görev çelişkisi ve samimiyetsizlik abidesidir.
SÖZDE KADIN HAKLARI, SÖZDE DAYANIŞMA!
Özellikle kadın haklarından, kadın dayanışmasından ve çağdaşlaşmadan dem vuran bir yapının temsilcisinin; başka bir kadını inancı, giyim tercihi ve geçmişi üzerinden hedef alarak adeta hemcinsine sözlü şiddet ve psikolojik baskı uygulaması asla kabul edilemez!
Bir kadının, başka bir kadına başörtüsü veya yaşam tarzı üzerinden "had bildirmeye" kalkışması, kadın mücadelesine ve toplumsal barışa vurulmuş en ağır darbelerden biridir.
“YENİ” BİR SİYASİ HAYAL KIRIKLIĞI
Adında "yeni" ifadesini taşıyan bu anlayışın, milletin değişim ve adalet umutlarını nasıl boşa çıkardığı, eski ve çürümüş zihniyetin bir devamından ibaret olduğu bu olayla bir kez daha tescillenmiştir. Yeni bir siyaset söylemiyle yola çıktığını iddia edip topluma umut vadedenlerin, aynı baskıcı ve ayrıştırıcı reflekslere sarılması, bu yapının halkın beklentilerini karşılamaktan ne kadar uzak olduğunu açıkça göstermektedir.
BU NİFAK TOHUMLARINA İZİN VERMEYECEĞİZ!
Cumhuriyetçiliği ve laikliği kılık kıyafete indirgeyen, insanları inançları üzerinden yargılamayı kendine hak gören bu kibirli yaklaşım; yıllardır milletimizin arasına nifak tohumları ekmiştir. Bizim anlayışımızda herkesin inancına, yaşam tarzına ve fikrine saygı duymak; kadınların giyim kuşamı üzerinden siyaset yapılmasına da, sözlü şiddet uygulanmasına da kararlılıkla karşı durmaktır.
Tabela değişse de oturduğu komisyon koltuğunun sorumluluğunu taşıyamayan, hemcinsine baskı kurmayı hak sayan o dayatmacı zihniyetini koruyanları kamuoyunun vicdanına havale ediyor; bir kadının bir kadına uyguladığı bu sözlü şiddeti ve ayrıştırıcı dili bir kez daha esefle kınıyoruz.
Balıkesir HABERİ


