Arbil Akın’dan Manyas’ta kadınlara yönelik yoğun ziyaret programı
Arbil Akın’dan Manyas’ta kadınlara yönelik yoğun ziyaret programı
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın eşi Arbil Akın, kadın muhtarlar ve muhtar eşleriyle buluşma programları kapsamında Manyas’ta mahallelerin sorun, öneri ve taleplerini dinledi. Arbil Akın, daha sonra çeşitli ziyaretler gerçekleştirerek Manyaslı kadınlarla bir araya geldi.
Arbil Akın’dan Manyas’ta kadınlara yönelik yoğun ziyaret programı
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın eşi Arbil Akın, kadın muhtarlar ve muhtar eşleriyle buluşma programları kapsamında Manyas’ta mahallelerin sorun, öneri ve taleplerini dinledi. Arbil Akın, daha sonra çeşitli ziyaretler gerçekleştirerek Manyaslı kadınlarla bir araya geldi.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın eşi Arbil Akın, kadın muhtarlar ve muhtar eşleriyle gerçekleştirdiği buluşmalarına Manyas’ta devam etti. Arbil Akın'ın mahallelerin ihtiyaçlarını doğrudan muhtarlardan ve muhtar eşlerinden dinlendiği programda iletilen talep ve öneriler tek tek not alınarak, çözüm için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimlerine aktarıldı. Buluşma programına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Erkan Uzun da eşlik etti. Gerçekleştirilen buluşmada mahallelerin sorunları, vatandaşların beklentileri ve çözüm önerileri ele alındı.
“KADININ ELİNİN DEĞDİĞİ HER YER GÜZELLEŞİR”
Arbil Akın, kadınların yerel yönetimlerdeki rolünün önemine dikkat çekerek kadın dayanışmasının güçlendirilmesinin önem taşıdığını vurguladı. Kadın muhtarları özverili çalışmalarından dolayı tebrik eden Akın, muhtar eşlerine de desteklerinden dolayı teşekkür etti. Arbil Akın, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın selamlarını ileterek yerel yönetimlerin temel taşı olan muhtarlıklarla uyum içinde çalışarak muhtarlara her zaman destek olmaya devam edeceklerini ifade etti. Kadın muhtarların sayısının ise artmasını önemsediklerini belirten Arbil Akın kadın muhtar ve muhtar eşlerine seslenerek, “Kadının elinin değdiği her yer güzelleşir” mesajını verdi. Taleplerin ilgili birimlere iletildiğini belirten Arbil Akın, sorunların çözüme kavuşana kadar takipçisi olacaklarını söyledi. Akın, kadınların bulunduğu her ortamda dayanışma ve paylaşımın arttığına dikkat çekerek, buluşmaların devam edeceğini ifade etti.
ARBİL AKIN ÇEŞİTLİ ZİYARETLERLE GÜN BOYU MANYAS’TAYDI
Arbil Akın, Manyas programı kapsamında çeşitli ziyaretler de gerçekleştirdi. Manyas BALMEK Kurs Merkezi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Manyas Kadın Yaşam Merkezi ve Manyas Müftülüğü Merkez Kur’an Kursu’nu ziyaret eden Arbil Akın’a, Manyas Belediye Başkanı Ahmet Duru da eşlik etti. BALMEK Kurs Merkezi’nde emekleriyle birbirinden güzel çalışmalar ortaya koyan kadınlarla bir araya gelen Arbil Akın, düzenlenen workshop etkinliğine katıldı. Kadınların üretimlerini yakından inceleyen Akın, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Manyas Kadın Yaşam Merkezi’nde ise kadınlar ve çocuklarla sohbet eden Arbil Akın, merkezin faaliyetleri ve kadınların beklentileri hakkında görüş alışverişinde bulundu. Manyas Müftülüğü Merkez Kur’an Kursu’na da sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Arbil Akın, burada kadınlarla bir araya gelerek sohbet etti, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Balıkesir HABERİ


