Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Deprem Farkındalık Fotoğraf Sergisi

SANAT 08.02.2024 - 14:24, Güncelleme: 08.02.2024 - 14:24
 

Deprem Farkındalık Fotoğraf Sergisi

Deprem Farkındalık Fotoğraf Sergisi
6 Şubat 2023'te meydana gelerek 11 ilimizi etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümü dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "6 Şubat Deprem Farkındalık Fotoğraf Sergisi" hazırlandı. 6 Şubat depremlerinin acısı hala yüreklerde hissedilirken depremlerin yıl dönümü kapsamında; MEB AKUB tarafından hazırlanan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün de deprem bölgesindeki çalışmalarını yansıtan fotoğrafların yer aldığı sergi, ziyarete açıldı. Her kademeden ve türden okulların ziyaret ettiği, İl MEM Arama ve Kurtarma Birimi tarafından deprem farkındalığı ile ilgili öğrencilere bilgi verilen fotoğraf sergisiyle depremlerde hayatını kaybedenleri anmak ve deprem gerçeğine dikkati çekmek amaçlanıyor. Sergide; MEB AKUB ekibinin çalışmaları, arama-kurtarma, yiyecek-içecek dağıtımı, bakım ve onarım, psikososyal destek, çadır kurulumu, taşımalı eğitim, oyun ve etkinlik çadırlarının kurulması gibi faaliyetleri anlatan 46 fotoğraf yer alıyor. Farkındalık sergisi ile deprem gerçeği hakkında öğrencileri bilinçlendirmek amaçlanırken MEB AKUB birimi tarafından depremlerin nasıl meydana geldiği, nasıl ölçüldüğü ve nasıl zarar verdiği hakkında bilgi veriliyor. Deprem sırasında nasıl davranılması gerektiği ve deprem sonrası yapılması gerekenler gibi konular da ele alınıyor. Deprem riski olan Balıkesir’de özellikle önem teşkil eden sergide; çocuklar için interaktif bir şekilde deprem gerçeğini anlamaları ve deprem sırasında nasıl davranmaları gerektiği konusunda hikayeleştirici bir üslup kullanılırken öğrenciler; arkadaşları ve öğretmenleri ile etkileşim kuruyor, merak ettiklerini ilgili kişilere sorup bilgi ediniyor. Ziyarete gelen Atatürk Şehir Hastanesi Anaokulundan minik öğrenciler sergiyi ziyaretlerinde hayallerini süsleyen rengârenk kelebekler ve mutlu çocukların oyunlar oynadığı resim yaparak İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla deprem bölgesindeki arkadaşlarına sevgilerini gönderdiler.                                                                                              
Deprem Farkındalık Fotoğraf Sergisi

6 Şubat 2023'te meydana gelerek 11 ilimizi etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümü dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "6 Şubat Deprem Farkındalık Fotoğraf Sergisi" hazırlandı.

6 Şubat depremlerinin acısı hala yüreklerde hissedilirken depremlerin yıl dönümü kapsamında; MEB AKUB tarafından hazırlanan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün de deprem bölgesindeki çalışmalarını yansıtan fotoğrafların yer aldığı sergi, ziyarete açıldı. Her kademeden ve türden okulların ziyaret ettiği, İl MEM Arama ve Kurtarma Birimi tarafından deprem farkındalığı ile ilgili öğrencilere bilgi verilen fotoğraf sergisiyle depremlerde hayatını kaybedenleri anmak ve deprem gerçeğine dikkati çekmek amaçlanıyor.

Sergide; MEB AKUB ekibinin çalışmaları, arama-kurtarma, yiyecek-içecek dağıtımı, bakım ve onarım, psikososyal destek, çadır kurulumu, taşımalı eğitim, oyun ve etkinlik çadırlarının kurulması gibi faaliyetleri anlatan 46 fotoğraf yer alıyor. Farkındalık sergisi ile deprem gerçeği hakkında öğrencileri bilinçlendirmek amaçlanırken MEB AKUB birimi tarafından depremlerin nasıl meydana geldiği, nasıl ölçüldüğü ve nasıl zarar verdiği hakkında bilgi veriliyor. Deprem sırasında nasıl davranılması gerektiği ve deprem sonrası yapılması gerekenler gibi konular da ele alınıyor.

Deprem riski olan Balıkesir’de özellikle önem teşkil eden sergide; çocuklar için interaktif bir şekilde deprem gerçeğini anlamaları ve deprem sırasında nasıl davranmaları gerektiği konusunda hikayeleştirici bir üslup kullanılırken öğrenciler; arkadaşları ve öğretmenleri ile etkileşim kuruyor, merak ettiklerini ilgili kişilere sorup bilgi ediniyor. Ziyarete gelen Atatürk Şehir Hastanesi Anaokulundan minik öğrenciler sergiyi ziyaretlerinde hayallerini süsleyen rengârenk kelebekler ve mutlu çocukların oyunlar oynadığı resim yaparak İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla deprem bölgesindeki arkadaşlarına sevgilerini gönderdiler.

                                                                                             

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.