Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

CHP BALIKESİR MİLLETVEKİLİ SERKAN SARI: - GAZ KAÇAĞI KAZASINDA İHMAL VAR MI? - İŞ GÜVENLİĞİ DENETİMİ EN SON NE ZAMAN YAPILDI?

SİYASET 04.08.2023 - 21:29, Güncelleme: 04.08.2023 - 21:29
 

CHP BALIKESİR MİLLETVEKİLİ SERKAN SARI: - GAZ KAÇAĞI KAZASINDA İHMAL VAR MI? - İŞ GÜVENLİĞİ DENETİMİ EN SON NE ZAMAN YAPILDI?

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, su terfi istasyonunu temizlemek için kuyuya giren BASKİ çalışanlarının gazdan zehirlenerek ölümüne yol açan kazayı Meclis gündemine taşıdı. Serkan Sarı, ihmal, denetim, iş güvenliği ve alınan önlemler ile ilgili kamuoyunun aydınlatılmasını istedi.
CHP’li Serkan Sarı, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlamasını istediği soru önergesinde BASKİ’nin ait Ovaköy Merkez Atıksu Arıtma Tesisinde meydana gelen gaz kaçağı nedeniyle yaşamını yitiren işçileri kazadan korumak için alınan önlemleri sordu. BASKİ’nin ihmali olup olmadığını da soran CHP’li Sarı Bakan Yerlikaya’dan şu soruların cevabını istedi: BASKİ çalışanları işin yapılması sırasında kullandıkları malzemenin kimyasal, fiziksel, atomistik özelliklerini biliyorlar mıydı? Bu konuda BASKİ’nin ihmali olup olmadığı araştırılmış mıdır? İş öncesi BASKİ çalışanlarının, gaz maskesi gibi kullanılacak malzeme, ekipman ve teçhizatların yeterli olup olmadığı, bu ekipmanların kullanılabilir olup olmadığı kim ya kimler tarafından denetlenmiştir?  İşin yapılışı sırasında yeterli koruyucu tedbirlerin alınmaması, işe uygun olmayan araç gereç seçimi ya da yanlış seçimi söz konusu olmuş mudur? Yeterli koruyucu tedbirlerin alınmaması, işe uygun olmayan araç gereç seçimi ya da yanlış seçimi sorumlusu ya da sorumluları kimlerdir? İşin yapımı ile ilgili eğitim konusunda BASKİ’nin yükümlülükleri ve sorumlulukları yeteri düzeyde yerine getirilmiş midir? Çalışanlar güvenliği ile ilgili kuralları ve uyarıları dikkate alarak çalışması gerekirken BASKİ çalışanları için bu iş öncesinde gerekli uyarıları yapmış mıdır? Yönetimin olduğu, planlamanın olduğu her yerde denetim olmalıdır. BASKİ’de bu iş kolunda ve benzeri iş kollarında yeterli ve doğru denetimin en son ne zaman yapılmıştır? Kazada ihmal olup olmadığı konusunda inceleme, soruşturma ve araştırma sonuçları nelerdir?
CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, su terfi istasyonunu temizlemek için kuyuya giren BASKİ çalışanlarının gazdan zehirlenerek ölümüne yol açan kazayı Meclis gündemine taşıdı. Serkan Sarı, ihmal, denetim, iş güvenliği ve alınan önlemler ile ilgili kamuoyunun aydınlatılmasını istedi.

CHP’li Serkan Sarı, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın yanıtlamasını istediği soru önergesinde BASKİ’nin ait Ovaköy Merkez Atıksu Arıtma Tesisinde meydana gelen gaz kaçağı nedeniyle yaşamını yitiren işçileri kazadan korumak için alınan önlemleri sordu. BASKİ’nin ihmali olup olmadığını da soran CHP’li Sarı Bakan Yerlikaya’dan şu soruların cevabını istedi:

BASKİ çalışanları işin yapılması sırasında kullandıkları malzemenin kimyasal, fiziksel, atomistik özelliklerini biliyorlar mıydı? Bu konuda BASKİ’nin ihmali olup olmadığı araştırılmış mıdır?

İş öncesi BASKİ çalışanlarının, gaz maskesi gibi kullanılacak malzeme, ekipman ve teçhizatların yeterli olup olmadığı, bu ekipmanların kullanılabilir olup olmadığı kim ya kimler tarafından denetlenmiştir? 

İşin yapılışı sırasında yeterli koruyucu tedbirlerin alınmaması, işe uygun olmayan araç gereç seçimi ya da yanlış seçimi söz konusu olmuş mudur? Yeterli koruyucu tedbirlerin alınmaması, işe uygun olmayan araç gereç seçimi ya da yanlış seçimi sorumlusu ya da sorumluları kimlerdir?

İşin yapımı ile ilgili eğitim konusunda BASKİ’nin yükümlülükleri ve sorumlulukları yeteri düzeyde yerine getirilmiş midir?

Çalışanlar güvenliği ile ilgili kuralları ve uyarıları dikkate alarak çalışması gerekirken BASKİ çalışanları için bu iş öncesinde gerekli uyarıları yapmış mıdır?

Yönetimin olduğu, planlamanın olduğu her yerde denetim olmalıdır. BASKİ’de bu iş kolunda ve benzeri iş kollarında yeterli ve doğru denetimin en son ne zaman yapılmıştır?

Kazada ihmal olup olmadığı konusunda inceleme, soruşturma ve araştırma sonuçları nelerdir?

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.