Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Balıkesir Üniversitesi, Sıfır Atık Belgesi aldı

GÜNDEM 19.05.2023 - 01:36, Güncelleme: 19.05.2023 - 01:36
 

Balıkesir Üniversitesi, Sıfır Atık Belgesi aldı

Balıkesir Üniversitesi yeni yönetimi göreve gelir gelmez çevreci projelere ağırlık vereye başladı.
Rektör Prof. DR. Yücel Oğurlu ve ekibi Balıkesir Üniversitesi Çağış Yerleşkesinde sıfır atık yönetim sistemini kurarak, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Sıfır Atık Belgesini almak amacıyla yoğun bir çalışma temposu sergiledi. Bu nedenle üniversitede hayata geçirilen sıfır atık yönetim sistemi ile yerleşkede ve binalarda oluşan atıklar, türlerine göre atık kumbaralarında biriktirilerek geri kazanılmak üzere çevre lisanslı tesislere ulaştırılıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu şunları dedi: “Sürdürülebilir kampüs olma yolunda atılması gereken en önemli adımlardan biri olan atık yönetimi, halihazırda üniversitemiz kampüsü sınırları içinde farklı pek çok faaliyetle özdeşleşmiş olarak yürütülmektedir. Kampüste oluşan tıbbi atık, atık yağ, geri dönüştürülebilir atık, organik atık gibi farklı kategorilerde sınıflandırılan atıklar, kategorilerine göre ayrı depolanmakta ve her birinin yönetimi bulundukları sınıfın yönetmeliklerince yönetilmektedir. Bu atık yönetim modeli ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Sıfır Atık Bilgi Sistemi üzerinden yapılan başvuru neticesinde, bakanlık tarafından gerekli incelemeler yürütülmüş ve Balıkesir Üniversitesi Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazanmıştır.” Sıfır Atık Nedir? “Sıfır Atık”; israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan bir hedef olarak tanımlanmaktadır.
Balıkesir Üniversitesi yeni yönetimi göreve gelir gelmez çevreci projelere ağırlık vereye başladı.

Rektör Prof. DR. Yücel Oğurlu ve ekibi Balıkesir Üniversitesi Çağış Yerleşkesinde sıfır atık yönetim sistemini kurarak, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen Sıfır Atık Belgesini almak amacıyla yoğun bir çalışma temposu sergiledi. Bu nedenle üniversitede hayata geçirilen sıfır atık yönetim sistemi ile yerleşkede ve binalarda oluşan atıklar, türlerine göre atık kumbaralarında biriktirilerek geri kazanılmak üzere çevre lisanslı tesislere ulaştırılıyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan BAÜN Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu şunları dedi: “Sürdürülebilir kampüs olma yolunda atılması gereken en önemli adımlardan biri olan atık yönetimi, halihazırda üniversitemiz kampüsü sınırları içinde farklı pek çok faaliyetle özdeşleşmiş olarak yürütülmektedir. Kampüste oluşan tıbbi atık, atık yağ, geri dönüştürülebilir atık, organik atık gibi farklı kategorilerde sınıflandırılan atıklar, kategorilerine göre ayrı depolanmakta ve her birinin yönetimi bulundukları sınıfın yönetmeliklerince yönetilmektedir. Bu atık yönetim modeli ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Sıfır Atık Bilgi Sistemi üzerinden yapılan başvuru neticesinde, bakanlık tarafından gerekli incelemeler yürütülmüş ve Balıkesir Üniversitesi Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazanmıştır.”
Sıfır Atık Nedir?
“Sıfır Atık”; israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan bir hedef olarak tanımlanmaktadır.

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.