Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

32 MİLYONU AÇIKLA

GÜNDEM 30.05.2024 - 20:43, Güncelleme: 30.05.2024 - 20:43
 

32 MİLYONU AÇIKLA

32 MİLYONU AÇIKLA
Tüm Gazeteciler zan altında bırakıldı. Mesut beyin büyük rakam alan firmaları açıklamasını bekliyoruz. 32 MİLYONU AÇIKLA Gazeteciler ve Dijital Yayıncılar Cemiyeti (GADİYAC) Başkanı Bülent Haluk Türkbeyi gündem ile ilgili açıklamalarda bulundu. Özellikle Karesi Belediye Başkanı Mesut AKBIYIK’ın gazetecileri zan altında bırakan açıklamasına değinen ve mesleki ahlakı korumak adına açıklama yapılması gerektiğini belirten TÜRKBEYİ; “Mesut bey 2023 yılı ile ilgili büyük pastayı alan medyacıların listesini açıklamaya korkuyorsa çıkar biz açıklarız” dedi.   GADİYAÇ Başkanı Bülent Haluk Türkbeyi; “Biz Cemiyet olarak üyelerimizin hakkını korumak ve mesleğimiz ile ilgili konulara değinmek durumundayız. Hatalı bir iş varsa ona müdahale ederiz, iyi bir iş var ise de ona destek oluruz. Ama Karesi Belediye Başkanlığı görevini alan Mesut AKBIYIK bizim duruşumuza ters düşen ve tüm sektör mensupları çok zor durumda bırakan açıklamalar yapmıştır. 2023 yılına ait 32 milyonluk harcamadan bahsetmektedir. Ama nedense bu harcama kalemlerinde hangi gazete veya medya şirketinin ne kadar aldığını söylemiyor. En azından bu rakamda ilk 10 şirket şu diye bir açıklama yapsa o bile yeterli olurdu. Ama hiçbir açıklama yapmadan gazetelere kanunsuz şekilde harcama yapıldığını söylemiştir. Biz GADİYAC olarak Karesi Belediye Başkanlığına bilgi edinme kapsamında dilekçe verdik. Eğer  dilekçemize cevap verirler ise biz dilekçenin cevabını tüm Balıkesir halkı ile paylaşırız. Dilekçemizde; “Karesi Belediye Başkanı Mesut AKBIYIK tarafından gerek Karesi Belediye Başkanlığı’nın gerekse kendisinin sosyal medya hesaplarından önceki dönem içerisinde basın mensuplarına ve basın kuruluşlarına 32.000.000,00-TL. usulsüz bir şekilde ödeme yapıldığını beyan etmiş ve fakat bu ödemelerin hangi basın mensuplarına veya kuruluşlarına yapıldığı hakkında bir açıklamada bulunmamıştır. Bu açıklamayı yapmasının amacı da fahiş bedellerin ödendiği ve birilerinin sebepsiz yere zenginleştirildiği vurgusunu yapmaktır.  Ancak biz Gazeteciler ve Dijital Yayıncılar Cemiyeti olarak, Karesi Belediye Başkanı Mesut AKBIYIK tarafından yapılan bu açıklamalardan dolayı töhmet altında kalmaktayız. Dolayısı ile bahsi edilen fahiş ödemelerin hangi basın mensubuna ya da kuruluşuna, hangi tarihte ve ne kadar ödendiğinin de bildirilmesi gerekmektedir. Belirttiğimiz nedenlerle önceki belediyenin çalışma döneminde ödenen bu miktarların açıkça kamuoyuna derhal açıklanması şarttır. Karesi Belediye Başkanı Mesut AKBIYIK’ın sapla samanı birbirine karıştırmaması, açıkça sorumluları ortaya çıkarması ve iddialarına uygun bir şekilde konuyu Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı’na ihbar etmesi kamu görevi gereğidir.” diyerek bilgi istedik. Mesut başkana buradan bir kez daha sesleniyoruz. Çıkın ve 2023 yılında ödenen 32 milyonu alan firmaları açıklayın. Yada aslan payını kimlerin aldığını açıklayın. Bizleri zan altında bırakmasın. Dilekçemize verilecek cevaba göre hukuki yollardan gerekli işlemleri devam ettireceğiz.
32 MİLYONU AÇIKLA

Tüm Gazeteciler zan altında bırakıldı. Mesut beyin büyük rakam alan firmaları açıklamasını bekliyoruz.

32 MİLYONU AÇIKLA

Gazeteciler ve Dijital Yayıncılar Cemiyeti (GADİYAC) Başkanı Bülent Haluk Türkbeyi gündem ile ilgili açıklamalarda bulundu. Özellikle Karesi Belediye Başkanı Mesut AKBIYIK’ın gazetecileri zan altında bırakan açıklamasına değinen ve mesleki ahlakı korumak adına açıklama yapılması gerektiğini belirten TÜRKBEYİ; “Mesut bey 2023 yılı ile ilgili büyük pastayı alan medyacıların listesini açıklamaya korkuyorsa çıkar biz açıklarız” dedi.

 

GADİYAÇ Başkanı Bülent Haluk Türkbeyi; “Biz Cemiyet olarak üyelerimizin hakkını korumak ve mesleğimiz ile ilgili konulara değinmek durumundayız. Hatalı bir iş varsa ona müdahale ederiz, iyi bir iş var ise de ona destek oluruz. Ama Karesi Belediye Başkanlığı görevini alan Mesut AKBIYIK bizim duruşumuza ters düşen ve tüm sektör mensupları çok zor durumda bırakan açıklamalar yapmıştır. 2023 yılına ait 32 milyonluk harcamadan bahsetmektedir. Ama nedense bu harcama kalemlerinde hangi gazete veya medya şirketinin ne kadar aldığını söylemiyor. En azından bu rakamda ilk 10 şirket şu diye bir açıklama yapsa o bile yeterli olurdu. Ama hiçbir açıklama yapmadan gazetelere kanunsuz şekilde harcama yapıldığını söylemiştir.

Biz GADİYAC olarak Karesi Belediye Başkanlığına bilgi edinme kapsamında dilekçe verdik. Eğer  dilekçemize cevap verirler ise biz dilekçenin cevabını tüm Balıkesir halkı ile paylaşırız. Dilekçemizde; “Karesi Belediye Başkanı Mesut AKBIYIK tarafından gerek Karesi Belediye Başkanlığı’nın gerekse kendisinin sosyal medya hesaplarından önceki dönem içerisinde basın mensuplarına ve basın kuruluşlarına 32.000.000,00-TL. usulsüz bir şekilde ödeme yapıldığını beyan etmiş ve fakat bu ödemelerin hangi basın mensuplarına veya kuruluşlarına yapıldığı hakkında bir açıklamada bulunmamıştır. Bu açıklamayı yapmasının amacı da fahiş bedellerin ödendiği ve birilerinin sebepsiz yere zenginleştirildiği vurgusunu yapmaktır.

 Ancak biz Gazeteciler ve Dijital Yayıncılar Cemiyeti olarak, Karesi Belediye Başkanı Mesut AKBIYIK tarafından yapılan bu açıklamalardan dolayı töhmet altında kalmaktayız. Dolayısı ile bahsi edilen fahiş ödemelerin hangi basın mensubuna ya da kuruluşuna, hangi tarihte ve ne kadar ödendiğinin de bildirilmesi gerekmektedir. Belirttiğimiz nedenlerle önceki belediyenin çalışma döneminde ödenen bu miktarların açıkça kamuoyuna derhal açıklanması şarttır. Karesi Belediye Başkanı Mesut AKBIYIK’ın sapla samanı birbirine karıştırmaması, açıkça sorumluları ortaya çıkarması ve iddialarına uygun bir şekilde konuyu Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı’na ihbar etmesi kamu görevi gereğidir.” diyerek bilgi istedik.

Mesut başkana buradan bir kez daha sesleniyoruz. Çıkın ve 2023 yılında ödenen 32 milyonu alan firmaları açıklayın. Yada aslan payını kimlerin aldığını açıklayın. Bizleri zan altında bırakmasın. Dilekçemize verilecek cevaba göre hukuki yollardan gerekli işlemleri devam ettireceğiz.

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.