Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

29 EYLÜL DÜNYA KALP GÜNÜ

SAĞLIK 29.09.2022 - 18:16, Güncelleme: 29.09.2022 - 18:16
 

29 EYLÜL DÜNYA KALP GÜNÜ

29 EYLÜL DÜNYA KALP GÜNÜ
 İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir KESKİN dünya kalp günü nedeni ile mesaj yayınladı. KESKİN mesajında; “Dünyada eğitim ve gelir düzeyinin yükselmesi, beslenme alışkanlıklarının değişmesi, bulaşıcı hastalıkların kontrolü gibi etkenler hayatta beklenen yaşam süresinin uzamasına neden olmaktadır. Yaşam süresinin uzamasına bağlı olarak da bulaşıcı olmayan hastalıkların görülme sıklığı artmaktadır. Davranışsal risk faktörleri yani; sağlıksız beslenme, yetersiz fiziksel aktivite, tütün ve alkol kullanımı koroner kalp hastalığının %80’inden sorumludur. Risk faktörlerinin kontrolü ile kalp ve damar hastalığı görülme sıklığının yarıya indirilebileceği bildirilmektedir. Sosyal, ekonomik faktörler ve kültürel değişiklikler (küreselleşme, şehirleşme) toplumun yaşlanması, stres kardiyovasküler hastalıkların diğer belirleyicileridir.  Her bir bireyin kalp ve damar hastalıklarına yol açan davranışsal risk faktörleri ile ilgili farkındalığının artırılması, riskli davranışlarını olumlu davranışlara değiştirmesi için teşvik edilmesi önem arz etmektedir. Kalp ve damar hastalığına yakalanma riskinden uzak durmak için bireyin; Sağlıklı beslenmesi, düzenli fiziksel aktivite yapması, tütün ve tütün ürünleri kullanmaması, alkol kullanmaması, hekimin verdiği sağlıklı yaşam önerilerine uyması önerilmektedir. Ayrıca sağlıklı görünen bireylerin; Kardiyovasküler riskini, kilolu veya obez olup olmadığını, kan basıncını,  kan şekerini ve kan lipidlerini öğrenmesi hastalıkların erken teşhisi ve kontrolü açısından önem arz etmektedir. Tüm halkımıza kalp sağlığı için aile hekimlerine başvurmalarını ve sağlıklı yaşlanmalarını dilerim. Kalbinizi Ödüllendirin!” dedi.
29 EYLÜL DÜNYA KALP GÜNÜ

 İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir KESKİN dünya kalp günü nedeni ile mesaj yayınladı.

KESKİN mesajında; “Dünyada eğitim ve gelir düzeyinin yükselmesi, beslenme alışkanlıklarının değişmesi, bulaşıcı hastalıkların kontrolü gibi etkenler hayatta beklenen yaşam süresinin uzamasına neden olmaktadır. Yaşam süresinin uzamasına bağlı olarak da bulaşıcı olmayan hastalıkların görülme sıklığı artmaktadır.

Davranışsal risk faktörleri yani; sağlıksız beslenme, yetersiz fiziksel aktivite, tütün ve alkol kullanımı koroner kalp hastalığının %80’inden sorumludur. Risk faktörlerinin kontrolü ile kalp ve damar hastalığı görülme sıklığının yarıya indirilebileceği bildirilmektedir. Sosyal, ekonomik faktörler ve kültürel değişiklikler (küreselleşme, şehirleşme) toplumun yaşlanması, stres kardiyovasküler hastalıkların diğer belirleyicileridir.

 Her bir bireyin kalp ve damar hastalıklarına yol açan davranışsal risk faktörleri ile ilgili farkındalığının artırılması, riskli davranışlarını olumlu davranışlara değiştirmesi için teşvik edilmesi önem arz etmektedir.

Kalp ve damar hastalığına yakalanma riskinden uzak durmak için bireyin;

Sağlıklı beslenmesi, düzenli fiziksel aktivite yapması, tütün ve tütün ürünleri kullanmaması,

alkol kullanmaması, hekimin verdiği sağlıklı yaşam önerilerine uyması önerilmektedir. Ayrıca sağlıklı görünen bireylerin; Kardiyovasküler riskini, kilolu veya obez olup olmadığını, kan basıncını,  kan şekerini ve kan lipidlerini öğrenmesi hastalıkların erken teşhisi ve kontrolü açısından önem arz etmektedir. Tüm halkımıza kalp sağlığı için aile hekimlerine başvurmalarını ve sağlıklı yaşlanmalarını dilerim. Kalbinizi Ödüllendirin!” dedi.

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.