Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

183 Bilim İnsanı Necatibey Eğitim Fakültesinde

DÜNYA 26.10.2023 - 15:42, Güncelleme: 26.10.2023 - 15:42
 

183 Bilim İnsanı Necatibey Eğitim Fakültesinde

183 Bilim İnsanı Necatibey Eğitim Fakültesinde
183 Bilim İnsanı Necatibey Eğitim Fakültesinde Uluslararası Necatibey Eğitim ve Sosyal Bilimler Araştırmaları Kongresi (UNESAK 2023); South Bohemia Üniversitesi-České Budějovice, Vilniaus Üniversitesi, Taşkent Doğu Araştırmaları Devlet Üniversitesi, Komrat Devlet Üniversitesi ve 1 Decembrie 1918 Alba Iulia Üniversitesi iş birlikleriyle, 26-28 Ekim 2023 tarihleri arasında Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi’nde gerçekleştirilecek. Necatibey Eğitim Fakültesi, 1910 yılında Karesi Darülmuallimin adıyla eğitime başlamış,  Mustafa Necati Bey’in Millî Eğitim Bakanlığı sırasında yapımına başlanan bugünkü binasına 1932 yılında taşınmış ve bu tarihten itibaren Necati Öğretmen Okulu, Necati Eğitim Enstitüsü ve Necatibey Yüksek Öğretmen Okulu adlarıyla öğretmen yetiştirmeye devam etmiştir. 1982 yılında Yükseköğretim Kurumunun kurulmasıyla birlikte Uludağ Üniversitesi’ne bağlanarak Necatibey Eğitim Fakültesi adını almıştır. 1992 yılından bu yana da Balıkesir Üniversitesi’ne bağlı olarak eğitim-öğretim çalışmalarını sürdürmektedir. UNESAK2023’ün ana teması “21. Yüzyılda Öğretmen Yetiştirme” olarak belirlenmiş ve; Öğretmen Yetiştirme Program ve Modelleri Öğretmen Eğitiminde Dijitalleşme ve Uzaktan Eğitim Öğretmen Eğitiminde Güncel Yaklaşımlar Öğretmen Eğitiminde Mentörlük Öğretmen Eğitiminde 21. Yüzyıl Beklentileri Öğretmen Eğitiminde Performans Değerlendirme Cumhuriyetin 100. Yılında Öğretmen Eğitimi Alan Eğitiminde Öğretmen Yetiştirme konularında hazırlanan bildiriler kabul edilecektir. Kongrede sunulan bildiriler kongre sonrası özet ve tam metin olarak özel ISBN numarası ile Bildiri Özetleri Kitabı ve Tam Metin Bildiri Kitabında yayınlanacaktır. Ayrıca isteyen araştırmacılar, Necatibey Eğitim Fakültesi Elektronik Fen ve Matematik Eğitimi Dergisi  ve Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi’nde  dergi hakem sürecinden sonra çalışmalarını makale olarak yayınlayabileceklerdir. UNESAK2023’e Utah Devlet Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kathy Cabe Trundle, Indiana Üniversitesi’nden Dr. Xiaojing Kou, South Bohemia in České Budějovice Üniversitesi’nden Dr. Lukáš Rokos, Fonty Üniversitesi’nden Dr. Uwe Krause ve Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Erdal Toprakçı çağrılı konuşmacı olarak katılacaklardır. Ayrıca 21. Yüzyıl Becerilerinin Ölçülmesi, Oyun Dostu Öğretmen, eTwinning ile Köprüler Kurmak ve Eğitimciler için R ile Veri Analizi başlıklı çalıştaylar da düzenlenecektir.  Kongremizde 28’i çevrimiçi, 38’i yüz yüze olmak üzere toplam 66 çalışma sunulacaktır. 62’si yurt dışından, 44’ü yurt içinden olmak üzere 30 farklı üniversiteden ve Millî Eğitim Bakanlığı’nın çeşitli birimlerinden toplam 183 bilim insanı Fakültemizde ağırlanacaktır. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılının heyecanını yaşayacağımız bu günlerde Necatibey Eğitim Fakültesi olarak değerli bilim insanlarını, araştırmacı ve eğitimcilerini aramızda görmekten onur duyacağız.  
183 Bilim İnsanı Necatibey Eğitim Fakültesinde

183 Bilim İnsanı Necatibey Eğitim Fakültesinde

Uluslararası Necatibey Eğitim ve Sosyal Bilimler Araştırmaları Kongresi (UNESAK 2023); South Bohemia Üniversitesi-České Budějovice, Vilniaus Üniversitesi, Taşkent Doğu Araştırmaları Devlet Üniversitesi, Komrat Devlet Üniversitesi ve 1 Decembrie 1918 Alba Iulia Üniversitesi iş birlikleriyle, 26-28 Ekim 2023 tarihleri arasında Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi’nde gerçekleştirilecek.

Necatibey Eğitim Fakültesi, 1910 yılında Karesi Darülmuallimin adıyla eğitime başlamış,  Mustafa Necati Bey’in Millî Eğitim Bakanlığı sırasında yapımına başlanan bugünkü binasına 1932 yılında taşınmış ve bu tarihten itibaren Necati Öğretmen Okulu, Necati Eğitim Enstitüsü ve Necatibey Yüksek Öğretmen Okulu adlarıyla öğretmen yetiştirmeye devam etmiştir. 1982 yılında Yükseköğretim Kurumunun kurulmasıyla birlikte Uludağ Üniversitesi’ne bağlanarak Necatibey Eğitim Fakültesi adını almıştır. 1992 yılından bu yana da Balıkesir Üniversitesi’ne bağlı olarak eğitim-öğretim çalışmalarını sürdürmektedir.

UNESAK2023’ün ana teması “21. Yüzyılda Öğretmen Yetiştirme” olarak belirlenmiş ve;

  • Öğretmen Yetiştirme Program ve Modelleri
  • Öğretmen Eğitiminde Dijitalleşme ve Uzaktan Eğitim
  • Öğretmen Eğitiminde Güncel Yaklaşımlar
  • Öğretmen Eğitiminde Mentörlük
  • Öğretmen Eğitiminde 21. Yüzyıl Beklentileri
  • Öğretmen Eğitiminde Performans Değerlendirme
  • Cumhuriyetin 100. Yılında Öğretmen Eğitimi
  • Alan Eğitiminde Öğretmen Yetiştirme

konularında hazırlanan bildiriler kabul edilecektir.

Kongrede sunulan bildiriler kongre sonrası özet ve tam metin olarak özel ISBN numarası ile Bildiri Özetleri Kitabı ve Tam Metin Bildiri Kitabında yayınlanacaktır. Ayrıca isteyen araştırmacılar, Necatibey Eğitim Fakültesi Elektronik Fen ve Matematik Eğitimi Dergisi  ve Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi’nde  dergi hakem sürecinden sonra çalışmalarını makale olarak yayınlayabileceklerdir.

UNESAK2023’e Utah Devlet Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kathy Cabe Trundle, Indiana Üniversitesi’nden Dr. Xiaojing Kou, South Bohemia in České Budějovice Üniversitesi’nden Dr. Lukáš Rokos, Fonty Üniversitesi’nden Dr. Uwe Krause ve Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Erdal Toprakçı çağrılı konuşmacı olarak katılacaklardır. Ayrıca 21. Yüzyıl Becerilerinin ÖlçülmesiOyun Dostu ÖğretmeneTwinning ile Köprüler Kurmak ve Eğitimciler için R ile Veri Analizi başlıklı çalıştaylar da düzenlenecektir.

 Kongremizde 28’i çevrimiçi, 38’i yüz yüze olmak üzere toplam 66 çalışma sunulacaktır. 62’si yurt dışından, 44’ü yurt içinden olmak üzere 30 farklı üniversiteden ve Millî Eğitim Bakanlığı’nın çeşitli birimlerinden toplam 183 bilim insanı Fakültemizde ağırlanacaktır.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılının heyecanını yaşayacağımız bu günlerde Necatibey Eğitim Fakültesi olarak değerli bilim insanlarını, araştırmacı ve eğitimcilerini aramızda görmekten onur duyacağız.

 

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.