KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLAR TEBLİĞİ YAYINLANDI

Tarım ve Orman Bakanlığı Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No:2020/24)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Tebliğ No:2022/29) 29/11/2022 tarih ve 32028 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Açıklanan tebliğ kapsamında yatırım konuları; Tarımsal ürünlerin işlenmesi, kurutulması, dondurulması, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar bölümünde,

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler (TÜİ-A), 2- Bitkisel Ürünler (TÜİ-B), 3- Hayvansal Ürünler (TÜİ-C), 4- Çelik Silo, Soğuk Hava Deposu (TÜİ-Ç)   başlıkları yer alıyor.

Tarımsal Üretime Yönelik Sabit Yatırımlar bölümünde,

Modern Sera Yatırımları (İklimlendirme, sulama ve gübreleme sistemli) (TÜY-A)     Büyükbaş Hayvancılık Sabit Yatırımları (TÜY-B)     Küçükbaş Hayvancılık Sabit Yatırımları (TÜY-C) Kanatlı Yetiştiriciliği Sabit Yatırımları (TÜY-Ç) Kültür Mantarı Üretimi Sabit Yatırımları (TÜY-D) Büyükbaş/Küçükbaş Kesimhane Yatırımları (TÜY-E) Kanatlı Kesimhane Yatırımları (TÜY-F) başlıkları yer almakta.

Ayrıca; Yenilenebilir Enerji Kaynakları Kullanımına Yönelik Yatırımlar (YEÜ), Su Ürünleri Yetiştiriciliği Yapılmasına Yönelik Yatırımlar (SÜİ-A ve SÜİ-B), Hayvansal ve Bitkisel Orijinli Gübre İşlenmesi, Paketlenmesi ve Depolanması Yatırımları (HOG-A ve HOG-B), başlıkları hibe desteği kapsamında değerlendirilir.

 

Proje limitleri başvuru sahibinin özelliğine göre değişmemekte olup tüm yatırım konularına yönelik olarak Hibeye Esas Proje Tutarı;

Yeni Yatırımlar İçin : 7.000.000-TL

Tamamlama Yatırımları İçin : 5.000.000-TL

Kapasite Artırımı Yatırımları İçin : 4.000.000-TL

Teknoloji Yenileme/Modernizasyon Yat. İçin : 4.000.000-TL

 

Projeler Başvuruları “Başlangıç Tarihi: 09/12/2022 Son Başvuru Tarihi: 10/02/2023, saat 23:59” tarihleri arasında yapılacak.