Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLAR TEBLİĞİ YAYINLANDI

GÜNDEM 08.12.2022 - 18:09, Güncelleme: 08.12.2022 - 18:09
 

KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLAR TEBLİĞİ YAYINLANDI

KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLAR TEBLİĞİ YAYINLANDI
Tarım ve Orman Bakanlığı Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No:2020/24)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Tebliğ No:2022/29) 29/11/2022 tarih ve 32028 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Açıklanan tebliğ kapsamında yatırım konuları; Tarımsal ürünlerin işlenmesi, kurutulması, dondurulması, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar bölümünde, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler (TÜİ-A), 2- Bitkisel Ürünler (TÜİ-B), 3- Hayvansal Ürünler (TÜİ-C), 4- Çelik Silo, Soğuk Hava Deposu (TÜİ-Ç)   başlıkları yer alıyor. Tarımsal Üretime Yönelik Sabit Yatırımlar bölümünde, Modern Sera Yatırımları (İklimlendirme, sulama ve gübreleme sistemli) (TÜY-A)     Büyükbaş Hayvancılık Sabit Yatırımları (TÜY-B)     Küçükbaş Hayvancılık Sabit Yatırımları (TÜY-C) Kanatlı Yetiştiriciliği Sabit Yatırımları (TÜY-Ç) Kültür Mantarı Üretimi Sabit Yatırımları (TÜY-D) Büyükbaş/Küçükbaş Kesimhane Yatırımları (TÜY-E) Kanatlı Kesimhane Yatırımları (TÜY-F) başlıkları yer almakta. Ayrıca; Yenilenebilir Enerji Kaynakları Kullanımına Yönelik Yatırımlar (YEÜ), Su Ürünleri Yetiştiriciliği Yapılmasına Yönelik Yatırımlar (SÜİ-A ve SÜİ-B), Hayvansal ve Bitkisel Orijinli Gübre İşlenmesi, Paketlenmesi ve Depolanması Yatırımları (HOG-A ve HOG-B), başlıkları hibe desteği kapsamında değerlendirilir.   Proje limitleri başvuru sahibinin özelliğine göre değişmemekte olup tüm yatırım konularına yönelik olarak Hibeye Esas Proje Tutarı; Yeni Yatırımlar İçin : 7.000.000-TL Tamamlama Yatırımları İçin : 5.000.000-TL Kapasite Artırımı Yatırımları İçin : 4.000.000-TL Teknoloji Yenileme/Modernizasyon Yat. İçin : 4.000.000-TL   Projeler Başvuruları “Başlangıç Tarihi: 09/12/2022 Son Başvuru Tarihi: 10/02/2023, saat 23:59” tarihleri arasında yapılacak.    
KIRSAL KALKINMA DESTEKLERİ TARIMA DAYALI EKONOMİK YATIRIMLAR TEBLİĞİ YAYINLANDI

Tarım ve Orman Bakanlığı Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (Tebliğ No:2020/24)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Tebliğ No:2022/29) 29/11/2022 tarih ve 32028 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Açıklanan tebliğ kapsamında yatırım konuları; Tarımsal ürünlerin işlenmesi, kurutulması, dondurulması, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar bölümünde,

  1. Tıbbi ve Aromatik Bitkiler (TÜİ-A),
  2. 2- Bitkisel Ürünler (TÜİ-B),
  3. 3- Hayvansal Ürünler (TÜİ-C),
  4. 4- Çelik Silo, Soğuk Hava Deposu (TÜİ-Ç)   başlıkları yer alıyor.

Tarımsal Üretime Yönelik Sabit Yatırımlar bölümünde,

  1. Modern Sera Yatırımları (İklimlendirme, sulama ve gübreleme sistemli) (TÜY-A)    
  2. Büyükbaş Hayvancılık Sabit Yatırımları (TÜY-B)    
  3. Küçükbaş Hayvancılık Sabit Yatırımları (TÜY-C)
  4. Kanatlı Yetiştiriciliği Sabit Yatırımları (TÜY-Ç)
  5. Kültür Mantarı Üretimi Sabit Yatırımları (TÜY-D)
  6. Büyükbaş/Küçükbaş Kesimhane Yatırımları (TÜY-E)
  7. Kanatlı Kesimhane Yatırımları (TÜY-F) başlıkları yer almakta.

Ayrıca; Yenilenebilir Enerji Kaynakları Kullanımına Yönelik Yatırımlar (YEÜ), Su Ürünleri Yetiştiriciliği Yapılmasına Yönelik Yatırımlar (SÜİ-A ve SÜİ-B), Hayvansal ve Bitkisel Orijinli Gübre İşlenmesi, Paketlenmesi ve Depolanması Yatırımları (HOG-A ve HOG-B), başlıkları hibe desteği kapsamında değerlendirilir.

 

Proje limitleri başvuru sahibinin özelliğine göre değişmemekte olup tüm yatırım konularına yönelik olarak Hibeye Esas Proje Tutarı;

Yeni Yatırımlar İçin : 7.000.000-TL

Tamamlama Yatırımları İçin : 5.000.000-TL

Kapasite Artırımı Yatırımları İçin : 4.000.000-TL

Teknoloji Yenileme/Modernizasyon Yat. İçin : 4.000.000-TL

 

Projeler Başvuruları “Başlangıç Tarihi: 09/12/2022 Son Başvuru Tarihi: 10/02/2023, saat 23:59” tarihleri arasında yapılacak.  

 

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.