Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

SARIMSAKLI’DA HALK OYUNLARI RÜZGARI

KÜLTÜR 07.07.2022 - 18:24, Güncelleme: 03.09.2022 - 15:52
 

SARIMSAKLI’DA HALK OYUNLARI RÜZGARI

Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Kültür ve Halk Oyunları Festivali, Sarımsaklı Throphy 20. yılı muhteşem iki gece ile vatandaşlarla buluştu.
Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Kültür ve Halk Oyunları Festivali, Sarımsaklı Throphy 20. yılı muhteşem iki gece ile vatandaşlarla buluştu. Ayvalık Belediyesi tarafından bu yıl 20. si düzenlenen Küçükköy Mahallesine bağlı Sarımsaklı Kapalı Pazaryeri’nde düzenlenen festivalde; Sırbistan, Bosna Hersek, Karadağ, Bulgaristan ve Türkiye’den 36 ekip yöresel kıyafetleriyle yaptıkları gösterilerle adeta büyüledi. İki günlük festivalin iki gecesinde 18 halk oyunları ekibi sahne aldı. Genç dansçıların sahnedeki performansı binlerce izleyici tarafından ayakta alkışlandı. Festivalin ilk gününde katılımcılara seslenen Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, festivalin 20 yıldan bu yana geleneksel olarak yapılmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Direktörlüğünü Anas Biberoviç’in üstlendiği festivalin hazırlanmasından emeği geçen bölgenin tanınmış turizmcilerinden Cumhur Kısmet’e teşekkür eden Başkan Ergin, “Bu festival balkan kültürünün geçmiş günümüze taşınan tüm geleneklerini en güzel örnekleriyle bizlere sunmaktadır.  Küçükköy’de yaşayan yerli halkımızın köklerinin bulunduğu balkanların en güzel esintilerinin paylaşıldığı festivalimizde, dostluk,  barış ve kardeşlik duygularının da her defasında harmanlanmasına vesile olmaktadır” dedi.
Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Kültür ve Halk Oyunları Festivali, Sarımsaklı Throphy 20. yılı muhteşem iki gece ile vatandaşlarla buluştu.

Ayvalık Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Kültür ve Halk Oyunları Festivali, Sarımsaklı Throphy 20. yılı muhteşem iki gece ile vatandaşlarla buluştu.

Ayvalık Belediyesi tarafından bu yıl 20. si düzenlenen Küçükköy Mahallesine bağlı Sarımsaklı Kapalı Pazaryeri’nde düzenlenen festivalde; Sırbistan, Bosna Hersek, Karadağ, Bulgaristan ve Türkiye’den 36 ekip yöresel kıyafetleriyle yaptıkları gösterilerle adeta büyüledi. İki günlük festivalin iki gecesinde 18 halk oyunları ekibi sahne aldı. Genç dansçıların sahnedeki performansı binlerce izleyici tarafından ayakta alkışlandı. Festivalin ilk gününde katılımcılara seslenen Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, festivalin 20 yıldan bu yana geleneksel olarak yapılmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Direktörlüğünü Anas Biberoviç’in üstlendiği festivalin hazırlanmasından emeği geçen bölgenin tanınmış turizmcilerinden Cumhur Kısmet’e teşekkür eden Başkan Ergin, “Bu festival balkan kültürünün geçmiş günümüze taşınan tüm geleneklerini en güzel örnekleriyle bizlere sunmaktadır.  Küçükköy’de yaşayan yerli halkımızın köklerinin bulunduğu balkanların en güzel esintilerinin paylaşıldığı festivalimizde, dostluk,  barış ve kardeşlik duygularının da her defasında harmanlanmasına vesile olmaktadır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.