Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

RESMİ BELGEYİ YOK ET ME!

GÜNDEM 05.06.2022 - 21:19, Güncelleme: 03.09.2022 - 15:52
 

RESMİ BELGEYİ YOK ET ME!

BALIKESİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE ÜST DÜZEY KAMU GÖREVLİLERİNİN YAPTIĞI İŞE BAKIN !
Balıkesir 2.İdare Mahkemesine mahkemenin istediği evrakı değil istemediği evrakı göndermişler! Soruşturma dosyası yok deyip başka dosya göndererek mahkemeyi aldatmaya yönelik işlem yapmışlar. Bütün bunları sistemde kayıtlı olan evrak için yapmışlar. Cesarete bak. Şöyle bir düşünün, siz devletin mahkemesisiniz bir olaydan dolayı evrakları istiyorsunuz ama karşı taraf mahkemeye, avukata, adli makamlara ısrarla istenilen evrakı vermemişler! Neden vermemişlerdir? Sonuç ne oldu dersiniz. Şahıslar hakkında türk ceza kanunun 205.maddesinden adli yargılama için iddianame hazırlandı. Bizim bu haberi yapma amacımız bilgi eksikliği bulunan bazı kurum görevlilerine doğruları hatırlatmak. Ya siz neden devletin istemiş olduğu evrakla ilgili farklı işlem yapıyorsunuz, sisteme girmiş olan bir evrak için neden farklı yollara başvuruyorsunuz, neden doğruların, gerçeklerin ortaya çıkmasına katkıda bulunmuyorsunuz. Olaya gelecek olursa; Balıkesir İl Milli Eğitim eski müdürü Yakup Yıldız, Emekli Maarif Müfettişi Osman Sarıkaya, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı  Hüseyin Aşık hakkında resmi belgeyi yok etme/gizleme yani türk ceza kanunun 205.maddesinden adli yargılama sürecinin başlatıldığını iddianame düzenlendiğini üzülerek belirtmek isteriz. Neden üzüldük biliyor musunuz. Devletin en kıymetli makamlarında oturan kişiler hakkında böyle bir iddianame hazırlanmış olmasına üzüldük. Kanun maddesini hatırlatalım; ‘’gerçek bir resmi belgeyi bozan, yok eden veya gizleyen kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Suçun kamu görevlisi tarafından işlenmesi halinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır.’’ Gördüğünüz gibi resmi belgeyi bozan, yok eden veya gizleyen kişi diyor. Balıkesir 2. Asliye ceza mahkemesindeki Cumhuriyet Baş Savcılığı iddianamesi ( 2022/2218 iddianame no)  205. maddeye istinaden yargılanması için hazırlanmış. Yargılama sürecini yakinen takip edip Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve eğitim camiasının bilgilendireceğiz.  Soruşturmanın selameti açısından şuan aktif Balıkesir’de aktif görevli olan Hüseyin AŞIK  hakkında disiplin soruşturması başlatılması gerekmiyor mu? Veya pasife çekilir mi onu bilemeyiz. Ona ilgili makamlar karar verecektir. Bu arada, müdürüm hani siz ve yardımcınız demiştiniz ya BERAAT ETTİ. Orada bilgi kirliliği var. İsterseniz resmi evrakı isteyip inceleyin.
BALIKESİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE ÜST DÜZEY KAMU GÖREVLİLERİNİN YAPTIĞI İŞE BAKIN !

Balıkesir 2.İdare Mahkemesine mahkemenin istediği evrakı değil istemediği evrakı göndermişler! Soruşturma dosyası yok deyip başka dosya göndererek mahkemeyi aldatmaya yönelik işlem yapmışlar. Bütün bunları sistemde kayıtlı olan evrak için yapmışlar. Cesarete bak.

Şöyle bir düşünün, siz devletin mahkemesisiniz bir olaydan dolayı evrakları istiyorsunuz ama karşı taraf mahkemeye, avukata, adli makamlara ısrarla istenilen evrakı vermemişler! Neden vermemişlerdir? Sonuç ne oldu dersiniz. Şahıslar hakkında türk ceza kanunun 205.maddesinden adli yargılama için iddianame hazırlandı.

Bizim bu haberi yapma amacımız bilgi eksikliği bulunan bazı kurum görevlilerine doğruları hatırlatmak. Ya siz neden devletin istemiş olduğu evrakla ilgili farklı işlem yapıyorsunuz, sisteme girmiş olan bir evrak için neden farklı yollara başvuruyorsunuz, neden doğruların, gerçeklerin ortaya çıkmasına katkıda bulunmuyorsunuz.

Olaya gelecek olursa; Balıkesir İl Milli Eğitim eski müdürü Yakup Yıldız, Emekli Maarif Müfettişi Osman Sarıkaya, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı  Hüseyin Aşık hakkında resmi belgeyi yok etme/gizleme yani türk ceza kanunun 205.maddesinden adli yargılama sürecinin başlatıldığını iddianame düzenlendiğini üzülerek belirtmek isteriz. Neden üzüldük biliyor musunuz. Devletin en kıymetli makamlarında oturan kişiler hakkında böyle bir iddianame hazırlanmış olmasına üzüldük.

Kanun maddesini hatırlatalım; ‘’gerçek bir resmi belgeyi bozan, yok eden veya gizleyen kişi, iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Suçun kamu görevlisi tarafından işlenmesi halinde, verilecek ceza yarı oranında artırılır.’’ Gördüğünüz gibi resmi belgeyi bozan, yok eden veya gizleyen kişi diyor.

Balıkesir 2. Asliye ceza mahkemesindeki Cumhuriyet Baş Savcılığı iddianamesi ( 2022/2218 iddianame no)  205. maddeye istinaden yargılanması için hazırlanmış. Yargılama sürecini yakinen takip edip Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve eğitim camiasının bilgilendireceğiz. 

Soruşturmanın selameti açısından şuan aktif Balıkesir’de aktif görevli olan Hüseyin AŞIK  hakkında disiplin soruşturması başlatılması gerekmiyor mu? Veya pasife çekilir mi onu bilemeyiz. Ona ilgili makamlar karar verecektir.

Bu arada, müdürüm hani siz ve yardımcınız demiştiniz ya BERAAT ETTİ. Orada bilgi kirliliği var. İsterseniz resmi evrakı isteyip inceleyin.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.