Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Mehmet MAZAK Balıkesir İl Kültür ve Turizm müdürü olarak görevine başladı.

KÜLTÜR 13.06.2022 - 21:20, Güncelleme: 03.09.2022 - 15:52
 

Mehmet MAZAK Balıkesir İl Kültür ve Turizm müdürü olarak görevine başladı.

Mehmet MAZAK Balıkesir İl Kültür ve Turizm müdürü olarak görevine başladı. Balıkesir’e hayırlı olsun.
Mehmet MAZAK Balıkesir İl Kültür ve Turizm müdürü olarak görevine başladı. Balıkesir’e hayırlı olsun.   Mehmet MAZAK kimdir; 1971 yılında Mersin’in Erdemli ilçesinde doğdu. İlk ve orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. 1995 yılında Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinden mezun oldu. 1998 yılında Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Yeniçağ bölümünde “İstanbul’da Kayıkçı Esnafı ve 1802 Tarihli Kayıkçı Esnafı Sayım Defteri” konulu yüksek lisans tezini tamamladı. İlk kitabı 1998 yılında “Eski İstanbul’da Deniz Ulaşımı” adıyla yayımlandı. Ulusal ve uluslararası birçok festival, sempozyum ve organizasyonları oluşturup başkanlık ve yürütme kurullarında yer aldı. Kültür iletişimi, kültürel kimlik ve marka oluşturma, şehir tarihi ve kültürü konularında proje ve çalışmaları olan yazar, bazı kültür sanat dergilerinin yayın ve bilim kurullarında da yer aldı. Bugüne kadar Şehir ve Kültür, Mahalle Mektebi, Sebîlürreşâd, Star Açık Görüş, Yenişafak, Newİstanbul, ViraHaber, Şiar, Aydos, Teferrüç, Dil ve Edebiyat dergilerinde yazıları yayımlandı. 2020 yılında Türkiye Yazarlar Birliği tarafından “Şehir Kokusu” kitabı ile gezi dalında yılın yazarı ve kitabı ödülü aldı. Son dönemde çalışmaları şehir kültürü alanında devam etmektedir. İş hayatına 1995 Ağustos’unda İstanbul Kültür Sanat A.Ş.’de Eski Eserler ve Arşiv Uzmanı olarak başladı. İki yıl burada çalıştıktan sonra Haziran 1997 yılında İGDAŞ (İstanbul Gaz Dağıtım A.Ş.)’e geçti. 2007 Yılında tekrar İstanbul Kültür Sanat A.Ş.’ye geri döndü, burada Kültür Yöneticiliği yaptıktan sonra Ocak 2011 yılında Sultanbeyli Belediyesi'ne Kültür Müdürü olarak geçti. 10 Nisan 2014 tarihine kadar Sultanbeyli Belediyesi’nde görev yaptı. 2014 yerel seçimleri sonrası Üsküdar Belediyesi’ne Kültürden Sorumlu Başkan Danışmanı olarak geçti. Eylül 2014 tarihinden itibaren Üsküdar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak görev yaptı. 1 Şubat 2016 tarihinde Sultanbeyli Belediyesi Kültür Müdürlüğü yaptı. Evli, iki çocuk sahibi.
Mehmet MAZAK Balıkesir İl Kültür ve Turizm müdürü olarak görevine başladı. Balıkesir’e hayırlı olsun.

Mehmet MAZAK Balıkesir İl Kültür ve Turizm müdürü olarak görevine başladı. Balıkesir’e hayırlı olsun.

 

Mehmet MAZAK kimdir; 1971 yılında Mersin’in Erdemli ilçesinde doğdu. İlk ve orta ve lise öğrenimini burada tamamladı. 1995 yılında Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinden mezun oldu. 1998 yılında Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Yeniçağ bölümünde “İstanbul’da Kayıkçı Esnafı ve 1802 Tarihli Kayıkçı Esnafı Sayım Defteri” konulu yüksek lisans tezini tamamladı. İlk kitabı 1998 yılında “Eski İstanbul’da Deniz Ulaşımı” adıyla yayımlandı.

Ulusal ve uluslararası birçok festival, sempozyum ve organizasyonları oluşturup başkanlık ve yürütme kurullarında yer aldı. Kültür iletişimi, kültürel kimlik ve marka oluşturma, şehir tarihi ve kültürü konularında proje ve çalışmaları olan yazar, bazı kültür sanat dergilerinin yayın ve bilim kurullarında da yer aldı.

Bugüne kadar Şehir ve Kültür, Mahalle Mektebi, Sebîlürreşâd, Star Açık Görüş, Yenişafak, Newİstanbul, ViraHaber, Şiar, Aydos, Teferrüç, Dil ve Edebiyat dergilerinde yazıları yayımlandı. 2020 yılında Türkiye Yazarlar Birliği tarafından “Şehir Kokusu” kitabı ile gezi dalında yılın yazarı ve kitabı ödülü aldı. Son dönemde çalışmaları şehir kültürü alanında devam etmektedir.

İş hayatına 1995 Ağustos’unda İstanbul Kültür Sanat A.Ş.’de Eski Eserler ve Arşiv Uzmanı olarak başladı. İki yıl burada çalıştıktan sonra Haziran 1997 yılında İGDAŞ (İstanbul Gaz Dağıtım A.Ş.)’e geçti. 2007 Yılında tekrar İstanbul Kültür Sanat A.Ş.’ye geri döndü, burada Kültür Yöneticiliği yaptıktan sonra Ocak 2011 yılında Sultanbeyli Belediyesi'ne Kültür Müdürü olarak geçti. 10 Nisan 2014 tarihine kadar Sultanbeyli Belediyesi’nde görev yaptı. 2014 yerel seçimleri sonrası Üsküdar Belediyesi’ne Kültürden Sorumlu Başkan Danışmanı olarak geçti. Eylül 2014 tarihinden itibaren Üsküdar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak görev yaptı. 1 Şubat 2016 tarihinde Sultanbeyli Belediyesi Kültür Müdürlüğü yaptı. Evli, iki çocuk sahibi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.