Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

LÜKSE VAR, SUYA YOK

GÜNDEM 14.07.2022 - 20:48, Güncelleme: 03.09.2022 - 15:52
 

LÜKSE VAR, SUYA YOK

Büyükşehir meclisinde ne diyor Yücel YILMAZ “ne kadar kredimiz varsa kullanalım, zam yapalım, arsa satalım.”
Büyükşehir meclisinde ne diyor Yücel YILMAZ “ne kadar kredimiz varsa kullanalım, zam yapalım, arsa satalım.” CHP Balıkesir İl başkanı Serkan SARI su zamlarına karşı açtıkları dava ile ilgili bilgi verdi. Serkan SARI yaptığı bilgilendirmede; “Su zammına karşı açmış olduğumuz dava ile ilgili kamu oyunu bilgilendirmek istedik. Biliyorsunuz 2022 Mayıs ayında BASKİ Genel Kurulunda su zammı ile ilgili bir karar alınmıştı. CHP, İYİ parti ve bağımsızların ret oylarına karşılık Ak Parti ve MHP’nin vermiş olduğu oylarla sağlanan oy çokluğu ile zam kararı geçmişti. Bu karara karşı bir dava açacağımızı beyan etmiştik ve davamızı açtık. Büyük şehir belediyesinin hatalarının bedelinin vatandaşa yüklenmemesi gerekliliğini vurgulayarak bu konudaki itirazlarımızı dile getirmiştik. Yapılan zammın çok yüksek olduğunu özellikle belirtmiştik. Zaten suya aydan aya yapılan bir zam vardı ama seyyanen yapılan zam artık dayanılmaz noktaya geldi. Saha ziyaretlerinde bize en çok gelen şikayet su zamları konusu olmakta. Vatandaşlarımız bu konuda boynu bükük ve zor durumda bırakılmakta. BASKİ suda tasarruf sağlayacağız dedi ama vatandaşa zam yaptı. Bu zamlarda amaç su tüketimini sınırlardırmakmış. Fatura ne kadar yüksek olursa kullanım o derece az olur diye düşünüyorlarmış. Bölge idare mahkemesine bir dava açtık, bu dava ile alınan kararın suya ulaşımı ulaşılması güç olacak bir seviyeye çıkarmış olması ile ilgili. Yapılan zamlar maliyetleri karşılamak değil gelir amacına yönelmiş durumda. 30 Mayısta alınan karar yeni dönemi kapsaması gerekirsen geriye dönük olarak uygulandı. Buda bir hukuksuzluk göstergesidir. Lükse, şatafata kaynak bulanlar suya kaynak bulamıyorlar. Büyükşehir meclisinde ne diyor Yücel YILMAZ ne kadar kredimiz varsa kullanalım, zam yapalım, arsa satalım. Sonuçta bunları vatandaşlarımız ödüyor. Hiç birinin cebinden çıkmıyor. Vatandaşlarımızdan tüketici heyetlerine gidip şikayet etmelerini ve haklarını armalarını takip etmelerini rica ediyoruz. Su ulaşılabilir bir fiyatta olmalı.” dedi.
Büyükşehir meclisinde ne diyor Yücel YILMAZ “ne kadar kredimiz varsa kullanalım, zam yapalım, arsa satalım.”

Büyükşehir meclisinde ne diyor Yücel YILMAZ “ne kadar kredimiz varsa kullanalım, zam yapalım, arsa satalım.”

CHP Balıkesir İl başkanı Serkan SARI su zamlarına karşı açtıkları dava ile ilgili bilgi verdi. Serkan SARI yaptığı bilgilendirmede; “Su zammına karşı açmış olduğumuz dava ile ilgili kamu oyunu bilgilendirmek istedik. Biliyorsunuz 2022 Mayıs ayında BASKİ Genel Kurulunda su zammı ile ilgili bir karar alınmıştı. CHP, İYİ parti ve bağımsızların ret oylarına karşılık Ak Parti ve MHP’nin vermiş olduğu oylarla sağlanan oy çokluğu ile zam kararı geçmişti. Bu karara karşı bir dava açacağımızı beyan etmiştik ve davamızı açtık. Büyük şehir belediyesinin hatalarının bedelinin vatandaşa yüklenmemesi gerekliliğini vurgulayarak bu konudaki itirazlarımızı dile getirmiştik. Yapılan zammın çok yüksek olduğunu özellikle belirtmiştik.

Zaten suya aydan aya yapılan bir zam vardı ama seyyanen yapılan zam artık dayanılmaz noktaya geldi. Saha ziyaretlerinde bize en çok gelen şikayet su zamları konusu olmakta. Vatandaşlarımız bu konuda boynu bükük ve zor durumda bırakılmakta. BASKİ suda tasarruf sağlayacağız dedi ama vatandaşa zam yaptı. Bu zamlarda amaç su tüketimini sınırlardırmakmış. Fatura ne kadar yüksek olursa kullanım o derece az olur diye düşünüyorlarmış.

Bölge idare mahkemesine bir dava açtık, bu dava ile alınan kararın suya ulaşımı ulaşılması güç olacak bir seviyeye çıkarmış olması ile ilgili. Yapılan zamlar maliyetleri karşılamak değil gelir amacına yönelmiş durumda. 30 Mayısta alınan karar yeni dönemi kapsaması gerekirsen geriye dönük olarak uygulandı. Buda bir hukuksuzluk göstergesidir. Lükse, şatafata kaynak bulanlar suya kaynak bulamıyorlar.

Büyükşehir meclisinde ne diyor Yücel YILMAZ ne kadar kredimiz varsa kullanalım, zam yapalım, arsa satalım. Sonuçta bunları vatandaşlarımız ödüyor. Hiç birinin cebinden çıkmıyor. Vatandaşlarımızdan tüketici heyetlerine gidip şikayet etmelerini ve haklarını armalarını takip etmelerini rica ediyoruz. Su ulaşılabilir bir fiyatta olmalı.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.