Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

KURBAN BAYRAMINDA BESLENME

SAĞLIK 07.07.2022 - 18:33, Güncelleme: 03.09.2022 - 15:52
 

KURBAN BAYRAMINDA BESLENME

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir KESKİN Kurban Bayramında beslenme ile ilgili açıklamada bulundur. KESKİN yaptığı açıklamada; “Kurban Bayramında ve sonrasındaki günlerde et tüketimi artmaktadır. Özellikle şişmanlık, yüksek tansiyon, kalp-damar, mide ve şeker hastalığı olan kişilerin beslenmelerine dikkat etmeleri gerekmektedir.
Balıkesir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir KESKİN Kurban Bayramında beslenme ile ilgili açıklamada bulundur. KESKİN yaptığı açıklamada; “Kurban Bayramında ve sonrasındaki günlerde et tüketimi artmaktadır. Özellikle şişmanlık, yüksek tansiyon, kalp-damar, mide ve şeker hastalığı olan kişilerin beslenmelerine dikkat etmeleri gerekmektedir. Et, besin değerinin yüksek olmasının yanı sıra sindirimi zor bir besindir. Şişkinlik, hazımsızlık gibi sıkıntılara neden olabilmektedir. Özellikle rigor mortis olarak adlandırılan ölüm sertliğinin geçmesi için kesim sonrası, etin 24 saat 0-5 derecede bekletilmesi; mide rahatsızlıklarının yaşanmaması ve lezzet artışı açısından önem arz etmektedir. Ayrıca sindirim sisteminin düzenli çalışması ve kabızlıktan korunmak için; su tüketimi ve lif içeriği yüksek olan sebze, meyve tüketimi bayram sürecince de ihmal edilmemelidir. Bayramda tüketilen et miktarının yanı sıra ete uygulanacak pişirme yöntemi de önem taşımaktadır. Etlerin pişirilmesinde haşlama ve ızgara gibi yöntemler tercih edilmeli, kızartmalardan kaçınılmalıdır. Çok yüksek ısıda, uzun süre pişirme ve kızartma yöntemi çeşitli "kanserojen maddelerin" oluşumuna neden olabileceği için tercih edilmemelidir. Bayramlarda da yeterli ve dengeli beslenme ilkelerine uymalı, porsiyon kontrolüne dikkat edilmelidir” dedi.
Balıkesir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir KESKİN Kurban Bayramında beslenme ile ilgili açıklamada bulundur. KESKİN yaptığı açıklamada; “Kurban Bayramında ve sonrasındaki günlerde et tüketimi artmaktadır. Özellikle şişmanlık, yüksek tansiyon, kalp-damar, mide ve şeker hastalığı olan kişilerin beslenmelerine dikkat etmeleri gerekmektedir.

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir KESKİN Kurban Bayramında beslenme ile ilgili açıklamada bulundur. KESKİN yaptığı açıklamada; Kurban Bayramında ve sonrasındaki günlerde et tüketimi artmaktadır. Özellikle şişmanlık, yüksek tansiyon, kalp-damar, mide ve şeker hastalığı olan kişilerin beslenmelerine dikkat etmeleri gerekmektedir.

Et, besin değerinin yüksek olmasının yanı sıra sindirimi zor bir besindir. Şişkinlik, hazımsızlık gibi sıkıntılara neden olabilmektedir. Özellikle rigor mortis olarak adlandırılan ölüm sertliğinin geçmesi için kesim sonrası, etin 24 saat 0-5 derecede bekletilmesi; mide rahatsızlıklarının yaşanmaması ve lezzet artışı açısından önem arz etmektedir. Ayrıca sindirim sisteminin düzenli çalışması ve kabızlıktan korunmak için; su tüketimi ve lif içeriği yüksek olan sebze, meyve tüketimi bayram sürecince de ihmal edilmemelidir.

Bayramda tüketilen et miktarının yanı sıra ete uygulanacak pişirme yöntemi de önem taşımaktadır. Etlerin pişirilmesinde haşlama ve ızgara gibi yöntemler tercih edilmeli, kızartmalardan kaçınılmalıdır. Çok yüksek ısıda, uzun süre pişirme ve kızartma yöntemi çeşitli "kanserojen maddelerin" oluşumuna neden olabileceği için tercih edilmemelidir. Bayramlarda da yeterli ve dengeli beslenme ilkelerine uymalı, porsiyon kontrolüne dikkat edilmelidir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.