Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Küçükbaş Hayvancılıkta Gelişme!

GÜNDEM 19.08.2022 - 12:30, Güncelleme: 03.09.2022 - 15:52
 

Küçükbaş Hayvancılıkta Gelişme!

TC. Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Küçükbaş hayvancılığın ihracat konusunda önünü açtı.
Ülkesel et arz güvenliğinin sağlanması ve dengelerin korunup sürdürülebilir olması için 16.03.2022 tarihinde kasaplık küçükbaş canlı hayvan ihracatını durdurmuştu. Bildiride “Bakanlık makamının 18.02.2022 tarih ve 10724253-325.11.03.01-29 sayılı olur’u ile, Et ve Süt  Kurumu Genel Müdürlüğüne veya bu kurumla anlaşma yapmış firmalara regülasyon (düzenleme) amaçlı 31.12.2022 tarihine kadar Küçükbaş canlı hayvan (erkek toklu) ihracatı için izin verilmiştir.”  kararıyla yayınladı. Ek olarak, Et ve Süt Genel Müdürlüğünün talebi olduğunda, ilgili veteriner sağlık şartlarını karşılayan kasaplık erkek tokluların ihracatı için veteriner sağlık sertifikası düzenlenmesini, uygun gördü. Karayolu ile İran üzerinden gerçekleştirilecek ihracatlarda ise sertifika düzenlenebilmesi için, ithalatçı ülkeden alınmış “İthalat İzin” belgesi ile birlikte konu ile ilgili daha önce Genel Müdürlüğündeki talimatlar uyarınca, yer alan Hükümler dikkate alınacaktır. İfadeleriyle bildiri son buldu.
TC. Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, Küçükbaş hayvancılığın ihracat konusunda önünü açtı.

Ülkesel et arz güvenliğinin sağlanması ve dengelerin korunup sürdürülebilir olması için 16.03.2022 tarihinde kasaplık küçükbaş canlı hayvan ihracatını durdurmuştu.

Bildiride “Bakanlık makamının 18.02.2022 tarih ve 10724253-325.11.03.01-29 sayılı olur’u ile, Et ve Süt  Kurumu Genel Müdürlüğüne veya bu kurumla anlaşma yapmış firmalara regülasyon (düzenleme) amaçlı 31.12.2022 tarihine kadar Küçükbaş canlı hayvan (erkek toklu) ihracatı için izin verilmiştir.”  kararıyla yayınladı.

Ek olarak, Et ve Süt Genel Müdürlüğünün talebi olduğunda, ilgili veteriner sağlık şartlarını karşılayan kasaplık erkek tokluların ihracatı için veteriner sağlık sertifikası düzenlenmesini, uygun gördü.

Karayolu ile İran üzerinden gerçekleştirilecek ihracatlarda ise sertifika düzenlenebilmesi için, ithalatçı ülkeden alınmış “İthalat İzin” belgesi ile birlikte konu ile ilgili daha önce Genel Müdürlüğündeki talimatlar uyarınca, yer alan Hükümler dikkate alınacaktır. İfadeleriyle bildiri son buldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.