Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Kentlerin dirençleri ve iklim değişikliği için bir araya geldiler

DÜNYA 24.11.2022 - 17:45, Güncelleme: 24.11.2022 - 17:45
 

Kentlerin dirençleri ve iklim değişikliği için bir araya geldiler

Demokratik yerel yönetimlerin dünyadaki sözcüsü olan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler, Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı UCLG-MEWA, 16 ülkeden 55 belediyenin katıldığı yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi.
Demokratik yerel yönetimlerin dünyadaki sözcüsü olan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler, Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı UCLG-MEWA, 16 ülkeden 55 belediyenin katıldığı yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Gebze Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantının ardından düzenlenen panellerle iklim değişikliği ve kentlerin dirençleri konularında fikir alışverişleri yapıldı.   Programda konuşan UCLG- MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, “Bugün Birleşmiş Kentler Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı UCLG - MEWA’nın yönetim kurulu toplantısı için buradayız. Yarından itibaren de burada panellerimiz olacak. Akıllı Şehirler ve Çevre Komitelerinin Yan Etkiliği niteliğindeki panellerimiz olacak.  UCLG - MEWA’nın dünyadaki 9 bölge teşkilatından birisi olarak merkezi İstanbul’da faaliyet gösterdiğini aktaran Duman, “Bizim bölge ülkelerimiz de Afganistan, İran, Türkiye ve Yemen’e kadar olan 16 körfez ülkesini kapsıyor. Bu ülkeler arasındaki özellikle kentlerin dirençleri konusunda çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Özellikle bugün Düzce Depremi’nin yıl dönümünde bir felaketle karşı karşıya kaldık. Bu da bizim ne denli doğru bir konu üzerinde çalıştığımızı gösteriyor. Biz bundan 1 ay önce Arap kentlerinin dirençliliği konusunda bir eğitim programı düzenlemiştik. Bu tür eğitim programlarını da yine Türkiye’de ve değişik bölgelerde düzenlememiz gerekiyor. Düzce Depremi’nin yıl dönümünde İçişleri Bakanlığımızın öncülüğünde Türkiye’de bir tatbikat yapıldı. Bu denli tatbikatları bazılarımız hafife alırken, bugünkü deprem bize yine hatırlattı ki böyle bir şeyi hafife almanın manası yok. hepimiz teyakkuzda olmamız lazım, elimizden gelen gayreti gösterip şehirlerimizin dirençliliği konusunda gayret sarf etmemiz gerekiyor” diye konuştu.      
Demokratik yerel yönetimlerin dünyadaki sözcüsü olan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler, Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı UCLG-MEWA, 16 ülkeden 55 belediyenin katıldığı yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Demokratik yerel yönetimlerin dünyadaki sözcüsü olan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler, Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı UCLG-MEWA, 16 ülkeden 55 belediyenin katıldığı yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Gebze Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantının ardından düzenlenen panellerle iklim değişikliği ve kentlerin dirençleri konularında fikir alışverişleri yapıldı.

  Programda konuşan UCLG- MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, “Bugün Birleşmiş Kentler Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı UCLG - MEWA’nın yönetim kurulu toplantısı için buradayız. Yarından itibaren de burada panellerimiz olacak. Akıllı Şehirler ve Çevre Komitelerinin Yan Etkiliği niteliğindeki panellerimiz olacak.  UCLG - MEWA’nın dünyadaki 9 bölge teşkilatından birisi olarak merkezi İstanbul’da faaliyet gösterdiğini aktaran Duman, “Bizim bölge ülkelerimiz de Afganistan, İran, Türkiye ve Yemen’e kadar olan 16 körfez ülkesini kapsıyor. Bu ülkeler arasındaki özellikle kentlerin dirençleri konusunda çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Özellikle bugün Düzce Depremi’nin yıl dönümünde bir felaketle karşı karşıya kaldık. Bu da bizim ne denli doğru bir konu üzerinde çalıştığımızı gösteriyor. Biz bundan 1 ay önce Arap kentlerinin dirençliliği konusunda bir eğitim programı düzenlemiştik. Bu tür eğitim programlarını da yine Türkiye’de ve değişik bölgelerde düzenlememiz gerekiyor. Düzce Depremi’nin yıl dönümünde İçişleri Bakanlığımızın öncülüğünde Türkiye’de bir tatbikat yapıldı. Bu denli tatbikatları bazılarımız hafife alırken, bugünkü deprem bize yine hatırlattı ki böyle bir şeyi hafife almanın manası yok. hepimiz teyakkuzda olmamız lazım, elimizden gelen gayreti gösterip şehirlerimizin dirençliliği konusunda gayret sarf etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

   

 

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.