Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

KADROLARI YERİNDE KENDİLERİ BAŞKA GÖREVDE

EĞİTİM 22.09.2022 - 20:03, Güncelleme: 22.09.2022 - 20:03
 

KADROLARI YERİNDE KENDİLERİ BAŞKA GÖREVDE

KADROLARI YERİNDE KENDİLERİ BAŞKA GÖREVDE
2022-2023 EĞİTİM –ÖĞRETİM YILI BAŞLADI AMA SIKINTILARLA BAŞLADI  KADROLARI YERİNDE KENDİLERİ BAŞKA GÖREVDE   Balıkesir Milli Eğitim ile ilgili yeni bir konu başlığımız var. Oda kadrolu olduğu yerde görev yapmayan öğretmenler. Ne var bunda diyebilirsiniz. Ama yıllardır aynı kişiler aynı şekilde görevlendiriliyor ise o zaman bir durum var demektir. Balıkesir Valimiz Hasan ŞILDAK beyin bu durumdan haberi olup olmadığını bilemiyoruz. Malum bazen vali beyin haberi olmadan işler dönebiliyor. Burada kadrolu olup başka yerde görevlendirilen ve devlete ek maliyete olan bu öğretmenler ile ilgili merak ettiğimiz bir soru var. Bu sorumuzu da İl Milli eğitim Müdürümüz Ali TATLI’ya soralım. Bu tarz kadrolarda görev yapanlar için kişi yararı mı yoksa kamu yararı mı gözetiliyor? Ali hocam öğrencinin kadrolu branş öğretmeni ile buluşması ve eğitim alması birinci öncelik değil mi? Kitap önemli lafımız yok, kitap yazma işi çözülür… Okulların kadrolu öğretmenleri okullarında ihtiyaç varken neden başka kurumlara farklı görevlerle görevlendirilir? Hem de aynı ilçede oldukları halde. Görevlendirmelerde önceliği okullarda kadrolu öğretmenlerini bekleyen öğrenciler olması gerekmez mi? Görevlendirilen öğretmenlerin eşlerin nüfuzları eğitimin önüne mi geçiyor? Öğrencilerimizin eğitimi öncelik olmaktan çıkıyor mu? Mesela, Karesi ilçesinde ki okullarda kadroları olan, ama kendileri olmayan öğretmenlerin yerine bu işi idealist öğretmenlere fazla ders saati vererek yaptırıyorlar. İdealist öğretmen için bu sorun değil ama sonuçta oda bir insan. Diğerinin işini neden yapmak zorunda bırakılıyor.
KADROLARI YERİNDE KENDİLERİ BAŞKA GÖREVDE

2022-2023 EĞİTİM –ÖĞRETİM YILI BAŞLADI AMA SIKINTILARLA BAŞLADI

 KADROLARI YERİNDE KENDİLERİ BAŞKA GÖREVDE

 

Balıkesir Milli Eğitim ile ilgili yeni bir konu başlığımız var. Oda kadrolu olduğu yerde görev yapmayan öğretmenler. Ne var bunda diyebilirsiniz. Ama yıllardır aynı kişiler aynı şekilde görevlendiriliyor ise o zaman bir durum var demektir.

Balıkesir Valimiz Hasan ŞILDAK beyin bu durumdan haberi olup olmadığını bilemiyoruz. Malum bazen vali beyin haberi olmadan işler dönebiliyor.

Burada kadrolu olup başka yerde görevlendirilen ve devlete ek maliyete olan bu öğretmenler ile ilgili merak ettiğimiz bir soru var. Bu sorumuzu da İl Milli eğitim Müdürümüz Ali TATLI’ya soralım. Bu tarz kadrolarda görev yapanlar için kişi yararı mı yoksa kamu yararı mı gözetiliyor? Ali hocam öğrencinin kadrolu branş öğretmeni ile buluşması ve eğitim alması birinci öncelik değil mi? Kitap önemli lafımız yok, kitap yazma işi çözülür…

Okulların kadrolu öğretmenleri okullarında ihtiyaç varken neden başka kurumlara farklı görevlerle görevlendirilir? Hem de aynı ilçede oldukları halde.

Görevlendirmelerde önceliği okullarda kadrolu öğretmenlerini bekleyen öğrenciler olması gerekmez mi?

Görevlendirilen öğretmenlerin eşlerin nüfuzları eğitimin önüne mi geçiyor?

Öğrencilerimizin eğitimi öncelik olmaktan çıkıyor mu?

Mesela, Karesi ilçesinde ki okullarda kadroları olan, ama kendileri olmayan öğretmenlerin yerine bu işi idealist öğretmenlere fazla ders saati vererek yaptırıyorlar. İdealist öğretmen için bu sorun değil ama sonuçta oda bir insan. Diğerinin işini neden yapmak zorunda bırakılıyor.

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.