Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

CHP’li Köybaşı, 14 Mayıs’ın demokrasi açısından önemine vurgu yaptı İKTİDARI DEĞİŞTİRECEĞİZ!

SİYASET 04.05.2023 - 18:33, Güncelleme: 04.05.2023 - 18:33
 

CHP’li Köybaşı, 14 Mayıs’ın demokrasi açısından önemine vurgu yaptı İKTİDARI DEĞİŞTİRECEĞİZ!

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, seçimlerin demokrasi açısından önemine işaret ederek, “14 Mayıs, yoksullukla, şiddet ve nefretle mücadelenin seçimi olacak. Hak, hukuk ve adalet için iktidarı değiştireceğiz” ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, seçime sayılı günler kala alanların umutları arttığını gösterdiğine işaret etti. 20 yıldır bitirilen umutların yeniden yeşerdiğini dile getiren Köybaşı, “Ülkemize kriz üstüne kriz yaşattılar. Yoksulluk arttı. Vatandaşımızı yardımlara muhtaç hale getirdiler. Ama bitti! Seçime sayılı günler kaldı. 14 Mayıs, yoksullukla, şiddet ve nefretle mücadelenin seçimi olacak. Gelecekleri çalınan gençlerimiz, yaşam hakları ellerinden alınan kadınlarımız için iktidarı değiştireceğiz. Yokluğa, yoksulluğa mahkum edilen emekçilerimiz, emeklilerimiz için iktidarı değiştireceğiz. Hak, hukuk ve adalet için iktidarı değiştireceğiz” dedi. KADINLAR HAKKINI ALACAK Kadın işsizliğine dikkat çeken Köybaşı, şunları söyledi: “Aile Destekleri Sigortası kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere her ay durumuna göre tam, yarım ya da çeyrek altın tutarında sosyal yardım vereceğiz. Bu yardımları ailedeki kadının hesabına yatıracağız. Devlet okullarındaki çocuklara ücretsiz öğle yemeği, süt ve su vereceğiz. Kadınların iş gücüne daha aktif katılımını sağlamak amacıyla kreşlerin sayısını artıracağız. Kadınların istihdama katılımı için teşvikler sağlayacağız. Kadın girişimciliğine yönelik özel teşvik paketleri hazırlayacağız. Kamu alımlarını, kadın girişimcileri desteklemek için etkili biçimde kullanacağız. Tarımda çalışan kadınlara sosyal güvenlik prim desteği sağlayacağız. Temel ihtiyaç olan kadın hijyen ürünleri üzerindeki vergi yükünü azaltacağız. Kadına Yönelik Şiddetle Toplumsal Mücadele Seferberliği başlatacağız.” ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA EMEKLİ MAAŞI KALMAYACAK Emekli aylıklarındaki eşitsizliği kaldıracaklarını kaydeden Köybaşı, şöyle devam etti “Bayramlarda emeklilerin hesabına asgari ücret tutarında ikramiye yatacak. İlk Kurban Bayramı'nda emeklilere Ramazan Bayramı'ndan kalan alacaklarıyla beraber 15.000 TL ikramiye vereceğiz. Asgari ücretin altında emekli maaşı kalmayacak. Sağlık hizmetlerinde ödenen katılım payını almayacağız. Emekli aylıklarındaki adaletsizliği gidereceğiz. Daha uzun süre çalışan daha fazla emekli aylığı alacak.  65 yaş üzerindeki yurttaşlarımızın kültür, sanat ve spor etkinliklerinden ücretsiz yararlanmalarını sağlayacağız. İhtisaslaşmış Yaşlı Bakım Merkezleri açacağız.”dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, seçimlerin demokrasi açısından önemine işaret ederek, “14 Mayıs, yoksullukla, şiddet ve nefretle mücadelenin seçimi olacak. Hak, hukuk ve adalet için iktidarı değiştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, seçime sayılı günler kala alanların umutları arttığını gösterdiğine işaret etti. 20 yıldır bitirilen umutların yeniden yeşerdiğini dile getiren Köybaşı, “Ülkemize kriz üstüne kriz yaşattılar. Yoksulluk arttı. Vatandaşımızı yardımlara muhtaç hale getirdiler. Ama bitti! Seçime sayılı günler kaldı. 14 Mayıs, yoksullukla, şiddet ve nefretle mücadelenin seçimi olacak. Gelecekleri çalınan gençlerimiz, yaşam hakları ellerinden alınan kadınlarımız için iktidarı değiştireceğiz. Yokluğa, yoksulluğa mahkum edilen emekçilerimiz, emeklilerimiz için iktidarı değiştireceğiz. Hak, hukuk ve adalet için iktidarı değiştireceğiz” dedi.

KADINLAR HAKKINI ALACAK
Kadın işsizliğine dikkat çeken Köybaşı, şunları söyledi: “Aile Destekleri Sigortası kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere her ay durumuna göre tam, yarım ya da çeyrek altın tutarında sosyal yardım vereceğiz. Bu yardımları ailedeki kadının hesabına yatıracağız. Devlet okullarındaki çocuklara ücretsiz öğle yemeği, süt ve su vereceğiz. Kadınların iş gücüne daha aktif katılımını sağlamak amacıyla kreşlerin sayısını artıracağız. Kadınların istihdama katılımı için teşvikler sağlayacağız. Kadın girişimciliğine yönelik özel teşvik paketleri hazırlayacağız. Kamu alımlarını, kadın girişimcileri desteklemek için etkili biçimde kullanacağız. Tarımda çalışan kadınlara sosyal güvenlik prim desteği sağlayacağız. Temel ihtiyaç olan kadın hijyen ürünleri üzerindeki vergi yükünü azaltacağız. Kadına Yönelik Şiddetle Toplumsal Mücadele Seferberliği başlatacağız.”

ASGARİ ÜCRETİN ALTINDA EMEKLİ MAAŞI KALMAYACAK
Emekli aylıklarındaki eşitsizliği kaldıracaklarını kaydeden Köybaşı, şöyle devam etti “Bayramlarda emeklilerin hesabına asgari ücret tutarında ikramiye yatacak. İlk Kurban Bayramı'nda emeklilere Ramazan Bayramı'ndan kalan alacaklarıyla beraber 15.000 TL ikramiye vereceğiz. Asgari ücretin altında emekli maaşı kalmayacak. Sağlık hizmetlerinde ödenen katılım payını almayacağız. Emekli aylıklarındaki adaletsizliği gidereceğiz. Daha uzun süre çalışan daha fazla emekli aylığı alacak.  65 yaş üzerindeki yurttaşlarımızın kültür, sanat ve spor etkinliklerinden ücretsiz yararlanmalarını sağlayacağız. İhtisaslaşmış Yaşlı Bakım Merkezleri açacağız.”dedi.

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.