Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Depremzedeler İçin Psikososyal Destek Merkezi kuruldu

SAĞLIK 23.02.2023 - 16:03, Güncelleme: 23.02.2023 - 16:03
 

Depremzedeler İçin Psikososyal Destek Merkezi kuruldu

Depremzedeler İçin Psikososyal Destek Merkezi kuruldu
Balıkesir'e gelen depremzedelerin yaşadıkları korku ve travmayı sağlıklı bir şekilde atlatabilmeleri için psikososyal destek sağlıyor. Alanında uzman ekipler tarafından depremzedelere ücretsiz olarak psikolojik ilk yardım desteği uygulanıyor. Depremin ilk gününden bu bugüne kadar hem bölgede aktif olarak varlık sağlayan hem de şehre gelen depremzedelerin her ihtiyacını tüm imkânlarıyla karşılayan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; Balıkesir Valiliği ve AFAD başta olmak üzere tüm kurumlarla koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Depremzede vatandaşların yaşadıkları korku ve travmayı sağlıklı bir şekilde atlatabilmeleri için Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde Psikososyal Destek Merkezi kuruldu. Ruhsal travmalara karşı depremzedelere psikolojik ilk yardım uygulamaları yapılan Psikososyal Destek Merkezi’nde; Sosyal Hizmet Uzmanı, Psikolog, Psikolojik Danışman, Aile Danışmanı ve Çocuk Gelişimi Uzmanları tarafından bireysel psikolojik destek uygulamaları gerçekleştiriliyor. Balıkesir Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uğur Gürgan tarafından, psikososyal destek verecek görevli personel ve gönüllü psikologlara “Psikolojik İlk Yardım Eğitimi” verildi. Öncesinde Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hatice Dost, depremzede vatandaşlara devlet eliyle sürdürülen yardımlar hakkında bilgi verdi.  
Depremzedeler İçin Psikososyal Destek Merkezi kuruldu

Balıkesir'e gelen depremzedelerin yaşadıkları korku ve travmayı sağlıklı bir şekilde atlatabilmeleri için psikososyal destek sağlıyor. Alanında uzman ekipler tarafından depremzedelere ücretsiz olarak psikolojik ilk yardım desteği uygulanıyor.


Depremin ilk gününden bu bugüne kadar hem bölgede aktif olarak varlık sağlayan hem de şehre gelen depremzedelerin her ihtiyacını tüm imkânlarıyla karşılayan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi; Balıkesir Valiliği ve AFAD başta olmak üzere tüm kurumlarla koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Depremzede vatandaşların yaşadıkları korku ve travmayı sağlıklı bir şekilde atlatabilmeleri için Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde Psikososyal Destek Merkezi kuruldu. Ruhsal travmalara karşı depremzedelere psikolojik ilk yardım uygulamaları yapılan Psikososyal Destek Merkezi’nde; Sosyal Hizmet Uzmanı, Psikolog, Psikolojik Danışman, Aile Danışmanı ve Çocuk Gelişimi Uzmanları tarafından bireysel psikolojik destek uygulamaları gerçekleştiriliyor.
Balıkesir Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uğur Gürgan tarafından, psikososyal destek verecek görevli personel ve gönüllü psikologlara “Psikolojik İlk Yardım Eğitimi” verildi. Öncesinde Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hatice Dost, depremzede vatandaşlara devlet eliyle sürdürülen yardımlar hakkında bilgi verdi.
 

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.