Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Depremzedeler için soba üretiyorlar

EĞİTİM 09.02.2023 - 17:03, Güncelleme: 09.02.2023 - 17:03
 

Depremzedeler için soba üretiyorlar

Depremzedeler için soba üretiyorlar
Meslek lisesi öğretmenleri ve teknisyenler gece gündüz demeden depremzedeler için varillerden soba üretmeye başladı. Kahramanmaraş´ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki yıkıcı depremin ardından Türkiye´nin bir çok noktasından yürekleri ısıtan görüntüler gelmeye devam ediyor. Balıkesir Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Öğretmenler, teknikerler ve mezun öğrenciler, varillerden soba üretmeye başladı. Yardıma gelen kadın öğretmenler ise meslektaşlarına çay ve yemek yaparak destek oldu. Yardımsever işadamları ve firmaların gönderdiği varilleri sobaya çeviren Öğretmen ve Teknisyenler şu ana kadar 20 adet soba üretti. Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Temiz, "Bugün burada Milli Eğitim Bakanlığımızın talimatı, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün teşviği ve tüm arkadaşlarımızın katılımıyla deprem bölgesindeki yerlere göndermek üzere soba imalatı yapıyoruz. Şu ana kadar 20 adet yaptık bugün itibariyle. Hafta sonuna kadar da 100 adet soba yapmayı hedefliyoruz. Şu anda öğretmen arkadaşlarımız, teknisyenlerimiz ve eski mezunlarımız olmak üzere 30 kişi çalışıyoruz" şeklinde konuştu. Gönüllü olarak soba üretimine katkıda bulunan okul öğretmenlerinden Süleyman Türedi ise, "Buraya gönüllü olarak geldik. Bize duyuru yaptılar gönüllü olarak çalışmak isteyen var mı diye. Biz de gönüllü olarak koşarak geldik bir sürü arkadaşımız ile birlikte. Halk olarak, öğretmenler olarak biz elimizden geldiğince çalışmaya gayret ediyoruz. Mesai kavramımız yok, tatil olmasına rağmen gelip burada deprem bölgesindekilere varilden soba üretmeye çalışıyoruz" dedi. Meslektaşlarına desteğe gelen Öğretmen Gülcan Aydın, "Bugün burada deprem bölgesine gönderilmek üzere sobalar yapılıyor. Meslek dersi öğretmenlerimiz, teknisyenlerimiz burada çalışıyorlar. Sabaha kadar çalışmayı düşünüyorlar. Hava çok soğuk, kaloriferler yanmadığı için soğukta onlara beslenmeleri ve sıcak çay ikram etmek için buradayım" şeklinde konuştu.
Depremzedeler için soba üretiyorlar

Meslek lisesi öğretmenleri ve teknisyenler gece gündüz demeden depremzedeler için varillerden soba üretmeye başladı.


Kahramanmaraş´ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki yıkıcı depremin ardından Türkiye´nin bir çok noktasından yürekleri ısıtan görüntüler gelmeye devam ediyor. Balıkesir Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Öğretmenler, teknikerler ve mezun öğrenciler, varillerden soba üretmeye başladı. Yardıma gelen kadın öğretmenler ise meslektaşlarına çay ve yemek yaparak destek oldu. Yardımsever işadamları ve firmaların gönderdiği varilleri sobaya çeviren Öğretmen ve Teknisyenler şu ana kadar 20 adet soba üretti.


Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Temiz, "Bugün burada Milli Eğitim Bakanlığımızın talimatı, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün teşviği ve tüm arkadaşlarımızın katılımıyla deprem bölgesindeki yerlere göndermek üzere soba imalatı yapıyoruz. Şu ana kadar 20 adet yaptık bugün itibariyle. Hafta sonuna kadar da 100 adet soba yapmayı hedefliyoruz. Şu anda öğretmen arkadaşlarımız, teknisyenlerimiz ve eski mezunlarımız olmak üzere 30 kişi çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
Gönüllü olarak soba üretimine katkıda bulunan okul öğretmenlerinden Süleyman Türedi ise, "Buraya gönüllü olarak geldik. Bize duyuru yaptılar gönüllü olarak çalışmak isteyen var mı diye. Biz de gönüllü olarak koşarak geldik bir sürü arkadaşımız ile birlikte. Halk olarak, öğretmenler olarak biz elimizden geldiğince çalışmaya gayret ediyoruz. Mesai kavramımız yok, tatil olmasına rağmen gelip burada deprem bölgesindekilere varilden soba üretmeye çalışıyoruz" dedi.
Meslektaşlarına desteğe gelen Öğretmen Gülcan Aydın, "Bugün burada deprem bölgesine gönderilmek üzere sobalar yapılıyor. Meslek dersi öğretmenlerimiz, teknisyenlerimiz burada çalışıyorlar. Sabaha kadar çalışmayı düşünüyorlar. Hava çok soğuk, kaloriferler yanmadığı için soğukta onlara beslenmeleri ve sıcak çay ikram etmek için buradayım" şeklinde konuştu.

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.