Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

ALTILI MASA

DÜNYA 19.01.2023 - 17:07, Güncelleme: 19.01.2023 - 17:07
 

ALTILI MASA

ALTILI MASA
Altılı masanın karar mekanizmasının nasıl işleyeceğine ilişkin açıklamalarda bulunan Davutoğlu şunları söyledi: “Önde Cumhurbaşkanı olacak arkasında 6 tane ya da 5 tane Cumhurbaşkanı yardımcısı olacak, halk bilecek ki 5 ya da 6 Genel Başkan onun yanında. Yetkiyi ve sorumluluğu da paylaşıyor diye düşünecek. Kaç milletvekili varsa o kadar bakanlık alacak. Diyelim ki a partisi büyük çoğunluğa sahip, 7-8 bakanlığı olacak. Altılı Masada olanların hepsi, Cumhurbaşkanı yardımcısı ve en az bir bakanlık alacak.” Açıklamasını yaptı. Tabii ki ortalık karıştı. Davutoğlu bu açıklamaya gelen eleştirilere şu karşılığı vererek tehdit etti: “Mesela bizzat çıkalım masadan madem, o zaman ayrılalım, seçimi kazanacak mısınız?” Ahmet Davutoğlu Başbakanlığında, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın talimatıyla, AKP Genel Başkanlığı yetkilileri MKYK kararıyla alınmış, “yetkisiz bir Başbakan olamam.” diyerek istifa etmişti. İlginçtir ki yeni seçilecek Cumhurbaşkanını da  kendi düştüğü konumunda olmasını savunuyor. Suriye politikasının birinci sorumlusu Sayın Recep Tayyip Erdoğan ise ikinci sorumlusu da Ahmet Davutoğlu’dur. Muhalefetin seçimi kazanmasından sonra, Suriyeli sığınmacıların ülkelerine geri gönderilmesinde Ahmet Davutoğlu nasıl bir tutum izleyecektir. Anayasamızda böyle bir madde yoktur. Bu söylemler altılı masaya zarar vermektedir. İYİ Parti’den Ahmet Davutoğlu’na itiraz gelmiştir. Parti sözcüsü Kürşad Zorlu: “Altılı masa böyle bir değerlendirme yapmamıştır.” Dedi. Bu yetmez gibi bir de, Deva Partisi lideri Ali Babacan uygun iklim olduğunda Anayasa’nın ilk 4 maddesi üzerinde de konuşulabileceğini savundu. “Bugün zemin olduğunda, Anayasa’nın ilk 4 maddesinin değiştirilebileceği konuşulur” dedi. Şunu hatırlatmak isterim ki Anayasa’nın ilk 4 maddesi İYİ Parti’nin kırmızı çizgisidir. Bu düşüncedeki bir partiyle kesinlikle ittifak yapmaz. Altılı Masa kurulduğundan bugüne masanın birleşenlerinin ikisi  olan Gelecek ve Deva partilerinin masada neden bulunduklarını sorgulamışımdır. 2019 yerel seçiminde  elde edilen başarı da bu 2 parti yoktu. Bu 2 partinin söylemleri masaya büyük zarar vermektedir. Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan ellerine birer balyoz almış, masayı parçalamaya çalışıyorlar. Şu da unutulmamalıdır ki dört ayaklı masa altı ayaklı masadan daha sağlam olur.
ALTILI MASA

Altılı masanın karar mekanizmasının nasıl işleyeceğine ilişkin açıklamalarda bulunan Davutoğlu şunları söyledi:

“Önde Cumhurbaşkanı olacak arkasında 6 tane ya da 5 tane Cumhurbaşkanı yardımcısı olacak, halk bilecek ki 5 ya da 6 Genel Başkan onun yanında. Yetkiyi ve sorumluluğu da paylaşıyor diye düşünecek. Kaç milletvekili varsa o kadar bakanlık alacak. Diyelim ki a partisi büyük çoğunluğa sahip, 7-8 bakanlığı olacak. Altılı Masada olanların hepsi, Cumhurbaşkanı yardımcısı ve en az bir bakanlık alacak.” Açıklamasını yaptı.

Tabii ki ortalık karıştı. Davutoğlu bu açıklamaya gelen eleştirilere şu karşılığı vererek tehdit etti: “Mesela bizzat çıkalım masadan madem, o zaman ayrılalım, seçimi kazanacak mısınız?”

Ahmet Davutoğlu Başbakanlığında, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın talimatıyla, AKP Genel Başkanlığı yetkilileri MKYK kararıyla alınmış, “yetkisiz bir Başbakan olamam.” diyerek istifa etmişti.

İlginçtir ki yeni seçilecek Cumhurbaşkanını da  kendi düştüğü konumunda olmasını savunuyor.

Suriye politikasının birinci sorumlusu Sayın Recep Tayyip Erdoğan ise ikinci sorumlusu da Ahmet Davutoğlu’dur.

Muhalefetin seçimi kazanmasından sonra, Suriyeli sığınmacıların ülkelerine geri gönderilmesinde Ahmet Davutoğlu nasıl bir tutum izleyecektir.

Anayasamızda böyle bir madde yoktur. Bu söylemler altılı masaya zarar vermektedir.

İYİ Parti’den Ahmet Davutoğlu’na itiraz gelmiştir.

Parti sözcüsü Kürşad Zorlu: “Altılı masa böyle bir değerlendirme yapmamıştır.” Dedi.

Bu yetmez gibi bir de, Deva Partisi lideri Ali Babacan uygun iklim olduğunda Anayasa’nın ilk 4 maddesi üzerinde de konuşulabileceğini savundu. “Bugün zemin olduğunda, Anayasa’nın ilk 4 maddesinin değiştirilebileceği konuşulur” dedi.

Şunu hatırlatmak isterim ki Anayasa’nın ilk 4 maddesi İYİ Parti’nin kırmızı çizgisidir. Bu düşüncedeki bir partiyle kesinlikle ittifak yapmaz.

Altılı Masa kurulduğundan bugüne masanın birleşenlerinin ikisi  olan Gelecek ve Deva partilerinin masada neden bulunduklarını sorgulamışımdır.

2019 yerel seçiminde  elde edilen başarı da bu 2 parti yoktu. Bu 2 partinin söylemleri masaya büyük zarar vermektedir.

Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan ellerine birer balyoz almış, masayı parçalamaya çalışıyorlar. Şu da unutulmamalıdır ki dört ayaklı masa altı ayaklı masadan daha sağlam olur.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.