Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

CHP’li Şahin, “Balıkesir Devlet Hastanesi Muamması Devam Ediyor!”

SAĞLIK 05.01.2023 - 18:12, Güncelleme: 05.01.2023 - 18:12
 

CHP’li Şahin, “Balıkesir Devlet Hastanesi Muamması Devam Ediyor!”

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, son 5 yıldır Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programında yer alan ancak bugüne kadar bir çivi dahi çakılmayan 400 yataklı Balıkesir Devlet Hastanesinin ne zaman hizmete gireceğini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordu.
CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, son 5 yıldır Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programında yer alan ancak bugüne kadar bir çivi dahi çakılmayan 400 yataklı Balıkesir Devlet Hastanesinin ne zaman hizmete gireceğini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordu. Koca, yapım ihalesinin 30 Ocak 2023 tarihinde yapılacağını açıkladı. Konuyu değerlendiren Şahin, “400 yataklı Balıkesir Devlet Hastanesi 2017 yılından bu yana yatırım programında. Ancak bugüne kadar hastane inşaatı için bir çivi dahi çakılamadı. Sağlık Bakanlığı söz konusu Balıkesir olunca kaplumbağa hızında hizmet veriyor. Balıkesir’de vatandaş sağlık hizmeti alamaz hale geldi. Balıkesirli hemşerilerimiz yıllardır dört gözle bu hastaneyi bekliyor. Bu hızla Balıkesirliler bu hastanenin tamamlandığını göremeyecekler.” ifadelerini kullandı. Balıkesir Devlet Hastanesini Millet İttifakı Hizmete Alacak 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programında Balıkesir Devlet Hastanesi için proje tutarının sadece %1,5’unun ayrıldığının altını çizen Şahin, “Proje bedeli 2022 yatırım programında 531 milyon lira olarak belirlenmiştir. Bu miktarın ise sadece %1,5 oranında kısmı geçtiğimiz yıl kullanılması için ayrılmıştır. Balıkesirli hemşehrilerimizin bu hastaneye şiddetle ihtiyaçları olmasına rağmen, her geçen yıl ilerlemesi gereken süreç sekteye uğruyor. Balıkesirliler hastanenin temel atımını ve açılışını görmek isterken her yıl hayal kırıklığına uğramaya devam ediyorlar. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yapım ihalesinin 30 Ocak’ta yapılacağını söylüyor. Süreci yaklaşık 5 yıldır takip ediyoruz. Bundan sonraki süreci de dikkatle takip edeceğiz. Hemşehrilerimizin taleplerine bu zamana kadar kulak tıkanmış olsa da 2023 yılında gerçekleşecek iktidar değişikliğiyle birlikte biz en kısa sürede Balıkesir Devlet Hastanemizin inşaatını tamamlyacak ve ilimizde sağlık hizmetlerinin kalitesini en üst seviyeye ulaştıracağız. Balıkesir Devlet Hastanesini Millet İttifakı olarak biz hizmete alacağız.” dedi.  
CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, son 5 yıldır Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programında yer alan ancak bugüne kadar bir çivi dahi çakılmayan 400 yataklı Balıkesir Devlet Hastanesinin ne zaman hizmete gireceğini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordu.

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, son 5 yıldır Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programında yer alan ancak bugüne kadar bir çivi dahi çakılmayan 400 yataklı Balıkesir Devlet Hastanesinin ne zaman hizmete gireceğini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordu. Koca, yapım ihalesinin 30 Ocak 2023 tarihinde yapılacağını açıkladı. Konuyu değerlendiren Şahin, “400 yataklı Balıkesir Devlet Hastanesi 2017 yılından bu yana yatırım programında. Ancak bugüne kadar hastane inşaatı için bir çivi dahi çakılamadı. Sağlık Bakanlığı söz konusu Balıkesir olunca kaplumbağa hızında hizmet veriyor. Balıkesir’de vatandaş sağlık hizmeti alamaz hale geldi. Balıkesirli hemşerilerimiz yıllardır dört gözle bu hastaneyi bekliyor. Bu hızla Balıkesirliler bu hastanenin tamamlandığını göremeyecekler.” ifadelerini kullandı.

Balıkesir Devlet Hastanesini Millet İttifakı Hizmete Alacak

2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programında Balıkesir Devlet Hastanesi için proje tutarının sadece %1,5’unun ayrıldığının altını çizen Şahin, “Proje bedeli 2022 yatırım programında 531 milyon lira olarak belirlenmiştir. Bu miktarın ise sadece %1,5 oranında kısmı geçtiğimiz yıl kullanılması için ayrılmıştır. Balıkesirli hemşehrilerimizin bu hastaneye şiddetle ihtiyaçları olmasına rağmen, her geçen yıl ilerlemesi gereken süreç sekteye uğruyor. Balıkesirliler hastanenin temel atımını ve açılışını görmek isterken her yıl hayal kırıklığına uğramaya devam ediyorlar. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yapım ihalesinin 30 Ocak’ta yapılacağını söylüyor. Süreci yaklaşık 5 yıldır takip ediyoruz. Bundan sonraki süreci de dikkatle takip edeceğiz. Hemşehrilerimizin taleplerine bu zamana kadar kulak tıkanmış olsa da 2023 yılında gerçekleşecek iktidar değişikliğiyle birlikte biz en kısa sürede Balıkesir Devlet Hastanemizin inşaatını tamamlyacak ve ilimizde sağlık hizmetlerinin kalitesini en üst seviyeye ulaştıracağız. Balıkesir Devlet Hastanesini Millet İttifakı olarak biz hizmete alacağız.” dedi.

 

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.