Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

GES YATIRIMLARI İLGİ GÖRÜYOR!

EKONOMİ 25.08.2022 - 19:21, Güncelleme: 03.09.2022 - 15:52
 

GES YATIRIMLARI İLGİ GÖRÜYOR!

Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi KULA gündem ile ilgili özel açıklamalarda bulundu. KULA yaptığı açıklamada; “Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” 11 Ağustos 2022 tarih ve 31920 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.
Yönetmelik ile 12 Mayıs 2019 tarihli yönetmelik sonrası devreye giren tesislerin cari yıl içindeki ihtiyaç fazlası elektrik üretim satış miktarları, bir önceki yılda gerçekleştirdikleri toplam tüketim ile sınırlı olacak. Bunun üstündeki üretimler ise YEKDEM’e bedelsiz katkı olarak kabul edilecek.  Ülkemiz güneş enerjisinden yararlanma anlamında en uygun coğrafyalardan birisine sahiptir. Bu nedenle de GES yatırımları çok fazla ilgi görmektedir. 2019 yılında sağlanan imkanlar ve teşviklerle çok sayıda firma yüksek maliyetli yatırımlar ile GES kurarak, kendi enerji ihtiyacını karşıladıkları gibi tüketim fazlasını da sisteme satmak üzere yatırım yaptılar. Halen inşası devam etmekte olan da bir çok GES yatırımı bulunmaktadır.  EPDK'nın GES'lerde üretilen elektriğin bir kısmını bedelsiz olarak alınmasına imkan tanıyan yönetmelik değişikliği, yüklü borçlanmalar ile yatırım yapmış yatırımcıları mağdur edecektir. Pek çok yatırımcı krize girecek ve şirket iflaslarına kadar gidebilecek zararlar ortaya çıkacaktır. Üyelerimizin mağduriyet yaşamaması için, ruhsatları alınmış ve uygulamada olan projeler 11 Ağustos 2022 tarihinde yürürlüğe giren EPDK kararından muaf tutulmalıdır. Yatırımcıların karşı karşıya kalacakları ekonomik riskler dikkate alınmalı ve GES yatırımlarına destekler devam etmelidir.” dedi.
Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi KULA gündem ile ilgili özel açıklamalarda bulundu. KULA yaptığı açıklamada; “Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” 11 Ağustos 2022 tarih ve 31920 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.

Yönetmelik ile 12 Mayıs 2019 tarihli yönetmelik sonrası devreye giren tesislerin cari yıl içindeki ihtiyaç fazlası elektrik üretim satış miktarları, bir önceki yılda gerçekleştirdikleri toplam tüketim ile sınırlı olacak. Bunun üstündeki üretimler ise YEKDEM’e bedelsiz katkı olarak kabul edilecek.

 Ülkemiz güneş enerjisinden yararlanma anlamında en uygun coğrafyalardan birisine sahiptir. Bu nedenle de GES yatırımları çok fazla ilgi görmektedir. 2019 yılında sağlanan imkanlar ve teşviklerle çok sayıda firma yüksek maliyetli yatırımlar ile GES kurarak, kendi enerji ihtiyacını karşıladıkları gibi tüketim fazlasını da sisteme satmak üzere yatırım yaptılar. Halen inşası devam etmekte olan da bir çok GES yatırımı bulunmaktadır.

 EPDK'nın GES'lerde üretilen elektriğin bir kısmını bedelsiz olarak alınmasına imkan tanıyan yönetmelik değişikliği, yüklü borçlanmalar ile yatırım yapmış yatırımcıları mağdur edecektir. Pek çok yatırımcı krize girecek ve şirket iflaslarına kadar gidebilecek zararlar ortaya çıkacaktır.

Üyelerimizin mağduriyet yaşamaması için, ruhsatları alınmış ve uygulamada olan projeler 11 Ağustos 2022 tarihinde yürürlüğe giren EPDK kararından muaf tutulmalıdır. Yatırımcıların karşı karşıya kalacakları ekonomik riskler dikkate alınmalı ve GES yatırımlarına destekler devam etmelidir.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.