Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

TARIM ARAZİLERİNİN PARSELLEYİP SATILMASINI ENGELLİYORUZ

YAŞAM 11.08.2022 - 17:32, Güncelleme: 03.09.2022 - 15:52
 

TARIM ARAZİLERİNİN PARSELLEYİP SATILMASINI ENGELLİYORUZ

Ayvalık Belediyesi verimli tarım arazilerinde yasal olmayan parselleme ve satış işlemlerinin karşısında durmaya devam ediyor.
Ayvalık Belediyesi verimli tarım arazilerinde yasal olmayan parselleme ve satış işlemlerinin karşısında durmaya devam ediyor. Bu konuda hassas davranan ve fırsatçıları hukuk biriminin yasal takibiyle engelleyen Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin “Ayvalık doğası, denizi, tarihi ve birçok özelliğiyle cazibe merkezi konumunda ve kentimizde yaşamak isteyenler burada arsa alımına yöneldi. Bu talepten kanuna aykırı biçimde yararlanmaya çalışan fırsatçılar tarım arazilerini 300-500 metrekarelik parçalara bölerek kooperatif veya çiftlik adı altında satmaya başladı. Ancak tarım arazilerinin parselleyip satılması yasal değil. Biz Ayvalık Belediyesi olarak bu kanuna aykırı satışları engelliyoruz ve engellemeye devam edeceğiz” dedi. Ayvalık Belediyesi Hukuk birimince yapılan açıklamada; Altınova Mahallesi 242 ada 2 parselde bulunan yaklaşık 40 bin metrekarelik verimli topraklar tarımsal niteliği korunacak alanda kalmaktadır. 12.12.2016 tarih 9620 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Büyükova ilan edilmiş ve bu arazi bir kişi adına kayıtlıyken 60 kişi adına hisseli olarak tescil edilmiştir. Yapılmak istenen hukuka aykırı işlemle tarım arazisi parselasyon yaptırılmış ve satışı için ilan dahi verilmiştir. Ayvalık Belediye Başkanımız Mesut Ergin’in talimatıyla bu hukuka aykırı işlemin durdurulması ve caydırıcı bir cezai işlem uygulanması için gereken tüm çalışmalar başlatıldı.
Ayvalık Belediyesi verimli tarım arazilerinde yasal olmayan parselleme ve satış işlemlerinin karşısında durmaya devam ediyor.

Ayvalık Belediyesi verimli tarım arazilerinde yasal olmayan parselleme ve satış işlemlerinin karşısında durmaya devam ediyor.

Bu konuda hassas davranan ve fırsatçıları hukuk biriminin yasal takibiyle engelleyen Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin “Ayvalık doğası, denizi, tarihi ve birçok özelliğiyle cazibe merkezi konumunda ve kentimizde yaşamak isteyenler burada arsa alımına yöneldi. Bu talepten kanuna aykırı biçimde yararlanmaya çalışan fırsatçılar tarım arazilerini 300-500 metrekarelik parçalara bölerek kooperatif veya çiftlik adı altında satmaya başladı. Ancak tarım arazilerinin parselleyip satılması yasal değil. Biz Ayvalık Belediyesi olarak bu kanuna aykırı satışları engelliyoruz ve engellemeye devam edeceğiz” dedi.

Ayvalık Belediyesi Hukuk birimince yapılan açıklamada; Altınova Mahallesi 242 ada 2 parselde bulunan yaklaşık 40 bin metrekarelik verimli topraklar tarımsal niteliği korunacak alanda kalmaktadır. 12.12.2016 tarih 9620 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Büyükova ilan edilmiş ve bu arazi bir kişi adına kayıtlıyken 60 kişi adına hisseli olarak tescil edilmiştir. Yapılmak istenen hukuka aykırı işlemle tarım arazisi parselasyon yaptırılmış ve satışı için ilan dahi verilmiştir. Ayvalık Belediye Başkanımız Mesut Ergin’in talimatıyla bu hukuka aykırı işlemin durdurulması ve caydırıcı bir cezai işlem uygulanması için gereken tüm çalışmalar başlatıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.