Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Hastane İnşaatı İmkansız Hale Geldi!

SAĞLIK 31.01.2023 - 14:20, Güncelleme: 31.01.2023 - 14:20
 

Hastane İnşaatı İmkansız Hale Geldi!

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, 5 yıldır yatırım programında olan ancak bir türlü inşaatına başlanamayan Balıkesir Devlet Hastanesinin 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programındaki maliyetini paylaştı.
CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, 5 yıldır yatırım programında olan ancak bir türlü inşaatına başlanamayan Balıkesir Devlet Hastanesinin 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programındaki maliyetini paylaştı. Şahin, “5 yıldır bir çivi dahi çakılmayan Balıkesir Devlet Hastanesi’nin maliyeti sadece bir senede tam üç kat arttı. Geçen yıl 531 milyon TL olarak ayrılan proje tutarı, bu yıl tam 1 milyar 813 milyon TL’ye kadar yükseldi. AKP iktidarı bu hastaneyi yapmadıkça maliyet her yıl katlanarak arttı. Artış miktarı yüzde %340’lara kadar dayandı. Balıkesirlilerin şiddetle ihtiyaç duyduğu bu hastanenin yapımı geciktikçe maliyet her geçen gün artacak, hastanenin inşaatı ve hizmete girmesi zorlaşacaktır.” ifadelerini kullandı. Yüzde 1 Dahi Bütçe Ayrılmadı Geçtiğimiz yıl 531 milyon TL olarak belirlenen proje bedelinin yalnızca %1,5 oranında miktarının 2022 yılında kullanılması için ayrıldığını belirten Şahin, “2023 yılında Balıkesir Devlet Hastanesinin 1 milyar 813 milyon TL olarak belirlenen proje tutarının sadece %0,24 oranında bir bölümü bu yıl kullanmak üzere ayrılmıştır. Yıllardır Balıkesirli hemşerilerimizin bu hizmeti beklediğini ifade ediyoruz ancak şimdiye kadar somut bir çözüm göremedik. TBMM’de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya hastanenin durumunu sorduğumuzda yapım ihalesinin 30 Ocak 2023’te yapılacağını öğrenmiştik. Süreci takip ederek bu hastanenin hemşehrilerimizin hizmetine sunulması için gerekli çabayı göstermeye devam edeceğiz.” Dedi.
CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, 5 yıldır yatırım programında olan ancak bir türlü inşaatına başlanamayan Balıkesir Devlet Hastanesinin 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programındaki maliyetini paylaştı.

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, 5 yıldır yatırım programında olan ancak bir türlü inşaatına başlanamayan Balıkesir Devlet Hastanesinin 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı Yatırım Programındaki maliyetini paylaştı. Şahin, “5 yıldır bir çivi dahi çakılmayan Balıkesir Devlet Hastanesi’nin maliyeti sadece bir senede tam üç kat arttı. Geçen yıl 531 milyon TL olarak ayrılan proje tutarı, bu yıl tam 1 milyar 813 milyon TL’ye kadar yükseldi. AKP iktidarı bu hastaneyi yapmadıkça maliyet her yıl katlanarak arttı. Artış miktarı yüzde %340’lara kadar dayandı. Balıkesirlilerin şiddetle ihtiyaç duyduğu bu hastanenin yapımı geciktikçe maliyet her geçen gün artacak, hastanenin inşaatı ve hizmete girmesi zorlaşacaktır.” ifadelerini kullandı.

Yüzde 1 Dahi Bütçe Ayrılmadı

Geçtiğimiz yıl 531 milyon TL olarak belirlenen proje bedelinin yalnızca %1,5 oranında miktarının 2022 yılında kullanılması için ayrıldığını belirten Şahin, “2023 yılında Balıkesir Devlet Hastanesinin 1 milyar 813 milyon TL olarak belirlenen proje tutarının sadece %0,24 oranında bir bölümü bu yıl kullanmak üzere ayrılmıştır. Yıllardır Balıkesirli hemşerilerimizin bu hizmeti beklediğini ifade ediyoruz ancak şimdiye kadar somut bir çözüm göremedik. TBMM’de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya hastanenin durumunu sorduğumuzda yapım ihalesinin 30 Ocak 2023’te yapılacağını öğrenmiştik. Süreci takip ederek bu hastanenin hemşehrilerimizin hizmetine sunulması için gerekli çabayı göstermeye devam edeceğiz.” Dedi.

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.