Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

FELAKETİ ENGELLEDİK

DÜNYA 15.09.2022 - 20:48, Güncelleme: 15.09.2022 - 20:48
 

FELAKETİ ENGELLEDİK

FELAKETİ ENGELLEDİK
Hazrahan İnşaat’ın sahibi olan aynı zamanda BAİMDER’de başkanlık yapan Bülent Haluk Türkbeyi’nin Burhaniye’de ihaleyle aldığı okul binasının güçlendirilmesi işinde binanın yıkılması gerektiğiyle ilgili itirazı kabul edildi.    “OKULUN YIKILMASINI İSTEMİŞTİK” BAİMDER (Balıkesir İşadamları ve Müteahhitleri Derneğ )Başkanı ve Hazrahan İnşaat sahibi Bülent Haluk Türkbeyi konu il ilgili yaptığı açıklamada; “Geçtiğimiz yıl Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde güçlendirme ihaleleri vardı. Bunlardan bir tanesi de bizim uhdemizde kalan Burhaniye Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi güçlendirme inşaatıydı. Biz o zaman bu okulun güçlendirmeyle bile dahi kurtulamayacağını kuruma bildirmiştik. Ama kurumdan bir iki kişinin olumsuz davranışları bu ihaleye yansımıştı. Bu itirazımızdan iki kişinin yüzünden sonuç alamamıştık. Sonra biz de böyle bir hassas konuyu basın açıklaması yaparak güçlendirme işiyle ilgili itirazımızı kamuoyuna duyurmuştuk. İtirazımızın değerlendirilmesi sebebiyle başta valimize çok teşekkür ediyorum, hassasiyet gösterdi ve konuyla ilgili yeniden incelemeler başladı. İncelemelerin sonucunda bizim geçen sene iddia olarak görülen itirazımızın gerçek olduğu ortaya çıktı. Milli Eğitim Müdürlüğünden gelen rapor bu okulun zemin etüdü sonuçlarında sıvılaşma olduğunu ve yıkılması gerektiği verildi. “MÜTEAHHİTLER İTİRAZ HAKKINI KULLANMALI” Bizim ihaleye girdiğimiz dönemde Balıkesir’de 15 ila 25 arasında okulun güçlendirmesi ihaleye çıktı. Ben buradan müteahhit arkadaşlara çağrıda bulunmak istiyorum. Toplumda bazı mesleklere yakıştırmalar var. Bu medyada da var, müteahhitlikte de var. Mesleğini doğru yapmayan insanlara çeşitli yakıştırmalar yapılıyor. İşte kimisi müteahhitlere hırsız der, kimisi gazetecilere başka bir şey der, kimi emlakçısına der. Ama bunların içinde işini doğru yapanlar da var. Bizim özellikle kamu müteahhitlerinde devlet fiyat farklarını düzeltme yaptıkça buna rağmen bizim müteahhit arkadaşların çoğu tenzilatlı iş almaya devam ediyor. O zaman biz hükümete ve devlete karşı inandırıcılığımızı kaybediyoruz. Özel sektöre gelince de bizim müteahhitlik sektörüne aşırı derecede geçiş oldu. Ama burada belediyelerin en hassas şekilde davranması gereken şey müteahhitlik belgesini deneyim ve mühendislerin işin başında oluşlarını denetlemeleri lazım. Her taraf ev, bina orada müteahhit arkadaşlarımızın da kanuni haklarını kullanarak uygun görmedikleri projeye itiraz etmelidir. Çünkü zaman gelip geçiyor insanların itibarları, ismi zedelenebiliyor. Bu bir ahlaki durumdur itiraz etmeleri çok doğal ve olması gereken bir şeydir. Bunun yanında itiraz edilmeyen şeyler de vardır.”dedi.
FELAKETİ ENGELLEDİK

Hazrahan İnşaat’ın sahibi olan aynı zamanda BAİMDER’de başkanlık yapan Bülent Haluk Türkbeyi’nin Burhaniye’de ihaleyle aldığı okul binasının güçlendirilmesi işinde binanın yıkılması gerektiğiyle ilgili itirazı kabul edildi.

 

 “OKULUN YIKILMASINI İSTEMİŞTİK”

BAİMDER (Balıkesir İşadamları ve Müteahhitleri Derneğ )Başkanı ve Hazrahan İnşaat sahibi Bülent Haluk Türkbeyi konu il ilgili yaptığı açıklamada; “Geçtiğimiz yıl Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde güçlendirme ihaleleri vardı. Bunlardan bir tanesi de bizim uhdemizde kalan Burhaniye Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi güçlendirme inşaatıydı. Biz o zaman bu okulun güçlendirmeyle bile dahi kurtulamayacağını kuruma bildirmiştik. Ama kurumdan bir iki kişinin olumsuz davranışları bu ihaleye yansımıştı. Bu itirazımızdan iki kişinin yüzünden sonuç alamamıştık. Sonra biz de böyle bir hassas konuyu basın açıklaması yaparak güçlendirme işiyle ilgili itirazımızı kamuoyuna duyurmuştuk.

İtirazımızın değerlendirilmesi sebebiyle başta valimize çok teşekkür ediyorum, hassasiyet gösterdi ve konuyla ilgili yeniden incelemeler başladı. İncelemelerin sonucunda bizim geçen sene iddia olarak görülen itirazımızın gerçek olduğu ortaya çıktı. Milli Eğitim Müdürlüğünden gelen rapor bu okulun zemin etüdü sonuçlarında sıvılaşma olduğunu ve yıkılması gerektiği verildi.

“MÜTEAHHİTLER İTİRAZ HAKKINI KULLANMALI”

Bizim ihaleye girdiğimiz dönemde Balıkesir’de 15 ila 25 arasında okulun güçlendirmesi ihaleye çıktı. Ben buradan müteahhit arkadaşlara çağrıda bulunmak istiyorum. Toplumda bazı mesleklere yakıştırmalar var. Bu medyada da var, müteahhitlikte de var. Mesleğini doğru yapmayan insanlara çeşitli yakıştırmalar yapılıyor. İşte kimisi müteahhitlere hırsız der, kimisi gazetecilere başka bir şey der, kimi emlakçısına der. Ama bunların içinde işini doğru yapanlar da var. Bizim özellikle kamu müteahhitlerinde devlet fiyat farklarını düzeltme yaptıkça buna rağmen bizim müteahhit arkadaşların çoğu tenzilatlı iş almaya devam ediyor. O zaman biz hükümete ve devlete karşı inandırıcılığımızı kaybediyoruz. Özel sektöre gelince de bizim müteahhitlik sektörüne aşırı derecede geçiş oldu. Ama burada belediyelerin en hassas şekilde davranması gereken şey müteahhitlik belgesini deneyim ve mühendislerin işin başında oluşlarını denetlemeleri lazım. Her taraf ev, bina orada müteahhit arkadaşlarımızın da kanuni haklarını kullanarak uygun görmedikleri projeye itiraz etmelidir. Çünkü zaman gelip geçiyor insanların itibarları, ismi zedelenebiliyor. Bu bir ahlaki durumdur itiraz etmeleri çok doğal ve olması gereken bir şeydir. Bunun yanında itiraz edilmeyen şeyler de vardır.”dedi.

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.