Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

DİSK/GENEL-İŞ SENDİKASI’NDA HÜSEYİN OVALI GÜVEN TAZELEDİ

EĞİTİM 12.01.2023 - 17:24, Güncelleme: 12.01.2023 - 17:24
 

DİSK/GENEL-İŞ SENDİKASI’NDA HÜSEYİN OVALI GÜVEN TAZELEDİ

DİSK/Genel-İş Sendikası Balıkesir Şubesi’nin 8. Olağan Genel Kurulu’nda üçüncü kez seçilen mevcut Başkan Hüseyin Ovalı güven tazeledi.
DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası Balıkesir Şubesi’nin 8. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Divan Başkanlığı’na Genel-İş Sendikası Toplu Sözleşme Daire Başkanı Çetin Çalışkan, Divan Üyelikleri’ne Bursa Şube Başkanı Selahattin Atak ile  Çanakkale Şube Başkanı Metin Ceylan seçildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde mevcut Başkan Hüseyin Ovalı, kullanılan 138 oyun 137’sini alarak yeniden Şube Başkanı seçildi. 1 oy ise boş çıktı. Hüseyin Ovalı, başkanlığında ki Genel-İş yönetin kurulu şu isimlerden oluştu; Serkan Ünlü, Osman Uğur Mamuk, Metin Özbinici, Mehmet Etiz. Genel Kurula CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı ile önceki İl Başkanı Serkan Sarı’da katıldı. Üçüncü kez seçilerek güven tazeleyen Başkan Hüseyin Ovalı, tüm üyelere teşekkür etti. Başkan Ovalı konuşmasında şöyle dedi; “Dünyada sermaye en güzel meyvelerini bizim ülkemizde, bizim işyerlerimizde, bizim emekçimizin alın teri üzerinden kazanmaktadır. Dolayısıyla dünya ülkeleri arasında emeğin değerinin en düşük gelir tabloları içinde maalesef bizim ülkemiz ön sıralarda yerini almaktadır. Bu anlamda ülkemizde emeğin kar pastasından aldığı pay da git gide azalmış son yıllarda %24 lük dileme gerilemiştir. Sermayenin lehine çıkarılan kanunlarla işçinin ve emekçinin çalışma şartları ve hakları gün geçtikçe tırpanlanmaktadır.  Bugün emek sınıfında örgütlü, örgütsüz,  çalışan, emekli herkesin cebi, emeği, sofrasına götüreceği ekmeği, eti, çorbası, tası, tenceresi, çoluğuna çocuğuna okula giderken vereceği harçlığı gasp edilen her işçinin, üyemiz olsun olmasın her işçinin sorumluluğu Türkiye’miz de disk in olduğu gibi Balıkesir’imizde de Genel-İş Sendikamızın omuzları üzerindedir. Her zaman söylediğimiz gibi DİSK ve Genel-İş kurulduğu günden bugüne rüzgâr ne taraftan eserse essin, şartlar ne kadar ağır olursa olsun. İster üyemiz olsun, ister olmasın, emek adına söyleyecek bir sözü olmuştur. Bugün ülkemizde yaşanan iş cinayetleri, yoksulluk, anti-demokratik uygulamalar, sendikal mücadeleye karşı olan tutum ve saldırılar, haksız ve hukuksuz işten çıkarmalar karşısında da susmamakta emeğin ve emekçinin hakkını savunmaktadır.  Güzel günler göreceğimize olan inancımızı asla yitirmeyeceğiz,  8. Olağan genel kurulumuz hayırlı olsun.  Yaşasın işçiler, yaşasın DİSK, yaşasın Genel-İş Sendikası!!!” dedi.  
DİSK/Genel-İş Sendikası Balıkesir Şubesi’nin 8. Olağan Genel Kurulu’nda üçüncü kez seçilen mevcut Başkan Hüseyin Ovalı güven tazeledi.

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.