Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Çocuklar tahta arabalarla birincilik için yarıştı

ÇOCUK 27.04.2023 - 16:33, Güncelleme: 27.04.2023 - 16:33
 

Çocuklar tahta arabalarla birincilik için yarıştı

Balıkesir’in Sındırgı ilçesi Yüreğil kırsal mahallesinde tahta arabalarla “ Yöresel Dingil Yarışları “ düzenlendi.
Bayram ve özel günlerin yanı sıra kendi yaptıkları tahta arabalara binen çocuklar bu kez de “ Yöresel Dingil Yarışlarında” mücadele etti. Takım elbiseleriyle tahta arabaya binen Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş’ın mahalle muhtarı Mustafa Eğiol ile yarışı da ilgi odağı oldu. Mahalle halkının tezahüratları eşliğinde gerçekleşen mahalle muhtarının kazandığı yarışmada Sındırgı’nın doğallığını ve kültürlerini belirten Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş “ Çocukluğumuza gittik. Yüreğil’de şu anda tahta arabadayız. Dingil yarışları diyorlar ama hakikaten çok orijinal bir şey. Kravatlı bir halde buradayız. Emeği geçenleri bir kültürü yaşatanları tebrik ediyorum ”dedi. Yarışmaya katılan çocuklar “ Yarışmayı kazanamasam da eğlendim. Köyümüzde geleneğimizi yaşatıyoruz. Normal zamanda da tahta arabalarımızla oynuyoruz” dedi.
Balıkesir’in Sındırgı ilçesi Yüreğil kırsal mahallesinde tahta arabalarla “ Yöresel Dingil Yarışları “ düzenlendi.

Bayram ve özel günlerin yanı sıra kendi yaptıkları tahta arabalara binen çocuklar bu kez de “ Yöresel Dingil Yarışlarında” mücadele etti. Takım elbiseleriyle tahta arabaya binen Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş’ın mahalle muhtarı Mustafa Eğiol ile yarışı da ilgi odağı oldu.
Mahalle halkının tezahüratları eşliğinde gerçekleşen mahalle muhtarının kazandığı yarışmada Sındırgı’nın doğallığını ve kültürlerini belirten Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş “ Çocukluğumuza gittik. Yüreğil’de şu anda tahta arabadayız. Dingil yarışları diyorlar ama hakikaten çok orijinal bir şey. Kravatlı bir halde buradayız. Emeği geçenleri bir kültürü yaşatanları tebrik ediyorum ”dedi.
Yarışmaya katılan çocuklar “ Yarışmayı kazanamasam da eğlendim. Köyümüzde geleneğimizi yaşatıyoruz. Normal zamanda da tahta arabalarımızla oynuyoruz” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.