ÇİLEKTEN REÇELE, TARLADAN MUTFAĞA: AYVALIKLI KADINLARDAN ÖRNEK DAYANIŞMA
ÇİLEKTEN REÇELE, TARLADAN MUTFAĞA: AYVALIKLI KADINLARDAN ÖRNEK DAYANIŞMA
Ayvalık Üretim Kooperatifi’nden Yerel Ekonomiye Tatlı Bir Destek
Ayvalık Üretim Kooperatifi’nden Yerel Ekonomiye Tatlı Bir Destek
Ayvalık Belediyesi çatısı altında faaliyetlerini sürdüren S.S. Ayvalık Üretim ve Pazarlama Kooperatifi, kadın emeğini ve yerel üretimi destekleyen örnek bir projeyi daha hayata geçirdi. Altınova’da 15 dönümlük alana üç farklı tohumdan çilek fideleri dikildi. Yaz sezonunda toplanacak çilekler, Ayvalıklı kadınların elinde “Küçükköy Üretim Mutfağı”nda geleneksel reçellere dönüşecek.
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in büyük önem verdiği kooperatif, kısa sürede sadece Ayvalık’ta değil, bölgedeki diğer kadın kooperatifleri arasında da örnek gösterilen bir yapıya dönüştü. Bugün iki farklı satış mağazasıyla hem kendi ürünlerini hem de kardeş kooperatiflerin ürünlerini tüketiciyle buluşturan kooperatif, uygun fiyat politikasıyla dikkat çekiyor.
Kadınların emeğiyle üretilen ürünler, yerel ekonomiye katkı sunarken, dayanışma kültürünü de güçlendiriyor. Ayvalık’ta çilekle başlayan bu yolculuk, kadınların üretimdeki gücünü bir kez daha ortaya koyuyor.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.