Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

CHP’li Şahin; “ Deprem Bölgelerinde Kullanılmaz Hale Gelen Hastaneler Araştırılsın!”

SAĞLIK 23.03.2023 - 16:11, Güncelleme: 23.03.2023 - 16:11
 

CHP’li Şahin; “ Deprem Bölgelerinde Kullanılmaz Hale Gelen Hastaneler Araştırılsın!”

CHP’li Şahin; “ Deprem Bölgelerinde Kullanılmaz Hale Gelen Hastaneler Araştırılsın!”
CHP Balıkesir Milletvekili Dr. Fikret Şahin, deprem bölgesinde gerçekleştirdiği incelemeler sonrası bölgede hasar gören hastaneler ile ilgili TBMM’ye araştırma önergesi sundu. Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi ve Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde büyük ihmaller bulunduğunu, deprem sonrasında bu ihmallerden dolayı hastanelerin kullanılamaz hale geldiğini söyleyen Şahin, “ Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesinde depreme karşı sismik izolatör kullanılmamış, bu hastane ilk depremden sonra büyük hasar alarak tahliye edilmiştir. Yine Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi de sulak tarım arazisine yapılmış, bu hastane de kullanılmaz duruma gelerek tahliye edilmiştir. Deprem sonrası sağlık hizmetine ihtiyaç duyan vatandaşlarımız, hastanesiz kalmış, sahra hastanelerinden sağlık hizmeti almaya mecbur bırakılmışlardır. Savaş ve doğal afetlerin tümüne dayanıklı ve hazırlıklı olması gereken hastanelerimiz depremle birlikte tuzla buz olmuştur. Bu bakımdan bu hastanenin inşa sürecinin proje belgeleriyle tümüyle araştırılması ve sorumluların cezalandırılması gerekmektedir. Savaş durumu ve doğal afetlerin tamamına dayanıklı olması gereken sağlık tesisleri ve kamu binalarının bir kısmının kullanılmaz duruma gelmiş olması, Sağlık Bakanlığı’nı sorumlu kılmakta, bu konunun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülmesini zorunlu hale getirmektedir.” Dedi.  
CHP’li Şahin; “ Deprem Bölgelerinde Kullanılmaz Hale Gelen Hastaneler Araştırılsın!”

CHP Balıkesir Milletvekili Dr. Fikret Şahin, deprem bölgesinde gerçekleştirdiği incelemeler sonrası bölgede hasar gören hastaneler ile ilgili TBMM’ye araştırma önergesi sundu. Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi ve Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde büyük ihmaller bulunduğunu, deprem sonrasında bu ihmallerden dolayı hastanelerin kullanılamaz hale geldiğini söyleyen Şahin, “ Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesinde depreme karşı sismik izolatör kullanılmamış, bu hastane ilk depremden sonra büyük hasar alarak tahliye edilmiştir. Yine Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi de sulak tarım arazisine yapılmış, bu hastane de kullanılmaz duruma gelerek tahliye edilmiştir. Deprem sonrası sağlık hizmetine ihtiyaç duyan vatandaşlarımız, hastanesiz kalmış, sahra hastanelerinden sağlık hizmeti almaya mecbur bırakılmışlardır. Savaş ve doğal afetlerin tümüne dayanıklı ve hazırlıklı olması gereken hastanelerimiz depremle birlikte tuzla buz olmuştur. Bu bakımdan bu hastanenin inşa sürecinin proje belgeleriyle tümüyle araştırılması ve sorumluların cezalandırılması gerekmektedir.

Savaş durumu ve doğal afetlerin tamamına dayanıklı olması gereken sağlık tesisleri ve kamu binalarının bir kısmının kullanılmaz duruma gelmiş olması, Sağlık Bakanlığı’nı sorumlu kılmakta, bu konunun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülmesini zorunlu hale getirmektedir.” Dedi.

 

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.