Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Balıkesir’in Her Noktasında Eğitim Yatırımı Seferberliği

EĞİTİM 27.04.2023 - 16:00, Güncelleme: 27.04.2023 - 16:00
 

Balıkesir’in Her Noktasında Eğitim Yatırımı Seferberliği

Milli Eğitim Bakanlığının eğitime sunduğu geniş imkânlar doğrultusunda bina güçlendirmesi kararı verilen ve inşaatı tamamlanan okullar ile Eğitim Kenti Balıkesir’imizin eğitim alt yapısı güçlenerek geleceğin temelleri sağlam atılıyor.
Okulların dört duvarla çevrili binalardan ibaret olmayıp çocuklarımızın hayalleri, umutları ve geleceklerinin yeşerdiği, psikolojik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılandığı öğrenme ortamları olduğu düşüncesiyle ilimizde yeniden yapımına karar verilen ve yıkımı yapılarak inşaatı devam eden okul, atölye ve pansiyon binalarında gelişmeler hızla devam ediyor. Bu kapsamda ilimiz genelinde 80 okul ve 1 uygulama otelinin yapımı tamamlanmış bulunuyor. Öğrenciler yeni açılan 1490 derslikte eğitim öğretim faaliyetlerini sağlıklı bir şekilde sürdürüyor. 1300 yatak kapasiteli 7 adet pansiyon, 4 atölye, 7 spor salonu da Balıkesir eğitim ailesine kazandırıldı. 2022-2023 eğitim öğretim yılında yapımı tamamlanan Altıeylül Fen Lisesi, Altıeylül Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlkokulu, Edremit Şehit Mustafa Serin Fen Lisesi ve Pansiyonu, Gömeç Şehit Mustafa Güvenç Aldemir Ortaokulu, Bandırma Özel Eğitim Anaokulu ve Burhaniye Özel Eğitim Anaokulu ile öğrencilerin nitelikli eğitim öğretim ortamlarında gelecek inşalarının sağlam atılacağı eğitim yuvaları oluşturuldu. Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Vali Hasan ŞILDAK, Balıkesir'de eğitim yatırımlarının son iki yılda zirve noktaya ulaştığını, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sağlanan ödeneklerle okul ve derslik yapımı konusunda adeta bir seferberlik yaşandığını ifade etti. Bu çalışmalar kapsamında bir taraftan İlin okul açığı kapatılırken bir taraftan da deprem güvenliği yeterli olmayan okul binalarının yenilendiğini söyledi. Vali ŞILDAK “Milletvekillerimizin de desteğiyle son iki yıl içerisinde rekor düzeyde eğitim yatırımı aldık. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü koordinasyonumuz altında sağlanan ödenekleri en doğru ve hızlı şekilde kullanarak İlimize çok değerli eğitim yatırımları kazandırıyoruz. Okullar, pansiyonlar, spor salonları, atölyeler her biri önemli ihtiyaçları karşılıyor. Burada vurgulanması gereken, okul binalarımızın deprem güvenliği yönünden sağlam hale getirilmesi, yıkılıp yeniden yapılarak veya güçlendirilerek binalardaki riskin ortadan kaldırılmış olmasıdır. Şu anda da çok sayıda okul inşaatımız devam ediyor. Yapımı süren 65 okulumuz var. Milli Eğitim Müdürlüklerimize, Kaymakamlıklarımıza,ihale, yapım ve kontrollük süreçlerini gerçekleştiren kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Bu güçlü desteklerle Balıkesir eğitim altyapısı önemli ölçüde eksikliklerini tamamlıyor.” dedi.
Milli Eğitim Bakanlığının eğitime sunduğu geniş imkânlar doğrultusunda bina güçlendirmesi kararı verilen ve inşaatı tamamlanan okullar ile Eğitim Kenti Balıkesir’imizin eğitim alt yapısı güçlenerek geleceğin temelleri sağlam atılıyor.

Okulların dört duvarla çevrili binalardan ibaret olmayıp çocuklarımızın hayalleri, umutları ve geleceklerinin yeşerdiği, psikolojik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılandığı öğrenme ortamları olduğu düşüncesiyle ilimizde yeniden yapımına karar verilen ve yıkımı yapılarak inşaatı devam eden okul, atölye ve pansiyon binalarında gelişmeler hızla devam ediyor.

Bu kapsamda ilimiz genelinde 80 okul ve 1 uygulama otelinin yapımı tamamlanmış bulunuyor. Öğrenciler yeni açılan 1490 derslikte eğitim öğretim faaliyetlerini sağlıklı bir şekilde sürdürüyor. 1300 yatak kapasiteli 7 adet pansiyon, 4 atölye, 7 spor salonu da Balıkesir eğitim ailesine kazandırıldı.

2022-2023 eğitim öğretim yılında yapımı tamamlanan Altıeylül Fen Lisesi, Altıeylül Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlkokulu, Edremit Şehit Mustafa Serin Fen Lisesi ve Pansiyonu, Gömeç Şehit Mustafa Güvenç Aldemir Ortaokulu, Bandırma Özel Eğitim Anaokulu ve Burhaniye Özel Eğitim Anaokulu ile öğrencilerin nitelikli eğitim öğretim ortamlarında gelecek inşalarının sağlam atılacağı eğitim yuvaları oluşturuldu.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Vali Hasan ŞILDAK, Balıkesir'de eğitim yatırımlarının son iki yılda zirve noktaya ulaştığını, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sağlanan ödeneklerle okul ve derslik yapımı konusunda adeta bir seferberlik yaşandığını ifade etti. Bu çalışmalar kapsamında bir taraftan İlin okul açığı kapatılırken bir taraftan da deprem güvenliği yeterli olmayan okul binalarının yenilendiğini söyledi. Vali ŞILDAK “Milletvekillerimizin de desteğiyle son iki yıl içerisinde rekor düzeyde eğitim yatırımı aldık. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü koordinasyonumuz altında sağlanan ödenekleri en doğru ve hızlı şekilde kullanarak İlimize çok değerli eğitim yatırımları kazandırıyoruz. Okullar, pansiyonlar, spor salonları, atölyeler her biri önemli ihtiyaçları karşılıyor. Burada vurgulanması gereken, okul binalarımızın deprem güvenliği yönünden sağlam hale getirilmesi, yıkılıp yeniden yapılarak veya güçlendirilerek binalardaki riskin ortadan kaldırılmış olmasıdır. Şu anda da çok sayıda okul inşaatımız devam ediyor. Yapımı süren 65 okulumuz var. Milli Eğitim Müdürlüklerimize, Kaymakamlıklarımıza,ihale, yapım ve kontrollük süreçlerini gerçekleştiren kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Bu güçlü desteklerle Balıkesir eğitim altyapısı önemli ölçüde eksikliklerini tamamlıyor.” dedi.

Balıkesir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.