Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Balıkesir Turizmi Su Altında Güçleniyor

TURİZM 12.06.2022 - 16:07, Güncelleme: 03.09.2022 - 15:52
 

Balıkesir Turizmi Su Altında Güçleniyor

Vali Hasan Şıldak bu yıl 2’ncisi düzenlenen Uluslararası Kuzey Ege Gömeç Heykel Sempozyumuna katıldı.
Dalış tutkunları için yeni bir cazibe merkezi olacak olan Gömeç Gemi Yatağı Koyu Su Altı Galerisi, Marmara Adasından getirilen mermerlerin usta heykeltıraşların elinde sanat eserine dönüştürülmesiyle hayat buldu.  Sempozyumun 1’inci yılında  Balıkesir'in önemli figürlerinin heykelleri yapılırken, bu yıl da antik dönemin önemli figürleri mermerle ölümsüzleştirildi. Su altında dalış severleri bekleyecek eserlerin sergilendiği programda konuşan Vali Şıldak, projenin heyecan verici olduğunu söyledi. Şıldak, “Balıkesir'e yeni bir soluk getiren bu proje, heykel sanatıyla turizmi birleştirerek çevre değerlerini ön planda tutuyor. Ayrıca İlimizin bu nadide köşesindeki mavi sularda dalış turizmini gerçekleştirmek için de cazibe oluşturacak. İlimizde turizm alanına yeni bir renk getirecek. İlerleyen senelerde bu ve benzeri girişimlerin artarak devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Eylül ayında yapılacak heykellerin suyla buluşturulmasının coşkulu ve Türkiye'de ses getirecek bir etkinliğe dönüşmesi için biz de gayret içerisindeyiz. Bu konuda bazı sürprizlerimiz olabilir. Herkes o sürprizleri şimdiden beklemeye başlasın” şeklindeki sözleriyle merak uyandırdı.
Vali Hasan Şıldak bu yıl 2’ncisi düzenlenen Uluslararası Kuzey Ege Gömeç Heykel Sempozyumuna katıldı.

Dalış tutkunları için yeni bir cazibe merkezi olacak olan Gömeç Gemi Yatağı Koyu Su Altı Galerisi, Marmara Adasından getirilen mermerlerin usta heykeltıraşların elinde sanat eserine dönüştürülmesiyle hayat buldu.  Sempozyumun 1’inci yılında  Balıkesir'in önemli figürlerinin heykelleri yapılırken, bu yıl da antik dönemin önemli figürleri mermerle ölümsüzleştirildi.

Su altında dalış severleri bekleyecek eserlerin sergilendiği programda konuşan Vali Şıldak, projenin heyecan verici olduğunu söyledi. Şıldak, “Balıkesir'e yeni bir soluk getiren bu proje, heykel sanatıyla turizmi birleştirerek çevre değerlerini ön planda tutuyor. Ayrıca İlimizin bu nadide köşesindeki mavi sularda dalış turizmini gerçekleştirmek için de cazibe oluşturacak. İlimizde turizm alanına yeni bir renk getirecek. İlerleyen senelerde bu ve benzeri girişimlerin artarak devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Eylül ayında yapılacak heykellerin suyla buluşturulmasının coşkulu ve Türkiye'de ses getirecek bir etkinliğe dönüşmesi için biz de gayret içerisindeyiz. Bu konuda bazı sürprizlerimiz olabilir. Herkes o sürprizleri şimdiden beklemeye başlasın” şeklindeki sözleriyle merak uyandırdı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve balikesirkulisgazetesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.